INVENTERING SOM PASSAR REGERINGEN

Om INVENTERING SOM PASSAR REGERINGEN, skriver här Jan Ivarson några klarsynta rader;

”Skogsägare skall tvingas inventera djurlivet i skog innan avverkning sker. Det är viktigt för djurlivet. 
Däremot vill regeringen inte ha någon inventering av hur många människor som vistas i landet. Djur anses viktigare än befolkningen. En förklaring kan vara att befolkningen inte ser ut att minska.

Jan Ivarson Politiskt obunden”

Bildresultat för enfågel i skogen

Bild från ; alt.nu

Konstigt med denna plötsliga omsorg över fågellivet just i skogen, när vindkraften håller på att utplåna örnar, fåglar och insekter? Riv vindkraftverken och rädda örnarna” är rådet från ornitologer. Men här är likgiltigheten stor inför fridlysta vindkraftverk som skall rädda elen, när oligarkerna har bestämt en fossilfri värld med dominans över världens ledare. Där våra egna kryper i sin underdånighet för att få vara bäst i klassen.

Illustration från https://nyadagbladet.se/miljo/ornitologer-riv-vindkraftverk-och-radda-sveriges-ornar/ Foto: Nuala/ Artur Rydzewski/CC BY 2.0

”Hur många fåglar finns det i skogen?
Ja, den frågan tvingas nu skogsägare att försöka svara på – innan de får okej på att avverka sin skog.
Orsaken är en strängt tillämpad EU-regel.
– Det blir så tokigt att jag nästan saknar ord för att beskriva det, säger skogsägaren Svarte Swartling….”
https://www.expressen.se/nyheter/nya-kravet-maste-rakna-alla-faglar/

”Om den svenska artskydds­förordningen ska tillämpas bokstavligt får det orimliga konsekvenser för skogs­bruket, samtidigt som förtroendet för natur­vården undergrävs. Det skriver Skogs­styrelsens general­direktör Herman Sundqvist i en debattartikel i Svenska Dagbladet med anledning av rättsutvecklingen kring artskyddet….”
https://www.skogsstyrelsen.se/nyhetslista/debatt-orimligt-att-skydda-varenda-fagel/

”Det är människor som behöver art skyddas” skriver Peter Wennblad i Svd, men utvecklar tanken dåligt. https://www.svd.se/det-ar-manniskor-som-behover-artskyddas?utm_source=SvDNYH1D&utm_medium=email&utm_campaign=2022-02-23

Nu är EU i riktig högform för att avskräcka skogs köpare att slå till. Nu har turen kommit till skogsbruket att underkuvas av alla Big ägare, precis som den globala finansmaffian vill.

Arbetare och medelklass skall sönderbeskattas, små och medelstora företagsägare skall gå mot undergång, lantbruk med bönder likaså och nu är det skogsägare som skall kväsas med alibi om artskydd, värdegrund för fåglar låter fint, men målet är dess konsekvenser.

Kanske är det bättre med en fågel i handen än tio i skogen? Att folket nöjer sig med lite är precis det EU vill i sin stora återställnings frenesi.

Visa källbilden

Bild; blogspot.com

4 tankar kring ”INVENTERING SOM PASSAR REGERINGEN

 1. Som tur är har jag hunnit att slutaverka min skog.

  Nu har politikerna fått Ukraina på hjärnan!
  Har dom hittat en guldgruva eller?
  Dyrt kommer det bli !

  Är dom riktigt duktiga så snor ryssen Gotland .
  Då kommer det heta ”vl såg det lnte komma.”

 2. Tack för bra info. Som borde stå i alla dagstidningar men som allt annat vettigt får lite eller inget utrymme. Helt knas detta med fåglarna. Vad jag förstår så skördas skogen på hösten/vintern. Då är ju fåglarna klara med sina bobestyr och ungar, och kan fly sin väg när de hör oväsen i skogen.
  Känner många duktiga skogsägare som sköter sina skogar exemplariskt. Förresten är det inte lag på att skogsägaren ska skörda sin skog och återplantera annars blir det repressalier? Finns säkert nån som kan mer om det. Jag är bara en vanlig lantis som trivs i skogen. Till skillnad mot alla skrivbordsnissar som bestämmer och kanske aldrig satt sin fot i skogen.

Kommentarer är stängda.