Politik för förändring blir försämring

En mycket sanningsenligt inlägg av Jan Ivarson;

När ett folk blir lättjefullt upplever man det jobbigt att agera i samhällsfrågor för landets bästa. Man kräver inte att partiet de röstat på skall utföra det som är bra för landet. Man vill främst förbättra för sig själv, t.ex med ökade bidrag. Många låter sig övertalas av politiker om vad de skall tycka och hur de skall leva.

Svenskar övertygas om att nationalism är något fult, att det är fult att tycka om det land de lever i. Migranters nationalism är något fint och skall däremot värnas, även om dess yttringar står i strid med lagboken. Svenska kulturyttringar skall svartmålas och stampas på. Då kan konstnärer få stipendium och berömmelse.

Bildkälla; SR

Nationalstaten möjliggör dock en gigantisk beskattning. Politiker lägger beslag på mer än hälften av folkets inkomster. Undervisning om landets historia och kultur dras ner. Allt skall börja med socialismen och allas rättigheter. Skyldigheter talas det lite om. Public service och miljöministern kallar åsikter till höger om socialdemokratin för extrema och vill förbjuda dem i media med ny lagstiftning. Svenskars yttrandefrihet begränsas. Den nyligen tillsatta kulturministern vill ytterligare begränsa tryckfriheten.

Svenskar uppmanas att tro att den världsdel de lever i tillhör alla. Landets gränser är bara till för att inringa urbefolkningens skattebetalare. Politiker behöver deras pengar för att dela ut och för att skapa bra försörjning för sig själva och sina närmaste. Det märks tydligt på regelverk för pensioner och förmåner. Nyligen kan riksdagens ledamöter glädja sig åt ännu en löneförhöjning, lönen är nu 71.500 kr varje månad + generösa förmåner.

Nu vill våra politiker övertyga om att vi måste ha det sämre. De är på god väg med överdrivna miljökrav och nerdragen och fördyrad energiförsörjning. Svenskar anses ha det för bra och måste bli mer lika länder som folk flyr från. I delar av Västeuropa sker det med generös invandring av personer som till stor del försörjs med bidrag. De för med sig sin kultur och sina problem. Vi ser det i brottsutvecklingen.

Bildkälla; svtplay.se

Västeuropéer skall minska sin energikonsumtion, trots att ökad tillgång på energi varit förutsättning för västvärldens utveckling. Bara de mest privilegierade skall få flyga och åka bil. Vi såg det på miljömötet i Glasgow. Vi skall sluta att äta kött för det anses inte vara bra för miljön. Kor fiser ju. Däremot har man inga synpunkter på att befolkningen ökas genom överflyttning från sydliga länder där människor kan leva mer miljövänligt i varmare klimat. Odling kan ske där större del av året. Här måste de ha utbyggd infrastruktur och bostäder som behöver värmas nästan hela året. För det behövs energi. Ingen förståsigpåare har analyserat vad som ger störst miljöpåverkan, ökad befolkning med en fjärdedel, eller att en mindre befolkning ibland äter kött från djur som betar och håller landskapet öppet. 

Sveriges livsmedelsförsörjning ligger nu kring 40 %. Fundera på vad som händer om importen stryps. Den förutsätter att det finns något att importera, något att transportera med och något att betala med. Nuvarande politik med tiotals år för tillståndsgivning för att driva verksamhet underlättar inte företagande, arbetstillfällen och bytesbalansen. Brist på insatsvaror som el och betong leder till avindustrialisering, arbetslöshet och social oro.

Det enda parti som påstått sig stå på svenskarna sida vågar inte liera sig med nationalister Europa. Det anses fult för att nationalismen missbrukades i Tyskland. Sällan anförs liknande om forna Sovjetunionen. Därför är hoppet minimalt om en förändring till det bättre i vårt land.

Politik för förändring har blivit politik för försämring. 

Jan Ivarson Politiskt obunden

4 tankar kring ”Politik för förändring blir försämring

    1. Håller med Dig! SD är det minst dåliga partiet. Det är en lång väg att vandra för AfS, men de behövs som blåslampa bakom Åkesson. När rösterna är räknade är det nog lättare för SD att lämna Kristerssons dörrmatta och ställa krav.

  1. En mycket god sammanfattning av 2021.
    Vi är många som instämmer i allt det Du skriver om fakta och logik får vara utgångspunkt. Tyvärr är det inte så, egen vinning och karriär knuffar landet närmare stupet, samt majoriteten kvinnor som älskar att få vara snälla.
    Den vänsterliberala agendan är som ett virus som smittat hela samhället, där inget vaccin biter. Jag tror det är samma krafter här som bakom läckan i Wuham labbet, som den globala eliten endast gäspar åt, eftersom medskyldigheten är stor.

Kommentarer är stängda.