Nu blomstrar hatet mot Ryssland, där Putin är västs paria

Att ta del av statsmedias skildringar av detta tragiska krig är en lektion i partiskhet för USA med Nato. Det gör att frustrationen ökar hos oss som insett att bakom alltihop står BIG- oligarker med sin krigsindustri och infiltration via Klaus Schwab i nationers regeringar. Det svårt att hålla huvudet kallt och se bakgrunden till Putins invasion av Ukraina, från två sidor, när massgravar presenteras i SVT.

I DN flödar hatet och euforin över The Good Guys rättrådighet, inget om hur Ukraina har öppnat dörren på vid gavel för USA, vars rättrådighet i backspegeln är skral.

”USA bekräftade i en utfrågning i senatens utrikesutskott på tisdagen, att det finns amerikanska biologiska anläggningar i Ukraina. Ryssland har länge hävdat detta, mot USA:s nekande, men nu bekräftar alltså USA uppgifterna, med farhågorna att labben ska hamna i ryska händer.
Tucker: Why are we funding this? – YouTube…” om detta får vi bara ta del av via Swebbtv.

Efter noggrant letande i MSM hittar jag till sist två artiklar som ser både framåt och bakåt i denna konflikt mellan öst och väst.

”Att stänga rysk tv visar på europeisk svaghet” skriver Mattias Svensson i en ledare den 9 mars. Man främjar inte sanning med censur är kontentan i artikeln.

”…….Vi behöver om något i denna situation kunna förstå och analysera hur motståndaren tänker, för att kunna hitta rätt respons. Den kunskapen försämras om de främsta kanalerna blir otillgängliga….” men så långt tänker inte EU pamparna, eftersom de tillämpar censur precis som Putin gör om obehagliga fakta.

”Hjälpte vi till att skapa en aggressor” frågar sig SVD:s korrespondent i Bonn Tomas Lundin .

”……Missade EU och USA en historisk chans att hjälpa Ryssland bli en fredlig del av världssamfundet efter Sovjetunionens fall? Eller är det en legend?….”

Han jämför gårdagens applåder i den tyska förbundsdagen under september 2001 efter Putins tal där om ett vänskapligt Ryssland med säkerhet och fred som mål.

Vad hände sedan är en fråga som ingen media i väst vill ställa. Är det bortspelade möjligheter av väst eller Rysslands imperialistiska drömmar?

Öststatsutvidgningen betraktas av Moskva som ett svek, trots muntliga löften om att så inte skulle ske. Eftertolkningar varierar om vilka länder som inte skulle få inlemmas i Nato. Enbart Östtyskland eller alla forna Sovjet dominerade stater?
Helmut Kohl försäkrade Michael Gorbatjov att Nato ej skulle utvidgas för 20 år sedan. Samma löfte gav också James Baker, USA:s utrikesminister.

”…..Men i Moskva är man än i dag övertygad om att man blev lurad när Nato bredde ut sig – med nu hela 14 länder från den tidigare sovjetiska maktsfären som medlemmar i Nato.
Vad man än tycker om den ryska historieskrivningen, finns det sannolikt ett korn av sanning i den…..”

Ett eller flera korn är frågan?

Jag funderar på om inte klimat, pandemi och Natoutvidgning är en del av planen mot förverkligande av NWO? Ett som är säkert är, att folket alltid blir offer.

https://www.svd.se/hjalpte-vi-till-att-skapa-en-aggressor

Bildresultat för putin och Biden
Bild; New York Daily News. Joe Biden och Vladimir Putin

7 tankar kring ”Nu blomstrar hatet mot Ryssland, där Putin är västs paria

 1. Kan läsa RT ännu, men snart är det väl slut med det.
  RT framstår inte som en propagandakanal utan verkar rätt balanserad.
  Banningen ä nog mer till för att ge ensamrätt åt MSM när det gäller nyheter från Ukraina och Ryssland.
  Illavarslande.

 2. Bilden kommer att klarna, vi kommer att få se en bild som de som styr vill att vi ska se men den bilden är antagligen både vinklad, färgad och propagandistisk. Problemet med bilden är att vinnaren skriver historien, med det menar jag att vinnaren tar allt. Vinnaren är den som får skriva i historieböckerna, det är han som bestämmer straffen, det är han som tillåter vad som ska få komma fram, med andra ord vinnaren bestämmer allt. Detta har historian visat oss och allt vinklas till vinnarens fördel allt från våldtäckter till mord.

  1. Biden kommer i alla fall inte att klarna.

   Det skulle vara mindre förvirrande om hans teleprompter vändes mot kameran, så att publiken själva kunde läsa vad som står där och vad den dememta mannen försöker läsa.

   Tur att västerländska media klipper bandet till Bidens fördel.

   Ja, rabiata ruggugglor till feminister med hår under armarna kommer att få kollektiv fontänorgasm när kamel-Harry tar över.

   Putin är KGB.

   Lita aldrig på KGB.

  2. Inte bara det. När jag som ung man åkte till Tyskland efter kriget fick jag höra första hand vad som verkligen hänt, och det var varken vacker eller vad som stod i historieböckerna. Det är inte bara segraren som skrivet historieboken. Glöm inte ”Låt mig kontrollera media och jag kommer att förvandla varje nation till en flock av svin”– Josef Goebbels. Vem kontrollerar svenska media. Det är bara att läsa innantill. Den amerikanska krigspropagandan är verkligen kväljande tjock. Hur mår ni, där i den svenska amerikanska svinstian.

  1. Nisse !
   Kan bara hålla med dig, det är inte ofta jag kan dela funderingar med en miljöpartist och mitt liv är ganska långt, bitvist är Birger klok i andra delar mindre realistiskt. Var går gränsen för det meningslösa? Mitt svar är att tron förflyttar berg och så länge tron finns så är man beredd på att söka gränsen till det meningslösa.

 3. Veckotidningen NyaTider har allsidiga betraktelser av Putin och hans krig.
  Att han har en störning, framgår där. Men bara för att det mest råder mörker i öst, får vi inte tro att det råder enbart ljus i väst. Det är annars lätt att gå i fällan, vare sig den är Putinmärkt eller Bidenmärkt.

Kommentarer är stängda.