Korruptionen inom FN är både välkänd och ökänd, men inget händer

I ett gammalt anteckningsblock fann jag följande krönika i SvD under 2013. ”Sverige är FN:s jultomte” av journalisten Jenny Norberg. Hon hade granskat FN:s enorma slöseri, där den svenska tomtesäcken har blivit allt större. https://www.svd.se/sverige-ar-fns-jultomte

Eftersom Sverige är extra snälla mot sin globala idol, så får miljarderna användas som FN vill.

”…..Andra länder vill helst bidra till specifika hjälpprojekt, men Sverige sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav, utan litar på att FN gör av med pengarna på bästa vis. Att Sverige gör så är ”nästan som en väl förborgad hemlighet” inför skattebetalarna enligt en tjänsteman på UD. Det gör oss dock uppskattade inom FN, eftersom Sverige, som en ambassadör uttrycker det, uppträder som deras ”jultomte”. Det brukar dessutom bli en extra bonus just runt jul, när UD panikskickar miljarderna som blivit över i biståndsbudgeten rakt in i detta FN:s svarta hål……”

Visa information om relaterad bild

Jörgen Arinell, Sidaarbetare beklagade sig samtidigt i en annan artikel i SvD.
”Jag har sett hur FN spenderar pengar som om de ramlat ner från himlen, på lyxiga kontor, tjänstebilar, konferenser och orimliga löneförmåner. Fattiga som de skall hjälpa får nöja sig med smulorna från deras lyxiga konferensmiddagar”

Minns att Inga-Britt Ahlenius fd undergeneralsekreterare för FN;s internrevision, strax efter skrev angående Norbergs krönika; ”Superbra att Dina intressanta och spänstiga artiklar om biståndet startar en debatt”

Debatt javisst, men som dunstar bort utan att något händer. FN:s översta skikt är redan i gång med nya konferenser, kliver ut och in i limousiner och lyxhotell alltid med en känsla hur oerhört betydelsefulla de är för demokrati och mänskliga rättigheter, som FN med sin allians med Schwab och Gates gradvis förstör.

Detta är det mest tragiska att ytterst marginell förändring äger rum efter alla avslöjanden och debatter om skandaler, nepotism och korruption. Business as usual är FN:s ledord och allt fortsätter som förut. Där våra politiker utarmar folket och små företagare med avgifter och skattehöjningar för att få ligga i framkant och imponera på denna korruptionskoloss, oavsett om det handlar om migration eller klimat. Julklappssäcken till FN med paket direkt från Löfven och SIDA blir både tyngre och större, liksom Sveriges ohämmade fjäskeri. Allt handlar om att bana väg för fortsatt karriär efter att de skinnat medborgarna.

Bildresultat för Förenta nationerna

SD ställer en skriftlig fråga om maktmissbruket inom FN, samt en liknande fråga om maktmissbruk inom FN:s livsmedelsprogram från moderaterna. Ingen minns vad dåvarande biståndsminister Peter Eriksson (MP) svarade. Förutom svammel och God Dag Yxskaft.

Fråga: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/korruption-och-maktmissbruk-inom-fn_H711388

Svar: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/korruption-och-maktmissbruk-inom-fn_H711388

6 tankar kring ”Korruptionen inom FN är både välkänd och ökänd, men inget händer

  1. Skrämmande data!
   Om hur ogräsmedel finns i kroppen hos 99 % hos allmänheten i Frankrike. Stora skördar, stora vinster får ej störas av förgiftade människor.
   ”I en av de största studierna av glyfosatkontamination i en mänsklig befolkning, hittades världens mest använda ogräsmedel hos över 99 % av allmänheten i Frankrike, med totalt över 6 800 urinprover som har testats.
   Studien, som publicerades i onsdags i Environmental Science and Pollution Research, en högst granskad vetenskaplig tidskrift, genomfördes på 6 848 personer som bor i 83 kommuner i Frankrike.
   Dessa volontärer rekryterades via föreningen ”Glyphosat Campaign”, som har lanserat en laglig kampanj mot ogräsdödaren som klassificerats som en ”trolig human cancerogen” av International Agency for Research on Cancer (IARC)…..”

 1. Nedanstående passar inte riktigt in i ovanstående sammanhang. Men varför tas inte detta upp i konflikten om Ukraina. Det är ju samma här som i Indien ang bl.a Montasanos intrång på Ukrainas jordar, där gick de ju bet tack och lov. I Ukraina har dessa jordförstörande megaindustrier redan fått in en fot.
  Artikeln är högs aktuell i dagens konflikt fast den skrevs 2015.

  Av Christina Sarich, ursprungligen publicerad på Rise Up Times .

