Nato, rysskräck och amatörskådespel

Av Olle Ljungbeck

”Uselt amatörskådespeleri!.
Hur de än anstränger sig (Hultqvist, överbefälhavaren etc etc) lyckas de inte åstadkomma någon som helst trovärdighet.
https://www.svd.se/hultqvist-angrepp-mot-sverige-kan-inte-uteslutas

Därför skall vi kanske låta dessa lögnaktiga personer hållas med sina lögner. Men vore det rätt?

Nej absolut inte.

Deras försök om att övertyga oss medborgare om att Ryssland ämnar anfalla Sverige eller hotar oss är inte endast grova lögner utan allvarligare än så.

Deras uttalade lögner strider mot grundlagen och konstitutionens anda och bokstav eftersom det rör sig om ministrar, riksdagsledamöter och befälhavaren. Att försöka hävda att ett annat land hotar oss, när man inte har ringaste bevis för detta visar bara på hur eländigt dessa hanterar sanningen.

De visar också att de går i ledband för USA utan ringaste bevis om att deras hot skulle ha någon som helst sanningshalt.

Självklart borde Riksåklagaren pröva deras uttalanden eftersom dessa är  spridande av osanningar.

Man måste ju också fråga sig på vilken intelligensnivå de befinner sig när de tror sig kunna få medborgarna att tro på dessa amsagor?

Hur länge till skall dessa usla skådespelare inom regering, riksdag och myndigheter få hålla på med sitt taskspeleri om hotet från Ryssland mot Sverige?

Det finns inget sådant hot och har inte funnits något sådant sedan 2:a världskriget. Den skickligaste statsmannen i världen är i dag Putin. I motsats till de övriga har han en IQ på 170 medan de nämnda knappast når upp till 90. Därav deras oförmåga att se sina egna tillkortakommanden.

När nu Hultqvist etc mobiliserar på Gotland och flerstädes visar han tydligt att han inte är vuxen försvarsministerposten. Samma gäller ÖB och ett antal små- handlare bland riksdagledmöter som Mikael Oskarsson, Allan Widman, Hans Wallmark etc. Dessa sammantaget har under lång tid spridit falska anklagelser mot Ryssland som genomgående visat sig vara falska och uppdiktade. De är med andra ord inte rumsrena att företräda Sverige i bl a dessa sammanhang. Endast en oseriös regering och riksdag kan acceptera något sådant. Låt oss kalla dem vid deras rätta namn – lögnare, folkuppviglare och folkförledare.  

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”

——————————————————————————————-

Nato är en transatlantisk försvarsallians med 29 medlemsländer som arbetar för samverkan mellan olika länders försvar. Om ett medlemsland attackeras uppfattas det som en attack mot alla medlemsländer. Nato är uteslutande en militär organisation vars kärna vilar på avskräckning, kärnvapen och kollektivt självförsvar. Detta låter kanske bra, men det finns en stor baksida som svensk media gärna glömmer att redovisa, för nu är det endast rysk aggression som gäller.

Glöm inte att USA är ett land som bryter mot folkrätten och bedriver en impulsiv och nyckfull utrikespolitik, är tongivande i Nato. USA är den självutnämnda världspolisen och terroristbekämparen med demokratiexport som alibi. USA har sedan andra världskriget invaderat länder, stött statskupper, beväpnat oppositionsgrupper och blandat sig i val i länder på (nästan) alla kontinenter.

https://proletaren.se/artikel/karta-har-har-usa-krigat-stott-kupper-och-paverkat-val-sedan-andra-varldskriget

GRAFIK: ARTUR SZANDROWSKI
USA har invaderat, stött kupper och blandat sig i val i länder på alla kontinenter – utom möjligtvis Australien och Antarktis.

Hultqvist mässar vidare om att Putin kan anfalla Sverige och förstärker den militära närvaron på Gotland.

Medlem i Nato behöver vi inte bli, eftersom det långtgående partnerskapet med värdlandsavtalet gör liten skillnad.
Samma neutralitet som mot Hitler upprepar sig, tysktågen, export av järnmalm, baltutlämningen, läger för oppositionella, Bollhusmötet, rashygien var exempel på svensk neutralitet.
Nu är det omfattande militärövningar med Natoländer på svenskt territorium och avtal om militärt samarbete med USA som är exempel på dagens neutralitet och alliansfrihet.
Den kostsamma krigsövningen Aurora under 2020 kan vara förberedelse till att Sverige förvandlas till en avfyrningsramp för Natos kärnvapen om det hettar till ordentligt, eftersom det ger Nato/USA rätt att angripa ett tredje land från svenskt territorium.

Än så länge pågår samtal mellan Nato- alliansens höjdare och Ryssland, som kräver en buffertzon utanför sin gräns. EU betraktar Putin med all rätt som tandlöst och får inte sitta med vid samtalsbordet. Han kräver förbud mot Nato- medlemskap för sina grannar, där Ukrainas fascistiska kuppmakare har Nato/USA:s fulla stöd sedan de tog makten under 2014. Men om detta är det tyst från media husen. Där framställs Nato som The Good Guy och Putins Ryssland som The bad.

