Frankrike: Kan Éric Zemmour bli president?

Bild från artikeln i Gatestone. Éric Zemmour, som ligger på andra plats i opinionsundersökningarna efter den sittande presidenten Emmanuel Macron inför valet i Frankrike år 2022, representerar gårdagens Frankrike: Napoleons, Notre Dame de Paris och general Charles de Gaulles Frankrike, ett Frankrike som inte vill bli en islamisk republik. ”Faran för Frankrike är att bli ett andra Libanon”, säger Zemmour ofta, vilket betyder ett land som är fragmenterat mellan sekteristiska samhällsgrupper som avskyr och räds varandra. (Foto av Christophe Simon/AFP via Getty Images)

https://sv.gatestoneinstitute.org/17961/frankrike-eric-zemmour

Frågan är om inte många fransmän föredrar gårdagens Frankrike än dagens?

Éric Zemmour är en Tv-personlighet, författare och journalist har gjort kometkarriär och ligger på andra plats i opinionsundersökningar, så Marine Le Pen börjar blekna. Det är priset för att ha närmat sig etablissemanget och vigt ner sig för vänsterns skamkultur, där hon i rädsla för att bli kallad nazist, plötsligt började tala positivt om muslimsk invandring.

Jag tycker mig känna igen SD:s utveckling, dvs avveckling från sin forna ideologi, med Åkessons retorik för att komma in i den riktiga värmen. Det är nästan som om jag saknar Ian och Bernt inhopp i politiken. Ni minns väl hur Bengt Westerberg (L) i sin godhetsnit reste sig från TV-soffan, när valets partiledare intervjuades. Samma godhetsdemonstration visade liberaler i Linköping nyligen på deras partistämma i förhållande till SD, som var lika oklart som det mesta i deras partiprogram.

Citat från Gatestone instituts artikeln;

 • Han är mannen som bröt sig igenom glastaket för att ta upp ämnen som ”invandring” och ”jihad” i mediediskussionen – som ingen någonsin hade vågat prata om offentligt. Han är en man som förkroppsligar rädslan för att se det traditionella Frankrike – det med kyrktorn och ”baguetten” – försvinna under jihads tillslag och den politiska korrektheten.
 • Zemmours kometkarriär har fått en till effekt: han har krossat en förnedrande väljarfälla i vilken det franska folket sitter fast … och splittrar högern för att hindra dem från att återgå till makten.
 • Från mitten av åttiotalet till och med nu har media och vänstern tillsammans producerat en ultrastark skammaskin för att stigmatisera den som vågar yttra sig om problemen med invandring som ”rasist” och ”nazist” …

Invektiven haglar från statsmedia monster, högerextrem, rasist, nazist, den högervridna förståsigpåaren är några tillmälen. Precis som i andra EU länder är en stor del av folket innerligt trötta på den politiska klassen, som för en politik som berikar dem själva och utarmar medborgare som vill försvara sitt land och sin kultur.

”……En sak är dock säker: Zemmour återupprättar en autentisk demokratisk debatt om ämnen – säkerhet, invandring, islam – som verkligen betyder något för fransmännen. För många är Zemmour den sista chansen för Frankrike att inte bli en islamistisk nation eller ett ”Libanon i Europa”.

Vem skall återupprätta Sverige som redan är ett Libanon i Europa?

7 tankar kring ”Frankrike: Kan Éric Zemmour bli president?

 1. ”Högerprofilen och journalisten Eric Zemmour meddelar nu officiellt att han stället upp i presidentvalet i Frankrike. Han uppger att han vill stoppa det pågående folkutbytet i landet, där fransmän ersätts av tredje världen-folkslag”.
  Nå era buksvin till svenska politiker, är det dags att anamma stoppet på det pågående folkutbytet även här i Sverige? OM INTE, vad ska vi med de ”svenska politikerna” till? De är inte ens intresserade av att skydda sin egen befolkning! Blir inte migrationen stoppad då stundar det nog ”gatlopp” för ER politiker som orsakat denna misär som NI satt Sverige i. Nu är det nog snart ”UPP TILL KAMP” som gäller. Det måste vara en tidsfråga innan ”vi svenskar” bildar ett gemensamt RIKSGARDE mot möjliggörarna av det pågående svenska folkutbytet.
  Viva la France.
  https://www.friatider.se/vill-bli-president-att-stoppa-folkutbytet

