Att läsa statsmedia innebär risk för att bli ett ”Putintroll”

Det är svårt att skriva om något annat är kriget i Ukraina, trots att angelägna ämnen inte saknas. Swebbtv ger en god sammanfattning nästan varje dag över aktuella händelser, liksom Nya Tider varje vecka, som nu också publicerar en sammanfattning på nätet.
Länk till Swebbtv.se och nya-tider.se

Jag gör i stället ett nedslag i söndagens SvD från den 28 mars. Där den tidigare Moskva-ambassadören Veronika Bard dödförklarar organisationen OSSE:s projekt. Hon efterlyser en svensk Rysslandsstrategi och varnar för att nedvärdera tankeförmågan hos den politiska ledningen i Kreml.

Visa källbilden

Enligt Wikipedia är OSSE en organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, in FN:s regi. OSSE (eng. OSCE), är en internationell organisation som arbetar med ”tidiga varningar, konflikthantering, riskhantering och återuppbyggnad”Europa och organisationen bildades 1975. I fjol var Sverige stolt ordförandeland och gissa vad regeringen i stället prioriterade , jo, jämställdhet och klimat allt för att lysa klart. Vilket fick den fd Moskva ambassadören att milt sagt lyfta på ögonbrynen och förklara att OSSE:s dödskamp är över.

Det som mest fastnade hos mig var hennes konstaterande om Putins Ryssland ”…att det grundläggande systemet inte är där för att tjäna medborgarna utan att medborgarna är till för att upprätthålla systemet.…”

Tyvärr inser varken hon eller statsmedias skribenter, att det är precis vad Sveriges medborgare också är till för. Att upprätthålla socialdemokraternas maktinnehav, deras flykting- och bidragsindustri som har högsta prioritet i den krympande välfärden för landets egna medborgare. Finansieringen av dessa gåvor sker med världens högsta totala skattetryck.

Avslutningen på den långa artikeln lyder; ”…..För Europa är det en existentiell utmaning att få stopp på kriget och befästa den demokratiska ordningen så att även människorna i Ukraina och Ryssland får frihet att välja sina ledare, bestämma över sina liv och leva utan rädsla.”

Även här utelämnas västs ledares rätta jag, som tydliggjordes under pandemins drakoniska restriktioner och deras fäbless för att urholka yttrandefriheten och straffa oliktänkande med böter och/eller sparken i västs blomstrande utstötnings-/cancell kultur. Vem som inte ser bjälken i sitt eget öga kan diskuteras.

Relaterad källa;
https://www.svd.se/a/wOQj4M/forra-moskvaambassadoren-veronika-bard-det-ar-totalitarism-vi-ser

Ett litet ljus i det subjektiva och partiska mediemörkret är, att Biden med sitt demokratiska USA nu talar om en ny världsordning som statsmedia har förnekat och brunsmetat alla oss som vågat skriva om fenomenet. När det handlar om Ukraina och Ryssland utgör en artikel i SvD ett litet ljus, när reportaget även lyfter fram invånare i Donetsk som längtar till att få bli en del av Ryssland.

https://www.svd.se/a/7dG96K/proryska-invanare-i-donetsk-vill-att-staden-ska-bli-del-av-ryssland

4 tankar kring ”Att läsa statsmedia innebär risk för att bli ett ”Putintroll”

  1. Im excited to discover this web site. I need to to thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely savored every bit of it and I have you bookmarked to look at new information in your web site.

  2. Vad vi upplever är dödsryckningarna på ett samhällsordning och världsordning som bygger på kolonisation, krig, erövring, plundring, död och folkmord. Den vite mannen, européerna, VitMakt, koloniserade världen, och plundrade den. Man erövrade Nordamerika och slaktade urbefolkningen. Nu byggs snabbt en ny världsordning med centrum i öster, en världsordning grundad på framsteg, teknologi, handel, samverkan och fred.

    1. Tyvärr får folket i väst inte ett uns av detta paradigmskifte, när dollarns enväldiga ställning som världsvaluta börjar falla samman, eftersom rubel och/eller yuan börjar ta över. Inte konstigt att Biden åker på Europaturné och Ursula von de Leyen vädjar om solidaritet med Kinas ledare för Ukraina, dvs. för dollarns framtid med övertro på sina sanktioner, som helt saknar konsekvens analys. Storhetstiden är förbi och de är säkert rädda för att alla deras BIG bröder skall tvingas anpassa sig för nya regler i världshandeln.

    2. Min lite gubbaktiga tes är att det är och kommer att förbli samma gamla människa och några helgon i lågklackat eller Marior i stilettklackar kommer vi aldrig att få uppleva-om det är synd eller klokskap får andra ha en uppfattning om. För övrig anser jag att det är uppbyggligt att gå in på Youtube/ Ron Paul som har en osminkad och realistisk attityd till vad deras president Biden går för och den lap top som togs i beslag då B.s son Hunter Biden ”glömde” den. Korruption så det stinker vilket även luttrade amerikaner tycker(de är ju helt införstådda i problemen over there)

Kommentarer är stängda.