Bidens USA och media hetsar till fortsatt krig

DN är som vanligt på tårna i fördömanden mot minsta lilla tvekan om öppna hjärtan och öppna gränsers politiken.

Ledarskribent Amanda Sokolnicki tar åter till storsläggan för att hon anser att Magdalena Andersson sköter flyktingmottagandet från Ukraina med vänsterhanden och att hela Europa åter måste spotta upp sig.
Ledare i DN den 26 mars, ”Europas rädsla för flyktingar kan bli Putins bästa vapen.
Hon verkar helt förneka att medborgare i hela Europa ser skillnad på flyktingar med klara asylskäl och unga män från Mellanöstern/Somalia som endast ville ha ett gott bidragsliv och tog sig därför > 600 mil till främst Merkels wir schaffen das och Reinfeldts öppna hjärtans politik.

Hitintills har det från ukrainska flyktingar rapporterats mer av tacksamhet, än från de drygt 100 invandrare med utomeuropeisk hemvist, som jag försöket hjälpa med rehabilitering under yrkesåren.

Bildresultat för flyktingar från ukraina
Bild: sr.se Flyktingar 2022 kvinnor med barn till skillnad från 2015 med krav lystna unga män

Här undrar jag om Putin, som kanske är världens näst rikaste man, har sällskap av västs oligarker?

De har med glädje sett hur tidigare flyktingars söndringspotential och belastning på nationalstaten med flyktingindustrin, gröper ur länders BNP och omfördelar folkets pengar till de redan besuttna, vilket är signum för nyliberalismen. Vilket inneburit att vanligt folks skuldsättning ökat dramatiskt, när staten i sin mångfalseufori sviket sina uppgifter.

Ledarskribenten motiverar dessa von oben beskyllningar med, om inte de tidigare utskällda vicegradsländerna som Polen, Ungern och Moldavien får hjälp, så kan pressade ledare i väst bli mer angelägna om att kriget skall ta slut, vilket betyder att Zelenskyj pressas att gå Putin till mötes!!

Hyckleriet slår nya rekord!
Jag tolkar hennes undermening som att folket i Ukraina med unga soldater från båda sidor skall offras för att Nato/USA skall segra fullt ut och öppna porten för Soros och hans såta vänner och Joe Biden med sin gangsterson får bli världspoliser.

Undrar om hon också skall beklaga att försök till fredsförhandlingar pågår i Turkiet, eftersom varken USA eller EU är välkomna?
Rysslands utrikesminister Lavrov konstaterar att ”Western partners can´t be trusted anymore”. Där västs euforiska sanktioner kan stå oss dyrt.

Kontentan av resonemanget från DN:s ledarskribent är att låta folket som är kvar få fortsätta sitt lidande, låta unga män få offra sina liv, därför att Nato vill utvidga sitt territorium, vilket gör Putin gränslöst förbannad och inte skyr några medel för att slå tillbaka. Skolad i KGB:s empatilösa regi, så väger ett människoliv lätt. Han vägrar ha Nato utanför knuten, precis som Kennedy, när Cuba skulle få medeldistansrobotar av Sovjet 1962.
https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/kubakrisen-1962-det-kalla-krigets-hetaste-ogonblick

Stabila och instabila tillgångar
Det pågår en kamp om världens valutor, hitintills har dollarn haft monopol, ett monopol som nu skakar. Eftersom en stor del västs valuta system är instabilt. Det är inte kopplat till verkliga tillgångar, utan på luft med krediter och spekulationer till skillnad från Kina och Ryssland, där verklig produktivitetsökning utgör basen i det finansiella systemet, vilket gör det mer stabilt. Nu slår Putin tillbaka och accepterar bara rubel, guld eller bitcoin som betalning för sin energi export till ”ovänliga” länder. Det innebär att rubeln backas upp av något verkligt, gas och olja.

Min rädsla är fortsatt krigshets från USA/Nato, till Ukraina med deras man Zelenskyj vid rodret. Varken Nato eller han vill inse att de med Natos utvidgningsmani är djupt involverade i detta fruktansvärda krig, som riskerar att övergå i ett långdraget gerillakrig, väl inlindat i moralisk godhet. När Joe Biden talar om sig som världens räddare, under hans Europa turné, då blir jag illamående, med allt som finns i hans och hans företrädares bagage, som är fyllt av ”demokratiexport,” där miljontals oskyldiga människor fått sätta livet till. Nu verkar alla politiker med sin mediamegafon ha glömt USA:s terrordåd i Vietnam, Sydamerika, Mellanöstern…

Statsmedia bågnar av halleluja rop över Bidens klarspråk. Olof Ehrenkrona i SvD är en, med sin ledare om ”Bidens befriande klarspråk”. https://www.svd.se/a/OrAVEO/bidens-befriande-klarsprak

Klarspråkets konsekvenser för det Ukrainska folket och unga soldater är dem totalt likgiltigt, precis som för Putin och hans vänner i KGB.

Bild; CNN ”The Napalm girl”

Ukrainska folket är endast ett offer för maktkampen mellan USA/Nato och öst med Ryssland och Kina. ”The napalm girl” verkar nu vara helt bortglömd.

2 tankar kring ”Bidens USA och media hetsar till fortsatt krig

  1. Gemene mans korta minne skrämmer mig faktiskt mer är allt smör i småland som man brukar säga till detta kommer nästan alltid de fåvitskas överlägsna attityd. ELLER som min mentor brukade säga…. på okunnighetens fasta grund. Off topic hur kommer det sig att många reportrar på Svt kopplar samman desinformation med Ryssland? Ibland kan man kalla fenomenet för stående epitet. Dvs rysk desinformation men aldrig amerikanska påverkanskampanjer.

    1. Tack för ”okunnighetens fasta grund.” Desinformation, Fake News, indoktrinering ligger i samma korg från både väst och öst. Makthavare i väst låtsas bara vara lite finare.

Kommentarer är stängda.