Smutskastning av Ungern

 Vidarebefordrat meddelande från en bloggvän.

Från Sandor Herold till Cecilia Udden i PI den 8 mars.

Malmö 8-3-2022

Till Cecilia Udden

Får väl tacka dig för smutskastningen av Ungern och det ungerska folket som du gjorde i P1 strax efter 07.30 idag där du påstod att många flyktingar från Ukraina inte stannade i Ungern p g a att folk där var främlingsfientliga och homofobiska.

Känner du inte till att Ungern är det land efter Polen som har tagit emot flest flyktingar  från Ukraina?

Det som händer i Ukraina idag är precis det som hände i Ungern 1956 då det ungerska folket reste sig mot den sovjetiska ockupationen så ungrarna vet precis vad det är frågan om. Mina föräldrar flydde från Ungern då och jag var själv med vid deras flykt över till Österrike fast jag bara var fyra år gammal då.

Dina smutskastningar angående ett land där normala värderingar fortfarande gäller såsom att man värnar om sin egen kultur, sin religion och sin framtid samt att man inte vill förvandla sitt land till det som t ex Sverige förvandlats till där mer eller mindre ……………………………. i norra Afrika och Mellanöstern gör vardagen osäker för urbefolkningen är helt befängda. Osäker genom mord, våldtäkter, sprängningar, anlagda bränder, rån och andra primitiva handlingar som tydligen ingår i deras s k kulturer.

Så jag föreslår att du lämnar Budapest och återvänder till Kairo därifrån du kan fortsätta med dina inslag och intervjuer av MENA – folket om deras senaste krig och konflikter. Du har besudlat och smutskastat Ungern tillräckligt.

Sandor Herold Malmö

Visa källbilden
Bild; blogspot.com Flyktingar under Ungernkrisen 1956

Benämningen på migranter från Afrika och Mellanöstern utelämnar jag så inte Sandor får böta 11.000 igen för HMF.

10 tankar kring ”Smutskastning av Ungern

 1. russia is bombing and seizing nuclear plants and acts as the terrorist. It’s time to be UKRAINIAN! Ask NATO to close the sky. #NoFlyZoneUA #Stoprussia

  Mariupol. Direct strike of Russian troops at the maternity hospital. People, children are under the wreckage. Atrocity! How much longer will the world be an accomplice ignoring terror? Close the sky right now! Stop the killings! You have power but you seem to be losing humanity.

  March 9
  Russian losses starting from Russian full scale invasion in Ukraine:

  > 12000 Manpower
  116 Captives
  49+1 Aircraft
  81+1 Helicopters
  317+14 Tanks
  1070+34 Armoured fighting vehicles
  120 Artillery
  28+1 Air defense systems
  56 Multiple rocket launchers
  60 Tankers
  7+ Tactical unmanned aircraft
  3+ Boats
  482++8 Automotive equipment

  1. Sanningen bakom påstådda bombningen av barnsjukhuset har nu avslöjats, och bevisats, som ett komplett lögn och fabrikation.

   Som exempel. Den dam, Marianna Podgurskaja (Marianna Vishegirskaya), som fotograferades med ett blodigt ansikte vid ruinerna av sjukhuset, har nu åter fotograferats efter att hon fått en dotter. Ansikte bär nu inga som helst spår av några skador, och sådana skador kan knappas ha läkts perfekt på ett par dagar. Allt var en väl planerad propaganda show.

   Man har satt ihop en expertteam av erfarna militärer och fotografer och studerat materialet. Det har enhälligt avfärdats som ett bedrägeri. Här följer deras slutsatser, som jag fullt instämmer i.

   Igen har Sverige media blivit uthängda på bloggarna som bedragare och faktaförfalskare.

