Ann Linde:s feminism inte vatten värd, utskälld av iransk feminist

Ska du ta på dig slöjan när du träffar talibanerna också?”

Den frågan fick utrikesminister Ann Linde (S) av den kända exiliranska journalisten och kvinnorättsaktivisten Masih Alinejad under ett seminarium i riksdagen den 25 november. Hon påminner utrikesministern om Sveriges kryperi för Irans ledare, då Löfvens kvinnliga ministrar skred fram i slöja framför Irans president Hassan Rouhani under 2017.

Den feministiska regeringen glömde totalt bort kampen för kvinnors rättigheter, för nu handlade det om lukrativa handelsavtal.

Linde försökte ge svar på tal, men hennes försvar var att som handelsminister ta seden dit man kommer föll platt till marken. Den seden brydde sig varken Angela Merkel eller Theresa May om vid sina besök.

– Hur kan du kalla dig feminist när du legitimerar den islamiska republiken och talibanerna?
Kommer du att ta på dig hijab när du möter talibanerna? 
– Mina systrar i Afghanistan bör få veta detta.

Den här sortens feminister kommer aldrig att hjälpa er, för när det kommer till att träffa den högsta ledningen i diktaturerna så kommer de att buga och lyda diktaturen,
– Västerländska feminister pratar om ”min kropp, mitt val”. Men när vi, kvinnor från Iran och Afghanistan, säger samma sak åker feminister som du Ann Linde dit och säger att ni måste lyda hijablagarna för att få prata med män. Men när dessa diktaturer inte ens låter er bestämma hur ni ska klä er så kommer de inte heller låta er fatta beslut om ”större problem”, som du uttryckte det.”

https://www.friatider.se/har-skaller-iranska-kvinnoaktivisten-ut-ann-linde

Bild från artikeln i Fria tider, © Irna/Privat
 

6 tankar kring ”Ann Linde:s feminism inte vatten värd, utskälld av iransk feminist

  1. Tänka sig att det finns en och en annan ”Krösa-Maja” i den svenska Riksdagen, också!

  2. Som välavlönad proffspolitiker vet ju naturligtvis Ann Linde vem eller vilka man skall krypa för och utifrån en position av relativ maktlöshet anser jag att hon gjorde rätt. Höga ideal kan man lämna hemma när affärskontrakt skall förhandlas fram

    1. Men då kan inte en regering kalla sig för feministisk! Varför visade inte Angela Merkel och Theresa May detta kryperi för en kvinnoförtryckande diktator? Samma maktlöshet med kryperi har fortplantats till medborgarna från denna falska regering.

  3. ”Påskkäringen”, sympatiserar inte hon även för den ”ofrihet” som råder inom Islam? Man ”slår sig ständigt på bröstet” när man förmedlar att VI har religionsfrihet här i Sverige! Men varför tillåter man religioner i Sverige där det inom religionen inte råder någon frihet? Huckle av eller på? För hyckleriet, det är alltid på.

Kommentarer är stängda.