Människoliknande datorer

Om MÄNNISKOLIKNANDE DATORER skriver Jan Ivarson i detta inlägg. Han ser hur mjukvaran i framtidens datorer kommer att präglas av vår nya religion; Värdegrunden!

Bildkälla; framtidensforetag.nu

Bildresultat för AI teknik

”Funderingar om hur vi framsynt ser farorna komma i tid.
Fria Tider skriver att datorer allt mer liknar mänskliga hjärnor. De kan underlätta med effektivare teknik för bl. a. självkörande bilar.  
Tyvärr har alla mynt två sidor. Dynamiten kan hjälpa till att bygga vägar över berg, men även användas i destruktiva syften.
Därför måste vi i tid förbereda oss för att teknik med mänskliga datorer inte missbrukas. 
Öppna gränser kan medföra import av berikande utländska datorer med okända program, men kan också skapa problem. De får dock inte kritiseras i grupp. Vi måste granska dem en och en, i den mån vi hinner med.

Polis och socialtjänster måste få mer resurser för att granskning och förmå användare att anpassa programmen. Ett sätt blir att utveckla ny mjukvara för översättning av nya värderingar till den äldre urbefolkningen som har svårt ta till sig och vänja sig vid nya kunskaper. På så sätt underlättas integrationen av framtidens datorteknik.

I framtiden kommer vi behöva förbud mot högerextrema datorer och ge statliga stöd för datorer med rätta värderingar. Den insikten måste införas i undervisningen redan från förskolan. Datorer med rasistiska operativsystem måste utestängas från högskolor. Lärare, elever och företag som befattar sig med högerextrema datorer och programvaror måste utestängas från att hyra lokaler och få sina  bankkonton blockerade. Personer som använder eller underhåller datorsystem med samhällsfarliga program kan inte räkna med att få inneha fackliga förtroendeuppdrag eller hyra rum på anständiga hotell. Det är naturlig fortsättning på den hittills framgångsrika politiken.

Vi måste se till att inga dunkla värderingar döljer sig under ovända stenar och i tid se faror komma.
Hur ser du på mänskliga datorer?
Hur kan tekniken underlätta folkutbytet och feministerna värderingar?
Vad behöver stävjas för att hindra högerextremt missbruk med avancerad IT-teknik?”

https://www.friatider.se/ny-upptackt-kan-ge-hjarnliknande-datorer

——————————————————————————————————-

”En positiv kraft för samhällsutveckling, men samtidigt en läskig integritetskränkande framtid – svenskarnas åsikter om artificiell intelligens (AI) går isär enligt två nya rapporter…” https://www.svd.se/artificiell-intelligens-splittrar-svenskarna

Intelligenta robotar är en vanligt förekommande bild av artificiell intelligens. Arkivbild.
Bild från artikeln i SvD; Intelligenta robotar är en vanligt förekommande bild av artificiell intelligens
Arkivbild. Foto: Michael Reichel/AP/TT

14 tankar kring ”Människoliknande datorer

 1. Detta är ingen ny upptäckt utan en ny tillämpning av en mycket gammal princip som har debatteras friskt till och från sedan 50-talet. Själv började jag lära mig datorer på världens första elektroniska dator ”The Manchester Baby”, även kallad Small-Scale Experimental Machine (SSEM), som var den första elektroniska programdatorn. Den byggdes vid University of Manchester av Frederic C. Williams, Tom Kilburn och Geoff Tootill, och körde sitt första program den 21 juni 1948. På 50-talet slet vi i en timma med att programmera vad en modern dator lätt gör på mindre än en nanosekund.

  Artikeln målar upp en rent farlig skräckbild, som vi i viss utsträckning redan lever med.
  ”Polis och socialtjänster” står under kontroll av politiker och media.
  ”förbud mot högerextrema datorer” Vad är det om vi får en höger, eller vänster extrem maktkoncentration.
  ”statliga stöd för datorer med rätta värderingar” Och vad är då ”rätta värderingar” 1933 var nazismen de rätta värderingarna.
  ”Datorer med rasistiska operativsystem” Så vad är det. Operativsystem som prisar USA eller Kina.
  Vem skall döma, ett svenskt rättsväsen där lagar stiftas av politiker eller media, domare utses av politiker och Partier, eller kanske journalisternas eget rättsväsende.

