Kannibalism på AfS med alla småpartier som vill in i riksdagen?

Vaccinpassen har glädjande upprört folk från alla färgbenämningar och i dess kölvatten har en rad småpartier bildats som vill över 4 % spärren.

Bildresultat för demonstration mot vaccinpass
Bild från expressen.se

I DN den 22/2 fick det nybildade partiet MoD stor uppmärksamhet.
https://www.dn.se/sverige/vad-ar-det-for-fel-pa-folk-eller-ar-

MoD ”Medmänskliga rättigheter och demokrati”, med Anders Sidkvist i spetsen fick fyra helsidor med uppmärksamhet. Partiet har också pandemilagen med brotten mot våra mänskliga rättigheter i fokus. Sidkvist ligger bakom kampanjen ”Kavla ner” innan dess var han hyllad för sitt klimatarbete, men efter kritiken mot vaccinering så åkte den korrekta rullgardinen ner.

Knapptryckarna vill ha direkt demokrati med folkomröstningar, i stället för att det bara sker i riksdagen. De är emot vaccinpassen och tvångsvaccinering.

Svenska Rikslagen har också vaccinpassen som utgångspunkt och ifrågasätter PCR testerna och har även kopplingar till den alternativa bokmässan.

Populisterna, som har några år på nacken. De vill ta makten från bankerna, ta bort den missbrukade asylrätten och poängterar återvandring, precis som AfS. Partiet önskar valsamverkan med AfS, Med och NMR. Jag misstänker att Medborgerlig Samling inte vill bli vän med NMR, partiet anser sig lite finare än övriga småpartier.

Gemensamt för reportaget i DN är självklart nedvärdering av samtliga småpartier med högerextremism och nazisism, vilket inte är så konstigt då de har Expo som expert!!

Därutöver finns en mängd lokala småpartier, där Malmölistan med Nils Littorin och Örebropartiet (ÖP) är de mest kända. ÖP har sedan valet 2018 två mandat i Örebro kommunfullmäktige, som besitts av partiledaren Markus Allard och Peter Springare.

Men allt har en baksida med splittring och söndring i kölvattnet från dessa småpartier, som ofta har en fråga i fokus. Baksidan kan dränera AfS på röster till riksdagen som de så väl behöver. AfS har med tiden deklarerat klara åsikter i kontroversiella frågor, där SD vikt ner sig för att komma in i den riktiga värmen. Det tar många år med hårt arbete och uthållighet för att komma över spärren, det vet SD, som nu mera vill vila på lagrarna med tynande ideologi. Eller tänker de bekänna sin riktiga färg om Kristersson helt öppnar dörren?

AfS hållning i Rysslands invasion av Ukraina är mycket sansad och har blicken både på öst och väst.

Så här mejlar en bloggvän.
”Hej Harriet!

Så här säger AfS i Ukrainafrågan; 
”Alternativ för Sverige fördömer Rysslands invasion av Ukraina, precis som vi fördömer Nato-ledda invasioner av suveräna länder. Ukraina måste lämnas ifred av världens stormakter.
Sveriges regering måste säkerställa att vårt land inte dras in i konflikten. Som icke-medlem av Nato har Sverige dessutom goda möjligheter att bidra till diplomatiska samtal med målet att alla krigshandlingar ska upphöra och att Ukrainas territoriella integritet respekteras. Varken Nato eller EU har någon legitimitet när det gäller att verka för fred och diplomatiska lösningar, utan har tvärtom bidragit till att situationen eskalerat.
Sverige måste hålla avstånd till världens stormakter. För att stärka vårt oberoende mot dessa, måste vårt försvar rustas upp kraftigt och ett försvarsförbund upprättas med Finland.

Gustav Kasselstrand
Partiledare, Alternativ för Sverige”

Gustav Kasselstrand

Ps. Minns Du USA:s bombningar av Serbien 1999? Jag hörde inga stora protester den gången. Inga insamlingar, inga bojkotter av USA eller så. Ds.”

Nej, USA:s bravader med sin bombfyllda demokratiexport tycks falla i glömska mycket fort.

3 tankar kring ”Kannibalism på AfS med alla småpartier som vill in i riksdagen?

  1. Som valsystemet är konstruerat, utgör det en ganska effektiv metod för att inga nya partier släpps in i Riksdagen. Dessutom har makten draghjälp av korttänkta eldsjälar som skaffat sig varsitt enfrågeparti, vilka alla dränerar röster för det parti, Alternativ för Sverige, som annars hade en hyfsad chans att klara spärren.

  2. Ju fler små partier det finns i Sverige som vill komma in i riksdagen ju nöjdare blir de etablerade partierna, eftersom i detta läget slår småpartierna ut varandra. Själv tror jag att ex AfS hade kunnat tillföra väldigt mycket med sin politik, men resan till riksdagen blir tyvärr svår eftersom alla småpartier i princip konkurrerar om samma röster.

Kommentarer är stängda.