Den gröna omställningen skördar nu sitt pris med knock out på folks ekonomi

Kriget i Ukraina kom som en räddande ängel, för att regeringen ska slippa att ta ansvar för sin usla energi politik. ”Den gröna omställningen” från fablernas värld, skördar nu sitt pris med knock out på folkets ekonomi.

Olle Ljungbeck, har anmält näringsminister Karl-Petter Thorvaldsson till riksåklagaren för hans lögner om ”Putinpriser” mycket bekvämt för regeringen som vill slippa ansvar för sin förödande energipolitik. Jämfört med bensin och dieselpriser i EU så ligger våra priser 5 – 7 kr högre/l. Enligt hemsidan GlobalPetrolPrises.com toppar nu Sverige med världens dyraste dieselpris!

I går kostade en liter diesel 28 kr och bensin 23, kanske priserna ligger ännu högre idag och elen kan i södra Sverige kosta > 7 kr/kilowattimme.
Inflationen skenar i USA, som ofta ligger lite före Sverige, når den nu 7,5 %. Råoljepriset stiger i en orolig värld. Att kriget i Ukraina samt Putin sanktioner spelar in är självklart, men det är långt ifrån hela sanningen. Sveriges framkantspolitiker bär ett stort ansvar för sin bäst i klassen politik för ett fossilfritt samhälle.

Riksbankschef Stefan Ingves mal vidare om att inflationen är övergående och enbart beror på höga bränsle- och energipriser. Han verkar tro att butikens varor flygs in på hyllorna av sig själva och att bonden producerar mjölk och spannmål utan energi.

Putin trycks allt längre in i skamvrån, med ”Putinpriser” av de verkligt skyldiga, regeringen med MP:s storhetsvansinne som klimat räddare. Eftersom nästan hälften av av priset i pumparna utgörs av energiskatter och moms på dem. Under tisdagen (8/3) i södra Sverige, elprisområde fyra, kostade elen som mest över 7 kronor per kilowattimme! Vilket klirr i Dambergs kassa, som kommer att fylla ladorna på noll tid, när hela landet skall elektrifieras.

Bildresultat för el uttag

Att dra ur elkontakten och på med extra tröjor tycks bli allt fler medborgares val under vintern.

”Staten ska inte bli rik på andras fattigdom” skrev Peter Wennblad, ledarskribent i SvD, men det är precis vad den blir i sitt skattefrosseri och bäst i klassen för ett fossilfritt samhälle.

https://www.svd.se/staten-ska-inte-bli-rik-pa-andras-fattigdom

När Tyskland översvämmades av de grönas visioner, så försvann kärnkraften i förtid och räddaren blev Putin med sin gasledning. Den har ännu inte utsatts för sanktioner, trots de vackra orden och applåderna efter Zelenskij:s videotal i EU, för då skulle tyskarna få frysa och industrin sluta att vara drag lock i EU. Så långt går inte solidariteten, men nu finns det en plan att sakta fasa ut Putins gas, när Joe Biden förkunnat att nu får oljefartyg från Ryssland vända hem. Men USA har bara 3 % av sin energi import från Ryssland medan EU länder med Tyskland främst har > 40 %.

Några sanktioner riktade mot rysk energiimport kommer inte bli aktuella – eftersom importen är av ”essentiell betydelse” för européernas dagliga liv. Det säger Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, rapporterar Tagesspiegelförmedlat av Fria Tider.

Jag förstår att riksbankscheferna i väst duckar så länge det går för inflationen som tagit rejäl fart med urholkat penningvärde.

Vad sjutton skall de göra?

Att höja räntan för att lugna ner ekonomin riskerar att fullständigt krascha västs låne-/kreditekonomi efter bostadsrallyt.

De välbeställda söker sig till fasta investeringar, guld, silver, metaller, fastigheter och tycker det är bättre att handla, när värdet på pengar ändå urholkas. Vi andra får nog ställa bilen, när bensin -och diselpriser skenar, nu funderar regeringen under stor vånda på om de tillfälligt skulle sänka bränsleskatter, de fördrar nog bidrag i stället av gammal vana.

Bild från mvt.se

Kanske fler får göra som jag när mina flickor var små, att välja mellan toapapper och margarin veckan före lön. Eftersom ensamstående kvinnor alltid haft fallenhet för fattigdom.

Staten tjänar storkovan på energi inflationen, men mycket vill ha mer för att ständigt ligga i framkant är inte gratis. Att höja inkomstskatten är för genomskinligt, i stället har regeringen satt i system med automatiska höjningar på drivmedel samt visat upp en stor finurlighet med ökning av dolda skatter.