  Vad behöver vi då för att hindra högerextremt, eller vänsterextremt, eller bara missbruk med avancerad IT-teknik?

  Kina har redan nått dit och har flera års erfarenhet. Vad som behövs är att förankra makten i folkviljan, inte genom att rösta på ett Parti vart 4:e år, och sedan vara blockerad från allt inflytande, utan live var timme. Förbudet mot vanebildade spel i Kina ett exempel. Det var just sådan mjukvara. Ett amerikanskt företag, speltillverkaren Epic Games, profiterade tyst på Chinas ungdomar genom att hårdsälja vanebildande spel. Kina stoppade den amerikanska företaget, Kina jämställer det med att sälja vanebildade narkotika, som opium, och jämförelsen stämmer bra. Glöm inte opiumkrigen. Då sålde man vanebildade opium, nu säljer man vanebildade spel, allt för att skapa ett beroende för att tjäna snabba pengar. Så fungerar USA-affärer.

  Detta var ju precis vad som hände. Epic Games producerade ju just precis vad artikeln handlar om.

  Det var inte polis, socialtjänster, byråkrater, journalister eller politiker som reagerade. Det var föräldrar, lärare, skolsköterskor, och vanligt folk som reagerade och och krävde ett stopp av det amerikanska företaget från att parasitera på barnen.

  Så måste systemet skapas.

  1. Men vad gör man, när vanligt folk bara lallar med makthavarna? Makten och eliten tackar sällan nej till profiten.

   1. Anledningen till att folk bara lallar med makthavarna i Sverige är att makthavarna har obruten totalitär, enväldig makt och kan inte utmanas eller avlägsnas. Det går inte att göra något åt dom, och folk vet, inte lönt att bråka, det drabbar bara en själv. När en del, mest pensionärer, utmanade makthavarna i massinvandringen drogs dom inför rätta och dömdes till böter och fängelse. När byråkrater granskades av ett oberoende media ansåg dom det ”obehagligt” och krävde ett stopp. Hur ofta fäller Granskningsnämnden makthavarna. Nästan unikt. Makthavarna består idag av självutnämnda politiker, byråkrater och styrda media. Även domstolarna hör dit. Som historiker ser jag samma situation och metoder som i Tyskland fram till 1945. även propagandan är intensiv och grovt lögnaktigt. Om Sverige hade ett system där makthavare, politiker, byråkrater och journalister kunde med folklig kraft avlägsnas med kort varsel och utan miljon fallskärmar och pensioner, då skulle Sverige se annorlunda ut.

     1. Inte nödvändigtvis, men det behövs en i grunden förändrad attityd från folket. Det kanske kommer.
      https://www.rt.com/usa/543003-msnbc-trump-supporters-coup/
      Historiskt har alla samhällssystem som inte klarat att anpassas, utvecklats och förändras slutat i någon slags revolution, Kina, Ryssland, Kuba. Vad som är så intressant just nu med Kinas samhällssystem är att det klarar att förändras. Folk har reellt medbestämmande inte bara i makthavarnas beslut, utan även att förändra systemet. Socialism med kinesiska förtecken, full process demokrati, och xiǎokāngshèhuì 小康社会, som är svårförklarat. Kapitalism med kinesiska förtecken, rättsväsen med kinesiska förtecken. Det händer väldigt mycket som nu inte får reda på. Sveriges samhällssystem byggdes i början på förra seklet så att det skulle garanter evig obruten makt till (S)-partiet och dess ideologi.
      Ett enpartisystem där den reella makten alltid garanterat ligger hos ett parti, oavsett ven som röstas fram till regering, för makten har integrerats i själva samhällsapparaten och kan inte ändras.

     2. ”…..makten har integrerats i själva samhällsapparaten och kan inte ändras.” Den långa marschen genom institutionerna tycks ändlös. Vad som är tragiskt är att de flesta woke tokigheterna kommer från akademin, inte från folket.

  2. Ja, textförfattaren må vara ironisk på den punkten, men var är föräldrarna?

   Var är föräldrarna till de flickebarn, fler och fler, som festknarkar och umgås med mörkermän som utnyttjar dem.