   ”The fake Hospital attack” översättning
   Signal Telegram-kanalen bad flera militära experter och en yrkesfotograf att kommentera bilderna från barnsjukhuset. Alla var överens om att bilderna är iscensatta. Här är argumenten:
   1. Det finns ingen rök som stiger från marken på platser där ammunition påstås ha exploderat.
   2. Det finns inga lämningar på marken utanför och i byggnaden från förstörelse av gipsskivor i väggar och tak, Inte heller från den förstörda dubbla fasaden av byggnaden (vars inre isolering är gjord av glasull).
   3. Det finns inga kvinnor med nyfödda, inga mödravårds- eller sjukhuspersonal, ingen akutvårdspersonal eller brand- och räddningspersonal på bilderna. Endast representanter för den ukrainska försvarsmakten och ”fotomodeller”.
   4. Det finns en enorm mängd trasiga glas i korridorerna och lokalerna inne i rummen. Det vill säga, explosionerna skedde utanför byggnaden och chockvågen gjorde att glas flög in i lokalen. Med en sådan förstörelse skulle det finnas ett stort antal offer med karakteristiska sår på ansikten och händerna, skärsår av glasfragment. På bilderna, ingen av de (två!) ”Modellerna” har några sådana skador. Händerna, alla utan undantag, saknar skador och spår av blödningar. Det finns heller inte några skadade eller döda i korridorerna och rummen på sjukhuset.
   5. Ansikten, håret, ytterkläder och filtar på ”offren” saknar spår av blod, smuts, damm och sot.
   6. ”Modellernas” poser är ”statiska”, det finns ingen dynamik och brådska i bilderna, förutom bilden med båren.
   7. Gruppbilden med modellen med filt. I den vänstra delen av bilden finns representanter för UAF, som värmer något i burkar över en eld. Lagar mat eller värmer dryck. Knappas en verksamhet man förväntar sig efter ett bombnedslag.
   8. Det stora porträttet av en flicka i ett munskydd. Samma sak. Det finns inga skador och damm, smuts på hår, ansikte och händer. Hon har färsk manikyr på naglarna. Munskyddet är också uppenbarligen nytt, och påsatt så att ansiktet inte ska gå att känna igen.
   9. Spår av torkat blod på ansikten (smink) har också en underlig form. Det vill säga, det ser ut som en liten lokal blödning, där en person låg ner och blodet hade tid att koagulera. Det finns inga ränder över hela ansiktet, som det borde ha funnits på en stående person som haft någon blödning i ansiktet. Det finns inga blodspår på kläderna. Dessutom torkar alla instinktivt bort blod även när en person bara blöder näsblod. Det vill säga, om en person hade skadas, skulle offret omedelbart försöka torka blodet minst en gång för att se om han verkligen är skadad och blöder.
   10. Bildnumrering stämmer inte och EXIF-data har raderats. Alla bilder är tagna med en professionell kamera, inte med telefoner. Det finns inte en enda bild från myndigheter eller slumpmässiga ögonvittnen.
   Före ”bombningen” var ukrainska radikaler, AZOV, baserade i byggnaden av Mariupols barnsjukhus nr 1, det fanns inte en enda kvinna i arbete i barnsjukhusets lokaler. Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov sade detta vid en presskonferens efter resultaten av trepartsmötet i Antalya.

   ”Det här är inte första gången vi har sett falska högljudda rapporter från de grymheter som påstås utförda av de ryska väpnade styrkorna. Vid ett möte i FN:s säkerhetsråd fick deltagarna information om att detta barnsjukhus kapat av Azov – det var basen för den ultraradikala Azovbataljonen, alla kvinnor i byggnaderna hade avlägsnats därifrån”, sade ministern.

  2. DavidFrunc Om du vill stoppa dödandet, stoppa USA. USA har genomfört omkring 250 anfallskrig efter WW2 och kanske 100 miljoner dödats. Mest kända Korea, Vietnam, Irak, etc. Inom USA har urbefolkningen reducerats från 5 miljoner till omkring 250,000. 95% har mördats. Folkutrotning. Det är den framfarten Ryssland nu försöker stoppa.

 2. ”Känner du inte till att Ungern är det land efter Polen som har tagit emot flest flyktingar från Ukraina?”
  När media och batikhäxor får bestämma så är det skillnad på flyktingar och flyktingar, de måste känna att de kan utnyttja de som kommer, de måste kunna tycka synd om alla från MENA och framför allt alla vuxna män som vill se sig själva som barn.

  1. Initialt sa statsministern nej till flyktingar från Ukraina, sedan blev det nja och i takt med folk opinionen så blev det ja. De kan få arbeta direkt sa Morgan och migrationsverket vädjade om hjälp av allmänhet och civilsamhället. Troligen kommer bostadsrätter att ersättas av gymnastiksalar, för riktiga flyktingar finns det ingen beredskap för. All heder åt Polen och Ungern som gör beundransvärda insatser, som borde täppa till truten på EU kommissionen med sin floskel solidaritet, som dessa överbetalda ledamöter aldrig själva behöver delta i.

 3. Statsmedias journalister är numera inte enbart rapportörer, de är ofta även aktörer,
  dvs part i målet. Hur det stämmer med sändningstillståndet, vore bra att få reda på.

   1. Genom att utesluta strategiska delar ur ett reportage man man påverka mer än man i förstånde kan tro är min dystra erfarenhet och det bästa med detta är att medelsvensson anar inget nada och noll

  1. Jag tror inte det finns mycket hopp där. De som beslutar om sändningstillståndet, innehållet, verkställer det, och granskningen (Granskningsnämnden) är ju samma grupp. Alla grenar på samma propaganda stam. Ska vi få en ändring gäller det att hugga ner hela giftplantan, men det blir svårt.

Kommentarer är stängda.