Svenska skolbarn blir regeringens integrationsverktyg

Debatten om skolan och fri skolor är ständigt aktuell. Söndagens Agenda den 20 februari var så intetsägande och floskelfylld, så jag stängde av.

Elefanten i rummet får inte nämnas, absolut inte dess fostran i respekt, hävdelsekultur, patriarkat, kvinnoförakt och Koranen. Bara att mer pengar behövs till utsatta grupper och att svenska barn skall bli integrationsverktyg, nej, det säger de inte rent ut, utan tar betäckning bakom friskolornas vinstutdelning till sina riskkapitalister. För på den punkten har de majoriteten av det svenska folket med sig.

Enda gången då jag håller med vänstern är att finansieringen inte skall försvinna till skatteparadis och jag (inte fega politiker) anser att inte en krona skall gå till muslimska friskolor. Men så går det, när Sverige som enda land i världen har placerat skolan på börsen!

När Barbara Bergström som startade Engelska skolan stod och hycklade om att hon behövde pengar till sin pension, efter att hon under 2013 sålde det mesta av koncernen till amerikanska riskkapitalister fick hon en försäljningsvinst av våra skattepengar på 691 miljoner, då fick jag nog av friskolekoncerner som ligger på börsen.

”……Men det finns mycket annat som Barbara Bergström inte berättar om. Internationella engelska skolan är ett aktiebolag, vars främsta syfte är att leverera vinst till ägarna. Och vinst uppstår genom att intäkterna överstiger utgifter. En stor utgift för en skola är personal, det vill säga lärare. Genomgående för aktiebolagsdrivna skolor är följaktligen att de har en lägre lärartäthet, det gäller inte minst för Engelska skolan….” https://www.hallandsposten.se/%C3%A5sikter/ledare/detta-%C3%A4r-vad-barbara-bergstr%C3%B6m-inte-ber%C3%A4ttar-om-1.57378167

Nu har regeringen vaknat med skolminister Lina Axelsson Kihlblom i täten och föreslår närhetsprincip och syskonförtur i stället för kötid till alla skolor och befaller alla huvudmän att verka för en allsidig och social sammanfattning av elever. Dvs. att svenska barn skall förvandlas till krockkuddar och integrationsverktyg.

Varför inte i stället börja med att förbjuda riskkapitalister att muddra oss skattebetalare, som svenska folket vill? Men här mumlar oppositionen och sätter inte ner foten.

Visa källbilden
Bild; aftonbladet.se

”…Diskussion utgår som vanligt ifrån vad som är bäst för ickesvenskarna, och medan det säkert är välmenat och godhjärtat från opinionsbildarna, så glöms de svenska barnen helt av i debatten.
När regeringen och andra makthavare nu lagt femtio år på att omforma Sverige från ett av världens mest homogena länder och en välfungerande nationalstat, till en splittrad mångkulturell stat utan gemensam grund att stå på, behöver skolan också anpassas därefter” skriver Det Fria Sverige, svenskarnas intresseförening.

De påpekar vidare hyckleriet med mångkulturen som speglas i det fria skolvalet, där föräldrar med sina barn fått välja skolor efter sin kultur, identitet och religiösa övertygelse.
Vad är det för kultur som nu skall råda i skolan, när barn med annan hemvist ständigt halkar efter ?

Det fria Sverige skriver vidare;”....Om det är så att politikerna inte längre vill ha mångkultur så bör de istället vara tydliga med vad det är för kultur de vill att vi alla ska uppgå i. Vad är syftet med (tvångs-)integration i skolan? Ska invandrarna och deras barn göra avkall på sin identitet för att uppgå i en svensk kultur, eller är det så väl svenska som ickesvenska barn som ska stöpas in i en ny kultur och identitet?
Hur det än ligger till med den saken är det uppenbart att regeringen inte spelar med öppna kort. Som svenskarnas intresseförening kräver vi därför att även de svenska barnens perspektiv tas i beaktning i debatten, och att de föräldrar som önskar också har möjligheten att sätta deras barn i skolor som präglas av svensk identitet.”

Tänk om regeringen i stället kunde avskaffa lagen om att Sverige skulle bli mångkulturellt (prop 1976:26) och att assimilering inte längre är frivilligt (prop 1997/98:16) och att svenska språket är obligatoriskt för uppehållstillstånd, samt kännedom om värdlandets kultur, traditioner, lagar och skyldigheter i samhället. Medborgarskap skall kräva minst 10 år av fläckfri vandel och krav på egen försörjning < 65 år. Då skulle landets destruktiva utveckling i kölvattnet på vårt mångkulturella samhälle avstanna och Moder Svea kunde rehabiliteras.

Men det har varken skolministern eller Magdalena Andersson några planer på. För då skulle makten glida dem ur händerna.

Bild: SR

Bildresultat för friskolor