   Lärare, som förr rent fysiskt kastade ut bråkiga och störande elever, samt skickade dem till den manliga rektorn för en verbal avhyvling.
   Var finns han i dag?
   Jo han får sparken, om han bara höjer rösten till bråkiga elever. Eller vägrar att tilltala elever med ett påhittat pronomen, för ett kön som inte finns. Det ser den kvinnliga rektorn med rätt värdegrund till.
   Folket är förpassat till Facebook och liknande plattformar, som redan använder avancerad AI teknik för att censurera folket.
   Vad är vanligt folks reaktionstid, som har fullt sjå att boka in en tredje vaccinspruta, så de kan sticka på solsemester och supa huvudet av sig.
   Talar vi om att väcka de levande döda, i syfte att tillpassa ny teknik, innan den utnyttjas tyranniskt.

   1. ”Var är föräldrarna?” De har abdikerat från föräldraskapet. När invandrarkvinnor samlas och beskyller samhället för förortens gängkriminalitet, då blir jag illamående. Att få komma till ett dukat välfärdsbord utan förpliktelser och samtidigt hålla sina brottsliga slynglar om ryggen och sedan skylla samhället för diskriminering, när familjen själv kan vara medskyldig till knarkprofiten, det är hårresande dubbelmoral. När sedan Damberg (S) står och jamsar med i Rinkeby för att säkra bidragsröster, då förstår jag att Moder Svea är utan räddning oavsett AI tekniken.

   2. Men var är föräldrarna. Precis lika kuvade och tystade som alla andra i samhället. Flickebarn som festknarkar och umgås med mörkermän som utnyttjar dem, det kan jämföras med USA företaget Epic Games som tillhandahöll ”festknarkande” i form av vanebildande spel. Föräldrarna vände sig då till regeringen som stoppade dom. De sker inte i Sverige. När mörkermän påträffas åker dom ut på under 24 timmar, sedan kan dom ansöka, och om dom är medborgare interneras dom för att skydda flickebarnen och andra. Då drar propagandamaskinen i Sverige på med högsta volym om förföljelser, koncentrationsläger, förtryck, fängslade, osv. Mänskliga rättigheter för gelikar till Sakariye Ali Ahmed, polismördaren, är så viktiga att varken mänskliga rättigheter för flickebarnen eller den mördade polisen Andreas Danman ens räknas. Sverige har blivit en märklig totalitär diktatur.

    1. Ja, det är inte så Epic för en fjortonårig flicka att bli gruppvåldtagen av sex somalier, men stämmer att svenskars rättigheter inte räknas.

 2. Algoritmerna måste anpassas. Programvaran måste passa genuspolitik och verklighetsfrånvänd wokeideologi.

  När AI används i rekryteringsprocessen för polisiär personal, kommer hela kåren att knäböja och gapa, som en Instagram-apa.

  1. Och vad skall dom anpassas till, och vem skall kontrollera och styra det. Just nu är det maktklicken bestående av politiker, byråkrater och media som anpassar allt för sina egna behov av maktutövning och övervakning. Covid passen är inte bara en metod av övervakning ocj kontroll av individen, alla individer, det är en totalitär metod för maktutövning.

   1. Fråga; Är inte Kinas vaccin mot Covid-19 uppbyggt på traditionellt vis, med ett försvagat virus? Precis som mot tidigare pandemier, t.ex. polio, smittkoppor etc. Jämfört med ny mRNA teknik, dvs. genterapi.

    1. Både Kinas och Rysslands vaccin är traditionella vaccin vilka vi har lång erfarenhet av. Kina hade omfattande vaccination redan på 1500-talet, väst började 400 år senare. Läkarna i Kina säger sig vara snopna över att det inte finns några kända biverkningar av vaccinet, trots omkring 2.5 miljarder doser. Dessutom varar vaccinationen nästan dubbelt så länge och bryter inte ner kroppens egen försvar. Uppenbart av politiska och finansiella skäl, USA vill gynna sina egna företag, har dessa vaccin inte gjorts tillgängliga i Sverige. Korruption?

Kommentarer är stängda.