Dom är inte som vi

Av Olle Ljungbeck, som i detta inlägg ger en gedigen och kunnig översikt över varför invandrare från dysfunktionella länder inte är som vi.

—————————————————————————————————

”Dom är inte som vi. Nej detta är ingen provokation. Den som har öppna ögon och sinnen och vågar erkänna verkligheten ser att en stor del av invandrarna/migranterna inte är som vi. Detta gäller framförallt  samhällsbildning, kultur, religion, där den enskilda människan skall ha rätt att forma sitt eget liv själv, så länge den inte skadar andra individer eller samhället

Avgörande för om olika samhällen/individer skiljer sig från varandra är utvecklingen på bl a följande områden:

Demokrati/diktatur, normer, existerande samhällsinstitutioner, fungerande rättsordning, gemensamma grundvärderingar som skapar sammanhållning, fredliga förhållanden inom landet, men också med grannstaterna, förhållandet mellan könen (jämställdhet), religion ( frihet att utöva och frihet från), accepterande att religionen inte får påverka det offentliga samhället och dess institutioner, bildningsnivå (utrotad analfabetism och vidskepelse), individens grad av frihet att själv forma sitt liv utan tvång och påverkan från religion och traditionella sedvänjor, agaförbud samt lika rättigheter för män/kvinnor, flickor/pojkar, förbud mot tvångs/barngifte, rätten för individen att avvika från ”normala” normer när de inte skadar andra etc.

Visa källbilden
Glöm aldrig Fadime, mördad i hederns namn

Självklart påverkar ovanstående hur vi utvecklas som individer.

Stora skillnader mellan mottagande samhällen och de samhällen som lämnas, hindrar integration, men skapar också motsatsförhållanden, som leder till kriminalitet/stridigheter etc. Mångkulturen skapar därför ofta motsättningar mellan den etniska befolkningen och den ankommande.

Om man utifrån ovanstående studerar de samhällen (stater) som flertalet utomeuropeiska ”invandrare” kommer från i dag, finner man att skillnaderna mot svenska förhållanden är enorma.

I dag kommer flertalet utomeuropeiska ”invandrare” från diktaturer (auktoritära system utan spår av medborgarinflytande), ständiga inbördes strider, som ofta har sin grund i stam- eller religionsmotsättningar, ingen religionsfrihet (oftast statsreligion, som styr människornas liv i detalj), uselt fungerande rättsordning och institutioner, utbredd analfabetism och därmed följande okunskap, vidskepelse. Ojämlikhet mellan könen, som tar sig uttryck i grovt förtryck av flickor/kvinnor från såväl staten, religionen som från män/pojkar, klan samhällen där hedersvåld är utbrett. ”Öga för öga, tand för tand principen”, religion och politik är sammanvävda i varandra. Statligt och religiöst förtryck av individer som avviker från ”vedertagen” norm. Barnmisshandel och förtryck av flickor är regel.

Självklart präglar sådana samhällen individernas värderingar och försvårar och förhindrar integration i det ”nya” samhället. Framförallt i ett sekulärt samhälle som Sverige är, i högre grad än många andra länder. Dessa  värderingar lämnar de givetvis inte när de stigit över gränsen till länder med demokratiska samhällssystem, som ur filosofisk synpunkt måste anses mer utvecklade och civiliserade. 

Integration och fredlig samexistens blir självklart svårare att uppnå med ”invandring” från sådana samhällen än från länder med utvecklade samhällssystem. Detta gör att det i Sverige fungerat väl med tidigare invandring eftersom flertalet kom från Europa med samma kulturella och religiösa bakgrund. Sannolikheten för att integrationen med dagens invandring skall fungera är inte troligt eftersom migranternas bakgrund är så annorlunda än vår egen.

Sverige har en låg sysselsättningsgrad bland ”invandrare” från utomeuropeiska länder. Detta beror med stor sannolikhet på att även i hemländerna är sysselsättningsgraden låg och många ”invandrare” aldrig levt under organiserade sysselsättningsförhållanden. Med andra ord aldrig varit vana vid en 7 till 17 tillvaro. Flertalet av kvinnorna har aldrig förvärvsarbetat. Skall en integration bli möjlig måste samhället ställa ovillkorliga krav på ”invandrarna” inom den sfär, som alltför mycket skiljer sig från det nya landets normer och värderingar.  Här måste ovillkorlig anpassning ske. Religiösa och kulturella hänsyn får inte tas om sådana hindrar integration. I stället måste det nya samhället helt ta avstånd från och bekämpa religionen, när den skapar såväl integrationsproblem som motstånd från fundamentalister. Men också klart genom lagstiftning markera att vi inte på något vis accepterar deras kultur och religion när den strider mot de värderingar vi lagstiftat om och som av den etniska befolkningen anses vara grundläggande för samhället.