Men Putin sitter med trumf på hand och bröstar sig EU för mycket då stryper han gas leveranserna till Europa och då faller tysk industri samman. Utfasning av kärnkraft har ökat både Tysklands gasbehov och fossila bränslen.
Glöm inte heller att Sverige aldrig skrev under FNs konvention om förbud mot kärnvapen, påtryckningarna från USA var tydliga och Sveriges regering anpassade sig.

Bild: SR

En målmedveten Putin och en orolig Stoltenberg

Bildresultat för nato ryssland

Ryssland framstår som främsta segrare efter Genèvesamtalen med USA om Ukrainakrisen och andra säkerhetsfrågor. ”Putin har stärkt sin image som stenhård tuffing”, säger en statsvetarprofessor till SvD.

https://www.svd.se/expert-stentuff-putin-vinnare-pa-krissamtalen?utm_source=SvDNV2V&utm_medium=email&utm_campaign=2022-01-11

Hej Harriet! mejlar en bloggvän

I Ukrainafrågan blir vi ensidigt informerade av våra svenska medier. Vilket torde bero på att Sveriges statsledning valt sida för länge sedan, och då måste medierna inrätta sig i ledet. Här kan Du få kompletterande upplysningar: www.svensk-ryska.se

Bild: Broschyr från Svensk-ryska vänskapsföreningen

Vad blir medias nästa skräck scenario efter klimatet, pandemin och Ryssland?

5 tankar kring ”Nato, rysskräck och amatörskådespel

 1. Försvaret har komplett gender-kompetens i militära operationer. ÖB förfogar över ett helt Pride tåg! Ryssen har inte en chans.

 2. I SVT Aktuellt påpekas att Nato aldrig försökt erövra land. (Vi ska alltså invaggas i tron att Nato/USA är fredligt.) Nä, land har de inte intagit formellt. Men däremot störtat regeringar som de inte gillat, och istället placerat andra krafter där.

  Det ryska folket i östra Ukraina utropade sina republiker Donetsk och Lugansk för att slippa tillhöra det oroliga Ukraina, där fascismen tycks ha ett finger med i spelet. Dessa republiker blir ständigt beskjutna av Kievs styrkor. Nu vill Sverige skicka militär för träning av dessa. Tänker inte vår regering på att det kan, av Donetsk och Lugansk, uppfattas som fientlig handling mot dem?

  Och nu, hör och häpna, kommer SD och kräver tätare samvaro med Nato. Vem trodde det? Hoppet får väl ställas till AfS som är konsekvent emot denna krigiska pakt.

  1. Vad är det som SVT inte invaggar oss? Migrationen är lönsam, brottsligheten beror på främlingsfientlighet och för få fritidsgårdar, klimatets naturliga förändringar är dödliga, en falsk pandemi likaså, för att inte tala om ryssen, som nu lurar i varje vrå. Folkets känslohjärna måste nu lida av utmattningssyndrom. Tänk om frontalloben nu kunde ta över.

 3. NATO är inte en försvarspakt, det är en aggressionspakt och angreppspakt för erövring. Sverige är en krigsenhet kontrollerad av USAs NATO. Funktionen är densamma som vad Hitler planerade för att erövra Storbritannien. Den fyller samma funktion som Permittenttrafiken på 40-talet, då nazisterna fick tillgång till svensk mark och resurser för att transportera trupp och krigsmateriel till Norge för att attackera Storbritannien. NATO ger USA på samma sätt tillgång till medlemmarnas mark och resurser för att attacker Ryssland. Ryssland är inte dummare än att dom förstår det, och det är bättre att ta ett begränsat krig nu, än vänta på USAs storkrig senare. Därför kommer Ryssland inte att backa utan kommer att stegvis öka smärtan. Svensk mobilisering på Gotland är precis den reaktion Ryssland ville se. Sverige uppträder som en skrämd hare efter en påsksmäll. Detta är bara steg ett på smärt vredet. Sedan samarbetar Ryssland och Kina. Vad det är en fråga om är att skrämma upp folket i Sverige med propagandan för att befolkningen skall stödja USAs rustningar i Sverige, på Sveriges skattebetalares bekostnad. Det är identiskt förfarande med Hitlers propagandan före invasionen av Polen 1939. Det är en anledning till att USA var så angelägen att förbjuda Huawei, man behöver kontroll över kommunikations resurserna i Sverige på samma sätt som Nazityskland behövde dom på 40-talet. Allt fler bitar i USAs agerande faller nu på plats. Låt inte lura er av propagandan på MSM och Public Service och retorik på samma sätt som en gång tyskarna gjorde.

  1. Det enda jag har emot Putin är att han tydligen började sin bana inom KGB en legendarisk hemlig polis i sovjetunionens tjänst jag undrar hur den erfarenheten påverkar hans nuvarande strategiska tänkande?

Kommentarer är stängda.