Bättre pensioner, mest till de som inte jobbat

Nu är regeringen igång igen med sitt valfläsk till pensionärer. Självklart tänker S och MP på sina väljare i förorten, när det handlar om morgondagens pensioner. Inte till de som arbetat och slitet över 40 år. De skall hålla tyst och glädja sig åt att få vara solidariska till de som inte jobbat alls eller som föredragit deltid.

”Garantitillägget för en miljon pensionärer total sågas av remissinstanserna. Förslaget anses vara oklart, motsägelsefullt och strida mot pensionssystemets grundvalar. ”Det är uppenbar fulpolitik som handlar om att köpa röster för att försöka vinna valet”, säger pensionsexperten Ingvar Backle till TN.
S, V och MP vill att de omkring en miljon pensionärer som har lägst inkomstpension ska få upp till 1 000 kronor skattefritt mer per månad, som ett ”garantitillägg i bostadstillägget”.

Förslaget möts av hård kritik från flera håll. Framför allt för att det innebär avsteg från livstidsinkomsten som säger att det ska finnas en koppling mellan vad en person själv har bidragit med och hur stor dennes pension blir.
– Förslaget är helt fel och i grunden extremt farligt. Svenskt Näringsliv avstyrker det rakt av. Det finns inget positivt i det, säger Ingvar Backle, pensionsexpert på Svenskt Näringsliv, till TN.” https://www.tn.se/arbetsmarknad/kritikstorm-mot-regeringens-pensionsoffensiv-uppenbar-fulpolitik/

Flera synpunkter från remissinstanserna;

Garantitillägget illustrerar detta väl. Man strösslar ut pengar till människor utan att det bygger på livstidsinkomsten, det vill säga att man jobbar ihop till sin pension. Man har satt igång en politisk logik som kan bli väldigt kostsam i längden…

– Politikerna frångår idén om ett autonomt pensionssystem som står fritt från politiken. Man skapar något som inte bygger på några principer alls…

Personer som väljer att arbeta mer under yrkeslivet kan få mindre i plånboken som pensionärer än om de hade avstått från extrajobb.

Visst bygger socialdemokraternas förslag till justering av våra pensioner på principer, mer till förortens bidragstagare så de kan behålla makten! Framtida konsekvenser mildras genom deras paradgren, skattehöjningar!

Bildresultat för pensioner

6 tankar kring ”Bättre pensioner, mest till de som inte jobbat

 1. De framtidsutsikter vad beträffar pensionen för alla svenskar, rekommenderar jag Magnus Stenlunds framförande. Vi är på väg att bli ett U-land. Redan 2030 kommer migrationen att få oss på knäna. De som överlever till 2050 kommer inte att kunna leva mycket längre p.g.a. den svenska valutan kommer förmodligen inte ha något värde om den ens existerar efter 2050. Redan 2030 blir det TUFFT.

  https://swebbtv.se/w/rANwnDAShk5HnKS2s4Wo1q

  1. Tack! Alltid lika lyssnar- och läsvärt från Swebtv;
   ”Den här gången handlar det om allt som vi inte ska bry våra hjärnor med, nu när det händer så mycket i Ukraina. Bränsleskatter, Invandringen, trafikdöden på Essingeleden och hbtq-absurditeter. Jodå, det rullar på precis som vanligt – och lite till. Som samhällsmedveten medborgare så bör du förstå att det som avhandlas egentligen inte ens är något du bör låtsas om har hänt, det kan se illa ut, nu när vi alla bör hata Putin med alla krafter istället.

   https://sverigesradio.se/artikel/energiministern-gar-inte-att-sanka-bensinpriset-som-oppositionen-vill
   https://www.ja.se/artikel/2229407/trots-eu-godknnande–regeringen-nobbar-snkt-brnsleskatt.html
   https://www.dn.se/varlden/floridas-guvernor-har-skrivit-under-sag-inte-gay-lagen/

 2. Så här blir det när S bygger sin politik på att företräda de svaga. Då måste landet ha många svaga som man kan hjälpa för att få deras röster.
  Vem tror att S drivit samma migrationspolitik om muslimer röstat på moderaterna?

  1. Migration/invandring skulle inte det bli en vinstaffär för Sverige dvs på lite sikt. fast i statistiken skulle det ta 7 år innan en nysvensk skulle komma ut på arbetsmarknaden ofta genom olika ”riggade” anställningar med statliga lönebidrag kanske upp till 70-90 % av samtliga lönekostnader för en arbetsgivare. Suck tänker jag som pensionär och att söka bostadstillägg är inte aktuellt för mig. Återstår att kräva ett så kallat respektavstånd. Men här är regeringen villig att respektlöst blanda bort korten hoppas på en ändrad regering men det börjar bli lite bråttom nu

   1. 1000 kr mer i månaden, främst för de som aldrig jobbat, de som valt deltid eller de som föredragit glada dagar i stället för att spara och gneta. Ja, visst är det nästan obefintliga respektavståndet respektlöst-

Kommentarer är stängda.