Därför skall statliga tjänstemän prioritera det sekulära samhället och inte som t ex DO ta strid  för  t ex religiös vidskepelse. DO.s agerande i flera sådana fall vittnar om en sällsynt omognad och brist på modernt tänkande hos tjänstemännnen eftersom de alltför ofta viker för migranternas krav.. Ett fjärmande från religionens vidskepelse och ”kulturella” förtryck  frigör människorna och gynnar därmed integration. DO är med andra ord fullständigt olämplig för sin uppgift. På en sådan tjänst skall vi ha människor som verkar för ett sekulärt samhälle och inte som nu arbetar för en återgång till medeltida förhållanden. Religiösa friskolor på islamistisk grund motverkar framförallt flickors integration, frigörelse och möjlighet att komma ut i arbetslivet. De måste därför förbjudas.

I Sverige ökar man bidragen till religiösa samfund och förlänger därmed tiden mot ett sekulariserat och mindre våldsinriktat samhälle.

Självklart skall inte offentliga medel gå till religiösa organisationer och framförallt inte till sådana extrema religiösa organisationer som islam.  Det är lätt att bevisa att där islam ges utrymme i samhället är också våldet som störst och integrationen sämst.

Bild; orebromoské.se

Bildresultat för moské bön

Det råder i dag ingen tvekan om att Sverige blivit mycket, mycket mer våldsutsatt efter ankomsten av ”invandrare” från de samhällen/stater jag ovan beskrivit.

Vill vi få ned brottsligheten  och inordna ”invandrarna” i samhället måste vi driva en än mer sekulär invandringspolitik, men också hårdare krav på att invandrare skall leva upp till den värdegrund som vi lagstiftat om och som omfattas av majoriteten av den ”etniska” befolkningen i Sverige. I annat fall finns bara en väg – UTVISNING.

Den ”låt gå politik” som är förhärskande i dag när det gäller invandringen motverkar integrationen och skapar i stället parallell och klansamhällen som kommer att öka motsättningarna och i förlängningen regelrätta krigstillstånd mellan ”etniska” svenskar och ”invandrarna”. 

Dagens massinvandring är en katastrof på många sätt. Volymen är oförsvarlig.  Integrationen är i stort sett ett fiasko. Kraven på att ”invandrarna” skall leva upp till vårt samhälles krav på laglydnad och inordna sig efter vårt samhälles grundläggande normer och regler hävdas inte av myndigheterna.

I stället för att ge stöd åt invandrarkvinnorna/flickorna går såväl det ekonomiska som annat stöd till de mest reaktionära och fundamentalistiska krafterna inom religionen/islam. Kvinnorna/flickorna är i dag i Sverige lika utsatta för hedersvåld, förtryck, tvångsgifte, hinder från förvärvsarbete och högre utbildning som de var i sina hemländer. De hindras från integration i det nya samhället genom att inte få leva och umgås med svenska ungdomar efter egen vilja. De muslimska/islamistiska friskolorna är inget annat än renodlade koranskolor. I dag växer det upp parallellsamhällen som svampar ur marken och koranen med sharialagar etc klavbinder de invandrare som vill integreras ja i många fall assimileras.Den som i dag påstår att invandrarna är som vi, ljuger mot bättre vetande. Inte ens de som vill inordna sig i vårt samhälle kan göra detta eftersom politikerna, medierna på alla sätt sviker dem och i stället med sin undfallenhet gynnar subversiva krafter.
De kulturella skillnaderna mellan oss och de som kommer från de – utifrån ett filosofiskt synsätt – tillräckligt utvecklade och civiliserade samhällena skiljer sig sålunda från oss såväl vad gäller värderingar som känslomässig mognad.
Deras syn på kvinnor och jämlikhet mellan man och kvinna skiljer ju sig totalt från det vi får med oss från spädbarnsålder. Därför är det oförsvarligt att vi i dag tillåter muslimska friskolor som inte är något annat än koranskolor med  indoktrinering av barnen som inte hör hemma i vårt samhälle. 