Medel för mer pengar är begränsade i ett högskattesamhälle. Att trycka nya pengar är frestande , men det spär bara på inflationen. Då återstår att låna, vilket styrande i hela EU tvingats göra under Gates/Faucis pandemi och vilka som blir gladast behöver jag inte nämna.
Allt sker enligt agendan från Davos oligarker, där stora finansiella organisationer och riksbanker är deras bästa vänner för gröna och lukrativa investeringar. Medelklassen och småföretagare utarmas, men det är precis vad dessa folkfientliga herrar vill.

——————————————————————————————————

En glad nyhet behövs efter detta inlägg. Regeringen har svängt om och beviljar Kevin bröderna en miljon var i skadestånd. Morgan Johansson ringde upp dem och bad om ursäkt för rättsväsendets och statens agerande. https://www.friatider.se/kevin-broderna-far-skadestand

Jag undrar vem/vilka som skall bli uppringda i morgon för regeringens agerande i dag? Hela det svenska folket är mitt förslag.

4 tankar kring ”Den gröna omställningen skördar nu sitt pris med knock out på folks ekonomi

 1. På liknande sätt är det i dag. Det är den amerikanska, liberala världsordningen som skall skyddas, inte det svenska folket. Det är på grund av detta som Magdalena Andersson kan mena att det är patriotiskt, ja, i Sveriges intresse, att skicka vapen till Ukraina, trots att det försämrar vårt eget säkerhetsläge. I denna paradoxala värld är det patriotiskt att sätta Ukrainas upplevda intressen före Sveriges.

  Ännu värre låter det hos Nato-högern, som trots att de aldrig brytt sig om massinvandringen eller det svenska folket, närmast vill framställa allt annat än ett fullkomligt underordnade under Nato som på gränsen till landsförräderi. För att ta ett av väldigt många exempel kallas den verserade och konciliante före detta diplomaten Sven Hirdman för ”tyranniets taltratt” av en borgerlig opinionsbildare, för att han dristat sig att inte reservationslöst hylla Nato”
  Läst på News Voice
  Vems ärende går Magdalena ? Jag tror vi vet svaret hon trampar i samma fotspår som Reinfeldt och nu Löfven…

  1. Tack för avslöjande kommentar!
   Magdalena Andersson är redan medlem av globalistmaffian genom sitt ordförandeskap för Internationella valutafonden, IMF:s högsta rådgivande organ, Internationella monetära och finansiella kommitté (IMFC) och hon deltar glatt i G20 möten, där världens ledare från många områden möts och drar upp linjerna för hur de skall öka sina förmögenheter med sin list om solidaritet för fattiga med nya skatter. ”Tyranniets taltratt” delas av fler, men statsmedia ser endast Ryssland och Kina.

 2. Nu ser vi facit på vindkraftverk och solenergi, hade vi haft kvar och även byggt nya kärnkraftverk under årtiondena så hade vi inte suttit i denna skit skits som vi gör nu. De vi ska tacka för denna situation är de gröna khmerer som med hjälp av socialdemokraterna släppte igenom tack vare att de inte har någon egen politik. ”Putinpriser” är bara ett sätt för politikerna att flytta focus allt för att skylla ifrån sig.

  ”Kronan är ett sorgebarn under året och har haft en riktigt sur resa. Riksbanken väljer i det läget att fortsätta sälja kronor samt att som nästintill enda centralbank i världen vägra att höja styrräntan.”

  Att ha en svag krona är i grunden ett policyval som Riksbanken har gjort, resonerar chefsstrategen som i en färsk analys ifrågasätter huruvida Riksbanken alls följer den arbetsbeskrivning om att ”pengarna ska behålla sitt värde över tid” som man kan läsa om på centralbankens hemsida.

  ”Undrar om det finns någon därute som skulle hålla med?”, frågar sig Henrik Unell och fortsätter:

  ”Den svenska tystnaden växer till ett dån. Var finns debatten? Var finns ifrågasättandet av ovan nonsens?”

  Och på detta kommer med största säkerhet räntehöjningar nu när riksbanken inte längre kan förneka inflationen och som vanligt är det vi skattebetalare tillsammans med alla som har lån som får stå för notan.

  1. Din kommentar innehåller allt vi bör veta om energi krisen, som till stora delar är framkallad av ”gröna khmerer” i symbios med maktgalna socialdemokrater, som till punkt och pricka följer ”Rockefeller – klimatsmarta historia” där Stefan Löfven nu i FN fyller på sin förmögenhet, medan de han plundrat aldrig får ihop någon hur de än jobbar och sliter.
   ”Regeringen kan idag berätta att den avser fördubbla det svenska klimatbiståndet till 15 miljarder kronor fram till 2025, jämfört med 2019….”
   https://www.regeringen.se/debattartiklar/2021/10/det-svenska-klimatbistandet-ska-fordubblas-till-2025/

Kommentarer är stängda.