Tillsätt en djurskyddsminister!

Från Djurens rätt;

Djurskydd är en viktig fråga för medborgarna i Sverige och Europa. Inrättande av en djurskyddsminister och en expertmyndighet för djurskydd kan spegla att etisk hänsyn till djur är en grundläggande värdering i samhället. Det spelar roll, inte bara för djuren själva, utan också för befolkningen hur djuren behandlas.
En djurskyddsminister och en expertmyndighet kan vara en motvikt som lyfter djurens perspektiv till politisk nivå i samband med att beslut tas. Här kan också idéer utvecklas för vad som behövs för att höja den svenska djuromsorgen. Djurens Rätt menar att frågan om djurs välfärd hade fått en mycket högre prioritet om Sverige haft en djurskyddsminister och en djurskyddsmyndighet.

Tycker du som vi att djuren behöver en röst i Sveriges regering och bland svenska myndigheter? Skriv under uppropet!

https://interact.djurensratt.se/agera/djurskyddsminister?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=djurskyddsminister

Ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben är en fin julklapp för barn som bryr sig om djur!

Ett medlemskap kostar 100 kr för barn upp till 13 år. Alla medlemmar får klubbens egna tidning Klubbnytt 5 gånger per år och den innehåller massor av lärorik djurfakta, reportage, pyssel, recept, knep & knåp och annat roligt!

https://interact.djurensratt.se/ge-medlemskap/julklapp?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=rdk

Det går också bra att maila till medlem@djurensratt.se eller ringa 08-555 914 40 så hjälper vi dig”.

——————————————————————————————-

Ett brottsligt beteende börjar ofta med att plåga djur och slutar med människor. Att halalslakt får bedrivas samtidigt som makthavarna lyfter fram landets goda djurhållning begriper jag inte. Söndersparkade igelkottar, plågade hundar och katter är ofta bakgrund till alltför många unga som sitter på ungdomshem i SIS regi. När en anställd där berättade om djurplågeri från dessa ungdomar var det svårt att orka lyssna. Förmodligen ingår djurplågeri i proposition 1975:26 där makthavarna beslöt över våra huvuden att Sverige skulle bli mångkulturellt och i senare proposition 1997/98:16 att assimilering skulle vara frivillig och att bevarandet av invandrares kultur var viktigt.
Vilka partier kräver att dessa nationsförstörande beslut avskaffas? Mångfalden och värdegrunden ingår i makthavarnas bibel, vars upphovsmän tillhör den globala finansmaffian.

Glöm inte katthemmen och Hundar utan hem alla Ni som funderar på en julklapp med fyra ben. Här finns många julklappstips för alla som tycker om djur.

https://hundarutanhem.se/

Därifrån fick Morris från Irland till slut fick ett lyckligt hem hos min dotter och svärson. Han blev infångad och låg i en bur på ett hundhem. Han hade gett upp sitt svåra hundliv, slutat äta, då förbarmade sig personalen, så han fick bli med en lastbilstransport till Sverige och fick till slut ett tryggt hem på landet. Nu ligger han helst i sin egen blå soffa och drömmar om slag, sparkar och att överleva dagen är långt borta.

Kattjouren – ett ideellt nätverk som hjälper katter

Kattjouren förmedlar familjer & vård till katter i nöd.

Kattjouren är en förmedling för livräddande hjälp till hemlösa och oönskade katter. För oss är djur individer med en rätt till sina liv – därför ser vi som vår uppgift att hjälpa katter att få leva och må bra. Vi är no-kill vilket innebär att vi räddar alla friska och behandlingsbara individer. Verksamheten bedrivs helt ideellt.

Bli månadsgivare. Läs mer här Ge ett bidrag:
Swish 123 182 56 03
Bg 390-7466
Märk bidraget ”KJ:s vårdfond”
eller läs mer här

Idag finns det cirka 50 katthem runt om i Sverige och alla gör ett enastående arbete med att ta hand om dessa övergivna katter och ge dem en ny chans. Katthemmen är ideella och drivs av eldsjälar, som vill det bästa för djuren.

Idag beräknar man att det finns cirka 1 200 000 katter i Sverige. De flesta katter har ett tryggt och bra hem.
Men varje år hittas tusentals övergivna katter i olika skick eller omhändertas av myndigheter på grund av vanvård. Många av de katter som hittas eller omhändertas hamnar ofta på katthem, som ser till att katten blir undersökt av veterinär, kastrerad, avmaskad, id-märkt och vaccinerad. När katten är frisk och trygg försöker personalen på katthemmet hitta ett bra hem till dem och Du som kan, ta emot en trogen, men självständig vän.

https://kattstallet.se/2021/10/07/alla-vara-ombud-med-kalendrar/

4 tankar kring ”Tillsätt en djurskyddsminister!

  1. Medlemskap i Djurens rätt var förr självklart för mig. Ända tills de deltog i Prideparaden i alla medlemmars namn. Det var många år sedan. Vet någon hur de tänker idag?

    1. Beklagligt. För vänsterns HBTQ entusiaster håller än så länge tyst om tidelag, som är vanligt bland unga muslimska män. Där små åsnor kan vara födelsedagspresent. Då ärbara och kontrollerade unga kvinnor skall svepas in från topp till tå, för att inte locka trånande män, som kommer till ännu ett smörgåsbord med lättklädda unga kvinnor. Då är det fritt fram, för våldtäkts förövare åker sällan dit, eftersom vettigt signalement är en kränkning!! Medan feministerna spyr ut sitt hat mot svenska vita män.

  2. Det största problemet, i Sveriges radio Ekots nyhetssändning i morse, var inte globala pandemier eller stormakternas konflikter.

    Nej det största problemet är att det är kö för muslimer in norra Sverige för att blick vigda. Det största problemet, således, är att det finns för lite imamer i Sverige.

    Det kan ju knappast vara en nyhet som skulle gå obemärkt förbi på sjuttio och åttiotalet, när det fortfarande bodde svenskar i Sverige.

    1. Leijonborg förordade ju imam utbildningar, så en muslim minister ligger nog närmare till hands, trots våra islamkramande politiker.

Kommentarer är stängda.