Bild; youtube.com

Empati saknas i stort vad gäller djuren. Skall det gå att leva tillsammans måste invandrarna helt och hållet anpassa sig till de värderingar  vi lagstiftatom såväl vad gäller människor som djur.
Min samlade uppfattning är att vi med en säkerhet av minst 85 procent står inför en kommande konfrontation med de invandrare som vidhåller att islams värderingar skall få fotfäste eller gälla i Sverige. Denna konfrontation kommer med största säkerhet bli blodig och kräva många liv. När detta sker (och det kommer att ske) är de ansvariga. regerings- och riksdagspolitiker,  från och med 2006 och framåt. Om denna utveckling skall kunna förhindras måste invandringen från de muslimska länderna helt stoppas.
Jag skrev första gången om detta 2015. Är det någon som kan motsäga mig och påstå att jag hade fel?


Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

———————————————————————————————–

”…….När styrka möter svaghet, när islamsk totalitär ideologi möter en undfallande och förstående västerländsk demokrati, startar en ojämn kamp där den svage riskerar att förlora.” Skriver Birgitta Spraf i Det Goda samhället
https://detgodasamhallet.com/2022/02/15/birgitta-sparf-nar-styrka-moter-svaghet/

Danmark visar vägen, om tonårssonen är kriminell släng ut hela familjen! 9 av 10 danskar gör tummen upp!

I Sverige slängs kritiker av landets dysfunktionella invandringspolitik ut från medias debattutrymmen och internets ägare försöker slänga ut oss från sociala medier, som tack till regeringen för nästan Gratis el till sina serverhallar!

https://www.friatider.se/nya-danska-lagen-ar-tonarssonen-gangkriminell-slang-ut-hela-familjen (plus artikel)

 

6 tankar kring ”Dom är inte som vi

  1. Den ”kulturen” och inställningen som gett lilla Sverige en viss fördel gentemot andra. kan sammanfattas i devisen ”Bed och arbeta”.
    Hur denna arbetsmoral ytterst har skapats är det nog lite olika uppfattningar om . Det finns m.a.o lite olika ingångar för att skriva populärfloskler, men jag hävdar att sättet att ta sig an nordens karga livsförutsättningar är dels klimatet dels den kristna evangeliska tron (vilket jag hävdar utan att vara religiös)

    1. Tror du har helt rätt, gammal uppfostran i att arbeta och göra rätt för sig och inte ligga samhället till last har sitt ursprung i kristendomen. Tyvärr har det i sekulariseringens tidevarv blivit tvärtom.

  2. Varför har de som inte är som vi konflikter och låg levnadsstandard?
    Kan det bero på att de har andra värderingar än vi?
    Är det berikande och klokt att sådana värderingar införs här i tilltagande utanförskapsområden?

  3. ”Dom är inte som vi.”
    Klart det är så. Det är just det som regeringspartier framhållit vara så berikande och spännande. Det förväntas goda svenskar anpassa sig till. Det kallas integration.

    1. Ja, i absurdistan är lögn sanning och svart är vitt och alla som avviker från vänsterns korrekta ideologi är högerextremister, rasister och populister är alla som inte röstar rött. Populister och dissidenter är dagens beskyddare av demokratins rester, som media påstår förstör den.

  4. ”diktaturer (auktoritära system utan spår av medborgarinflytande)”
    Så vad är då medborgarinflytandet i Sverige. Olle Wästberg, tidigare riksdagsledamot (FP=Liberalerna) och ordförande i 2014 års Demokratiutredning, skriver “När vi i Demokratiutredningen undersökte, visade det sig att endast 15 procent av svenskarna ansåg att de kunde påverka politiska beslut mellan valen. Sverige är alltså ett skolexempel på just en diktatur. Dessutom tar den Sverige diktaturen villigt order från främmande makt, USA, en av historiens värsta och grymmaste krigsherrar med miljoner civila liv på sitt samvete. Exempel Värdlandsavtalet, Kärnvapenförbudet, massinvandringen, Huawei förbudet, och just nu pågår en intensiv propaganda av utländska agenter på MSM och SVT mot kvalitet på Arlanda, mot TikTok, WeChat, vindkraft, med flera. Allt basera på gamla rasteorier och gammal rasbiologi och identiskt med kampanjerna som dom en gång utfördes i Tyskland. I rent pragmatiskt realspråk, Sverige är annekterat och ockuperat av USA. Sverige ligger därför 10-20 år efter samhällsutvecklingen i andra länder som Kina, och det kostar och gör ont, titta bara på din skattsedel, elräkning, eller vad tunnelbanan eller bensinen kostar – 20 gånger mer än i Kina. USA är stoppklossen mot demokrati och utveckling.

Kommentarer är stängda.