  Världsbanken och Internationella valutafonden (IMF) hjälper bioteknik att driva det senaste kriget i Ukraina. Gör inga misstag att det som händer i Ukraina nu är djupt knutet till intressena hos Monsanto, Dow, Bayer och andra stora aktörer i giftmatspelet.

  Monsanto  har ett kontor i Ukraina.  Även om detta inte ropar ”skuld” från alla hörn, är det inte annorlunda än den amerikanska militärens vana att placera baser på platser som de vill få politisk kontroll. Öppnandet av detta kontor sammanföll med landvinningar med lån från IMF och Världsbanken till ett av världens mest hatade företag –  allt till stöd för deras övertagande av bioteknik .

  Tidigare fanns det ett förbud mot privat sektors markägande i landet – men det hävdes ”precis i tid” för att Monsanto skulle få sin vilja igenom med Ukraina.

  Faktum är att lite politisk manövrering från IMF gav Ukraina  ett lån på 17 miljarder dollar  – men bara om de skulle öppna upp för biotekniskt jordbruk och försäljning av Monsantos giftiga grödor och kemikalier – förstöra en jordbruksmark som är en av de mest orörda i hela Europa. Återförsäljaren av lantbruksutrustning, Deere, kommer tillsammans med fröproducenterna Dupont och Monsanto att ha en storhetstid.

  I skepnad av ”bistånd” har ett  anspråk gjorts  på Ukrainas stora jordbruksrikedomar. Det är världens tredje största exportör av majs och femte största exportör av vete. Ukraina har djup, rik, svart jord som kan odla nästan vad som helst, och dess förmåga att producera stora volymer GM-spannmål är det som fick biotekniken att skynda sig att ta över den.

  Som rapporterats av The Ecologist, enligt Oakland Institute:

  ”Medan Ukraina inte tillåter användning av genetiskt modifierade organismer (GMO) i jordbruket, innehåller artikel 404 i EU-avtalet, som avser jordbruk, en klausul som i allmänhet har gått obemärkt förbi: den indikerar bland annat att båda parter kommer att samarbeta för att utöka användningen av bioteknik.

  Det råder ingen tvekan om att denna bestämmelse uppfyller förväntningarna från jordbruksnäringen. Som observerats av Michael Cox, forskningschef på investeringsbanken Piper Jaffray, ”Ukraina och, i vidare utsträckning, Östeuropa, är bland de mest lovande tillväxtmarknaderna för gårdsutrustningsjätten Deere, såväl som fröproducenterna Monsanto och DuPont” .”

  Nationen VAR Europas brödkorg – och nu i en handling av biologisk krigföring kommer den att bli den ödemark som många amerikanska jordbruksmarker har blivit på grund av rikliga mängder herbicidbesprutning, utarmning av jord och den övergripande störningen av ett perfekt ekosystem.

  Syftet med amerikanska regeringsorgan är att stödja övertagandet av Ukraina för biotekniska intressen (bland andra strategier som involverar stödet av ett misslyckat kabalistiskt banksystem som Ryssland också har vägrat med sin nya anpassning till BRICS och sitt eget betalningssystem kallat SWIFT) . Detta liknar biotechs önskade  övertagande av Hawaiiöarna  och land i Afrika.

  Ukrainakriget har många infallsvinklar som inte har exponerats för allmänheten – och du kan slå vad om att biotekniken har sina händer i den ökända majspajen.

  1. Tack för mörk upplysning om Montanas bravader! https://sv.wikipedia.org/wiki/Monsanto
   Allt i från DDT, avlövningsgifter under Vietnamn kriget, glyfosat och GMO produkter. Ukarinas kornbod måste förgiftas och utarmas för snabba hyperkapitalsvinster. I vanlig ordning luras IMF och Världsbanken med bistånd och lån, allt för att gynna sina bäste ”Big” bröders globala finanser. Medan Ann Linde med Nato låtsas att allt handlar om demokrati, som denna politiska elit förstör gradvist varje dag.

 2. Det hela rullar på på g. av att svensken är upptagen av glamor, bonde söker fru, gift vid första ögonkastet, lets dance och sist men inte minst allas försvar för massinvandringen Zlatan Ibrahimovich

 3. FN är tyvärr heligt för svensken, förd bakom ljuset som så många gånger av våra politiker. Allt handlar om att ”klia varandras ryggar” och helt plötsligt så har politikerna/tjänstemännen ”halva inne” och får smaka av sötman som eliten ger sina hantlangare. Svenska politiker ger våra skattepengar från sitt hårt arbetande folk till den rika eliten som ska företräda den fattiga världen med vår regerings goda minne.

Kommentarer är stängda.