Swebb TV ”Blir oligarkernas girighet vår undergång?”

Många av Er bloggläsare har säkert tagit del av Lars Bern i SwebbTV. Tyvärr har jag svårt att höra pga av svår hörselnedsättning, trots hjälpmedel. Därför ligger jag ofta efter i väntan på textsammanfattning. Här kommer Berns analys av bakgrunden till Putins invasion av Ukraina, det är Natos utvidgning han vill sätta stopp för. Citat återges från programmets inledning och avslutning.

Bildresultat för lars bern
Swebbtv med Lars Bern

https://nyheter.swebbtv.se/blir-oligarkernas-girighet-var-undergang/

”Den politiska makten i västvärlden domineras sedan några decennier helt av den oligarki som har sina rötter i USA. Den enorma ekonomiska tillväxten under efterkrigstiden har ensidigt gynnat några hundra globala företagskomplex och banker och ett hundratal oerhört förmögna familjer och oligarker som står bakom dessa. Den här kretsen har slukat nästan hela den ekonomiska tillväxten efter 1970, vilket givit dem en helt dominerande maktposition inom den västliga hegemonin. Under pandemin har de dubblerat sin förmögenhet medan delar av medelklassen ruinerats. Genom sin kontroll av Main Stream Media och ledande sociala plattformar styr de helt opinionsbildningen, vilket i realiteten förvandlat den västliga demokratin till en i huvudsak maktlös kuliss. Låt oss kalla den här oligarkin för Davos efter deras centralorganisation WEF (World Economic Forum) med säte i Davos………//…….

”NATO som var en försvarsallians för att skydda västra Europa från det kommunistiska Sovjetunionens expansion och som tappade sin roll efter unionens upplösning, har dammats av för att bli ett säljinstrument för oligarkins militärindustriella komplex. För att detta skall fungera måste Ryssland målas upp som en farlig fiende. Man har avancerat sin militära allians österut, säkrat snabba försörjningsvägar, placerat sina vapensystem, logistikbaser, avancerat militära högkvarter och underrättelseenheter och specialstyrkor längs Rysslands västra gräns. Allt för att skapa maximal fientlighet. Nato håller igång konflikten i Ukraina, för att provocera Ryssland och för att ge sig själva en förevändning för en bredare konflikt för att försvaga Ryssland.
Ryssland säger sig ha som mål att avlägsna det existentiella hot som dessa förberedelser och planering av krig mot landet medför, att överleva, att frigöra sig från hotet från USA och Nato en gång för alla, så att landet kan utvecklas och blomstra som en fri och suverän nation i harmoni med Europa. Men det är precis det oligarkin vill förhindra eftersom man själva har som mål att lägga under sig Rysslands rikedomar.
På detta sätt leker Davos-oligarkin med elden och utsätter hela världen för risken av ett globalt kärnvapenkrig.”

Men om detta råder kompakt tystnad i mediehusen. Sanning är krigets första offer, folket och unga soldater dess andra.

Bild från molndalsposten.se

4 tankar kring ”Swebb TV ”Blir oligarkernas girighet vår undergång?”

 1. https://peterkrabbe.wordpress.com/2022/03/13/ukraina-sett-fran-oster-del-3/
  Detta kallar vi globalism och syftet är att utplåna såväl nationsgränser som befolkningens besvärande inflytande genom den föraktliga demokratin. Man vill välja sina egna beslutsfattare, så att man aldrig mer behöver släppa sitt grepp om makten. Val kan man ha som underhållning, men resultaten ligger dessförinnan redan klara i datorn. Vad man främst vinner är fri tillgång till världens råvaror. Sina arméer sätter men blå hjälmar på och använder för att slå ner alla oppositionella. År 2030 tror de själva att detta skall vara klart.

  Ryssland representerar i motsats till detta nationalism, man värnar om sina egna råvaror som behövs för egen nytta eller handel med fritt valda partners. Staten skall styra även över storföretagen, inte tvärtom. Fria val skall utse statens representanter. Lagar och domstolar skall skydda befolkningen, inte storföretagen. Armén skall försvara landet, inte andra världsdelar. Putin säger att om ni slår mot mig så slår jag tillbaks. Vi försvarar våra värderingar. Min kompis är Kina. Vi klarar oss utan er. Så lek på er egen bakgård.

  Ibland får jag kommentaren ”men så kan det väl inte vara?” Jo, precis så kan det vara, det är det redan och värre kommer det att bli. Så var tacksamma för att Putin som den ende står upp och säger ”hit men inte längre”. Hur detta kommer att sluta är fortfarande en öppen fråga. Att våra representanter i regering och riksdag överger vår neutralitet och levererar avancerade krigsmaterial till Ukraina i denna situation är häpnadsväckande. Förstår man inte alls vilken risk man utsätter Sverige för? Räcker det inte att Ryssland varnar Sverige för konsekvenser när man ger Ukraina möjlighet att skjuta sönder 5000 ryska stridsvagnar och samtidigt döda 15000 ryska soldater, allt utan att ha den minsta analys av situationen klar i förväg? Avsätt dessa kompletta idioter omgående – innan det är för sent! Att Sverige redan styrs av samma krafter som Ukraina blir allt tydligare.

  1. Den enda konsekvens karriärpolitikerna bryr sig om är hur kommer det att gå för mig vid kommande val?

  2. Majoriteten av befolkningen är helt i karriärpolitikernas grepp. Att försöka se bakomliggande orsaker till Rysslands invasion av Ukraina och USA/Natos ”demokratiexport” som skördat miljontals offer, då är man ett ”Putintroll”.

 2. Att en sådan tänkare som Lars Bern inte inbjuds delta i exv SVT: s debattprogram säger en del. Han är FÖR klarsynt.

Kommentarer är stängda.