Dokument från Nej till Nato

Detta uttalande har tagit av Nej till Natos grupp i Helsingborg. Föreslår att samma uttalande tas av riksföreningens årsmöte 19.3 under övriga frågor. Uttalandet bör avslutas med kravet Ryssland ut ur Ukraina.

Staffan Ekbom

Uttalande;
Vi fördömer Rysslands angrepp på Ukraina. Det är ett flagrant brott mot internationell rätt. Relationer mellan stater måste vila på FN-stadgans grund som förbjuder angrepp på andra länder. Samtidigt måste vi också se att internationell rätt under flera decennier har undergrävts av USA:s och västvärldens bombningar av Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien, något som nu Ryssland anser rättfärdigar deras erkännande av Donetsk och Luhansk och övergreppet på Ukraina.

Rysslands invasion av Ukraina måste också ses mot bakgrund av att USA svikit sina löften till Sovjetunionens ledare att inte utvidga Nato österut. Därför är det också viktigt att Sverige fortsätter att stå utanför Nato. Vi tar avstånd ifrån att skicka vapen till Ukraina. Skicka humanitär hjälp istället.

Antagit på Föreningen Nej till Nato, Helsingborgs årsmöte den 14/3 2022

Jan Fredriksson, ordförande.”

Bild; kulturbilder word press com

Oppositionen med Kristersson (M) i spetsen och med Åkesson (SD) i släptåg öppnar dörren på vid gavel för Nato.

På DN debatt den 19 mars förkunnar Kristersson att kriget i Ukraina visar hur sårbart även Sverige är, så länge vi saknar Natos säkerhetsgarantier. Socialdemokraterna får inte fortsätta att blockera frågan. En regering jag leder kommer att lämna in en ansökan om medlemskap i försvarsalliansen om det finns riksdagsmajoritet för det efter valet

I denna fråga får Magdalena Anderssons hållning mitt fulla stöd. Inte konstigt att socialdemokraterna lyfter till 32, 8 %!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-sager-nej-till-nato-medlemskap

4 tankar kring ”Dokument från Nej till Nato

 1. Löften som bryts är väl generella bomärken för både öst o väst,s stormakter. Ändamålet helgar medlen är tydligen parollen. Vem som däremot ljuger mest och även för sina medborgare kanske är lättare att se.
  Det kan dock vara lämpligt att inte glömma att i de flesta fall så har båda sidor varit inblandade i olika krigshandlingar i samma länder vid oftast olika tidpunkter.
  Om ändå FN kunde få slippa vetorätten så borde kartbilden kunna se mycket trevligare ut. Vad kommer härnäst, KIna-Taiwan, eller rentav Europeiskt inbördeskrig baserat på religion?

 2. Är en röst på SD även en röst för Nato-anslutning?
  Det vet vi inte idag. Men tiden fram till valet borde ha svaret på frågan.

  Vad vi däremot vet är, att en röst på Alternativ för Sverige INTE är en röst för Nato.
  Källa: AfS´ hemsida.

  1. Förändra EU inifrån, accepterar public service, mumlar mer om förbättrad integration än utvisning, abort ett preventivmedel, vaccinpass och nu Nato, vad finns då kvar av SD:s gamla löften? Har SD blivit en nyttig idiot åt Kristersson? Kanske tror Åkesson att vi gamla väljare är detsamma till hans parti?

   1. Någon SD-fantast i min krets menade, att SD återgår till sin egentliga linje, när de sitter stadigt i sadeln. Alltså efter ett framgångsrikt val i höst, där de fått regeringsinflytande. Till dess är SD, av strategiska skäl, bringade att uppträda mer strömlinjeformat.

    AfS, som struntar i att vara strömlinjeformade, kan vinna på sitt rakryggade uppträdande.

Kommentarer är stängda.