Kan Ryssland/Kina med sina resurser få USA:s era av hegemoni att ta slut?

Swebbtv fredagen den 4 mars. https://swebbtv.se/w/kQnDjTPLmhV4Zi3CY9ZhPW?utm_campaign=cmp_2876365&utm_source=getanewsletter&utm_medium=email

En liberal parlamentsledamot i Ukraina har i västliga medier gått ut med att kriget i Ukraina går ut på att slåss för den nya världsordningen. Klaus Schwab och World Economic Forum har gjort gemensam sak med George Soros och ger sitt fulla stöd till Ukraina och erbjuder sig samtidigt att bistå med diplomatiska insatser i konflikten….”

Enklast vore att endast fördöma Putins invasion utan att tänka på vilka krafter som ligger bakom Ukrainas vilja till självständighet. När Schwab och Soros finns i kulisserna känns deras erbjudande om diplomatiska insatser mycket oroväckande.

Två stora ideologiska system, västalliansen med USA/Nato/EU mot öst med Ryssland/Kina låter små länder, bli krockkuddar för deras hegemonier. https://sv.wikipedia.org/wiki/Hegemoni

Därutöver finns stöd till Putin från Indien och länder i Mellanöstern som fått nog av USA:s demokratiexport, som endast fört nya förtryckare till makten, fruktade islamister.

Frågan är om inte USA:s era av hegemoni går mot sitt slut? Trots västs numera, enorma uppslutning kring Nato. EU:s vackra ord om självbestämmande klingar falskt i Putins öron, som vill återta Sovjetstatens gamla imperium, medan västalliansen vill utvidga sitt.

”En rysk diktator som invaderar ett främmande land får betala priset runt om i världen”, sade Biden nyligen i sitt ”State of the Union-”tal om Putin.

USA:s egna invasioner i hela världen tycks vara helt bortglömda och dess eget pris kan bli att tappa sin hegemoni i världen.

Visa källbilden
Bild; tv.nu

4 tankar kring ”Kan Ryssland/Kina med sina resurser få USA:s era av hegemoni att ta slut?

 1. Världen är lite i rörelse och har väl egentligen alltid varit så. Men jag tror att det blir lite av det gamla men i omstrukturerad förpackning. En gris med läppstift skulle man nog kunna säga. Norrmännen kallade ju svenskar som grisar i frack på grund av vår neutralitetspolitik det kallades väl också för realitet eller pragmatisk politik- nu konstaterar jag att SVT vill att vi skall vrida på tårkanalerna intet öga skall vara torrt och utan reflexion eller eftertanke skall vi ta sida mot ”busen” Putin

  1. Sidbyte råder för många, själv hamnar jag mellan förnuft och känsla, men försöker dra fram bakomliggande faktorer. För det är lätt att tårkanalerna dras med av SVT:s ensidighet. Rysslandshatet har exploderat. Folket är offer på båda sidor och rasistiska attacker har hänt mot ryssar i andra länder. Önskar att Ukraina fick bli en neutral stat utan inblandning varken från Putin eller Nato. Att vända sig till EU och Nato som Zelenskyj gjort, påminner mer om kamikazepiloterna självmordsuppdrag i Japan under kriget.

 2. Detta inlägg är läsvärt.
  https://www.8dagar.se/2022/03/bidens-phyrrus-seger-i-fn.html#more
  Annars
  Vi måste vänja oss vid att betrakta USA på samma sätt som vi betraktar nazisterna. Lösningen på nazismen var dess förstörelse, lösningen på USA är dess förstörelse. Metoden i fallet nazisterna var krig, men den är oanvändbar i fallet USA. Under WW2 dog fyra procent av världens befolkning, för att inte nämna all förstörelse och lidande. Att förstöra USA med samma metoder skulle kanske innebära att 20% av jordens befolkning dödades, för att igen inte nämna all förstörelse och lidande.

  USA måste bringas att självdestruera, att förstöra sig själv inifrån, med bland annat ekonomin som själv-förstörelsevapen, interna konflikter och motsättningar, och det är inte omöjligt. USA måste delas upp i ett antal mindre stater med genuint folkstyre, fria från den nuvarande hårt centralstyrda diktatoriska oligark autokratin.

  Samtidigt måste system och övervakning införa som förhindrar ett återskapande av den de facto USA diktaturen. Det kommer att ta tid att genomföra men är inte omöjligt. Snarast är det en överlevnadsfråga för mänskligheten.

  Viktigt. Se även videon

  https://www.youtube.com/watch?v=x6mxQkXQEV8&ab_channel=NewfoundnewsNet
  The Ukraine Crisis – What You’re Not Being Told

  1. Från länken om Bidens phyrrus seger i FN.
   ”….Kampen om den internationella opinionen har bara börjat. I praktiken har FN gång på gång låtit sig missbrukas av USA för dess syften. När USA bedrev sitt folkmord i Vietnam ställdes frågan om USA:s aggression aldrig en enda gång till omröstning.”
   I vår statsmedia råder skrämmande likheter i reportagen, Ryssland/Kina the bad guys och Onkel Joe the good guy. Ukraina är David mot Goliat.
   Tyskland börjar nu ta ton, men att sluta handla gas av Goliat är svårt, när deras fd förbundskansler Gerhard Schröder sitter i Gazproms styrelse. https://www.dw.com/en/germanys-former-chancellor-gerhard-schr%C3%B6der-to-join-gazprom-board/a-60664273
   Utan energi skulle tysk industri falla samman som ett korthus. Trump varnade Merkel, men för döva öron.
   Detta falsarium påminner mig om Sveriges export av järnmalm till Hitlers krigsindustri under andra världskriget.
   Allt är sig likt både i det lilla livet och det stora. Vackra ord utåt om solidaritet, som gynnade politiker själva aldrig behöver delta i.

Kommentarer är stängda.