Nytt försök med okorrekta insändare

Till insändare DN och Östgöta Correspondenten den 10 februari

Hur etikprövningsnämnden tillsammans med läkemedelsverket kunde stoppa en omfattande studie om effekten av de olika vaccinerna inkl- biverkningar på 1,7 miljoner svenskar, begriper jag inte. Motiveringen får tilltron till myndigheter att totalt eroderas. Att sopa besvärliga fakta under mattan är dömt att misslyckas.

1. ”Stor vaccinstudie stoppas!

Man tar sig för pannan gång på gång! 

Hur kan först etikprövningsnämnden och därefter läkemedelsverket stoppa en omfattande studie om covid-19 vaccinering på 1,7 miljoner svenskar? 

Studiens syfte är att jämföra och få fram skillnader i effektivitet och säkerhet hos de olika vaccinen, samt eventuella biverkningar och risker. Huvudman för studien är Uppsala Research Center tillsammans med flera regioner. 

Håll i Er igen, när Ni hör motiveringen! Studien riskerar att ”störa målet” att snabbt vaccinera befolkningen och även ”minska tilltron” till myndigheterna.

Är det lojaliteten till läkemedelsbolagen som fått det sunda förnuftet att försvinna? Efter att vi under snart ett par år blivit matade med vaccinets ofarlighet, då borde väl en omfattande studie varmt välkomnas.

Avtalen med läkemedelsbolagen är hemlighetsstämplade. Därutöver har producenterna fått frisedel för alla eventuella biverkningar, skadestånd för negativa följder vältras över på skattebetalarna.

Flera processer pågår mot ansvariga för massvaccinering både i Sverige och utomlands. Om det är något som skadar tilltron till makthavare med myndigheter är mörkläggning och att sopa besvärliga fakta under mattan.

Harriet Larsson Linköping 

Studien:

https://www.dropbox.com/s/9idz7xfbfxrntv3/2021-01104%20Svensk%20covid-19-vaccindistribution%20med%20…%20_%20Ans%C3%B6kan%20_%20Etikpr%C3%B6vningsmyndigheten.pdf?dl=0

Läkemedelsverkets beslut;

https://www.dropbox.com/s/6h031l0jkb0ygtr/2021-04-26%20Avslag_SE_CURE%20L%C3%A4kenedelsverket.pdf?dl=0

Bildresultat för läkemedelsverket
Bild; SR

Den 14 februari

2. Är verkligen Stefan Löfven rätta man på rätt plats? Han skall nu leda en FN-panel som ska identifiera globala samarbetsfrågor, som till exempel terrorism, pandemier och klimat. Undertecknads oro grundar sig på hans tidigare uttalanden ”Vi såg det inte komma” och ”Vi har varit naiva” beträffande den invandringsrelaterade gängkriminaliteten. Vi får hoppas att hans medarbetare Liberias tidigare president Ellen Johnson Sirleaf är mer klarsynt.

Harriet Larsson Linköping

3. Till arbetar bladets och mittmedias redaktörer från Olle Ljungbeck

Jag har nu förstått att mina artiklar är förbjudna i era tidningar. Att jag ifrågasätter ägandet tål ni tydligen inte. Nej ni tål överhuvudtaget inte sanningen på något område. Att allt Rysslandshat, osanningar om klimatet etc får inte sägas emot har jag nu förstått. Jag kan emellertid glädja er med att jag fick ett besked från en av bloggarna jag sänder mina artiklar till att en nyligen av mig insänd artikel hade lästs av 10000 följare. Men detta visar ju bara att jag haft rätt. När en äger (Bonnier) så gott som alla tidningar kan inte sanningen komma fram. Men det är inte jag som i framtiden står där med skammen utan det är Ni när historien om tidningsmonopolet skrivs.

Olle Ljungbeck, Gävle

——————————————————————————

Ps. Vi får trösta oss med att vi är i gott sällskap. Ds.