 2. Tack Sören Turesson för dina ord ”Det är märkligt hur den politiska korrektheten täppt till munnen på så många”. Undrar HUR många det är som måste VÄNTA tills man går i pension, INNAN man törs öppna sina munnar och säga vad man tycker om den svenska politiska korrektheten?

 3. Jag hamnade i samspråk med en fransos förra året i Örebro. Jag frågade honom om han trodde eller visste om Macron var en Rothschild? Han sa ja, det vet de flesta i Frankrike! Om även Éric Zemmour kan kopplas till Rothschild, då blir det nog upplopp igen i Frankrike av en helt annan kaliber. Denne fransos ansåg som många andra i Frankrike att Macron skall avlägsnas som president. Han är kapitalets uppdragsgivare, och en sådan president är något som det franska folket inte vill ha. Vi är ett nationellt folk sa han. Jag vet och tur är väl det då det även stärker andra som värnar om sin ”nation”.

 4. Det är märkligt hur den politiska korrektheten täppt till munnen på så många.Och på pensionärsdagiset törs man inte kalla en färgad person för neger men på biblioteket kan man man låna en bok med titeln Fittskrift. En antologi om fittor och varje kapitel börjar med ett fittgalleri och närfoton (close-ups) i flerfärg på det kvinnliga könet. Nog har det hänt en del under mina 70 år i detta land. Suck!

  1. Det är inte bara fransmännen som önskar den gamla tiden tillbaka, då man fick kalla en spade för en spade utan att någon HMF jägare kom sättandes.

 5. 2009 gav journalisten Nicholas Pringle ut boken The Unknown Warriors i vilken han redogör för hur de krigsveteraner som fortfarande är kvar i livet ser på sin samtid. För att få material till boken skickade Nicholas ut förfrågningar via lokala nyhetstidningar i vilka han bad krigsveteraner att sända honom brev där de skulle besvara två frågor: “Är du nöjd med vad som har blivit av ditt land?” och “Vilket slags liv tror du att dina fallna kamrater hade byggt upp om de överlevt kriget?”

  Det återkommande svaret i alla de 150 brev Nicholas fick tillbaka var, med ett undantag, att de stupade soldaterna i kriget skulle ha vänt sig om i sina gravar om de hade fått uppleva dagens Storbritannien. Ett enda av svarsbreven var positivt och menade att Storbritannien fortfarande var det bästa landet i världen. De övriga 149 breven var mycket kritiska till den utveckling och den politik som förts efter krigsslutet. Den återkommande kritiken var riktad mot mångkulturen och förlusten av den brittiska identiteten:

  “Jag sjunger ingen sång för det en gång så stolta landet som bedrog mig…”, skrev en flottist som hade kämpat mot japanerna, “…och jag undrar varför jag ens försökte.” En annan skriver: “Min patriotism har slängts ut genom fönstret”. Alla de 149 breven visar ett stort förakt för regeringen och landets politik. Alla kände sig förrådda av sitt land och ställde frågan om vad som har hänt med den: “…världsordning som de kämpat så hårt för att försvara?” En annan skrev: “Vi slogs och dog för vårt land, men nu är vi rädda för att gå ut om kvällen.
  Vårt land ges bort till utlänningar medan vi, den generation som slogs för vårt lands frihet, måste sälja våra hem för att få omsorg och blir förvägrade medicinsk hjälp då invandrare prioriteras först.

  Vår kultur vittrar sönder i en eskalerande hastighet och vi är nästintill förbjudna att kommentera detta.”

  https://insikt24.se/1945-ars-pyrrhusseger/

  1. Tack för Din kommentar som ger både sorg och ilska över mångkulturen och förlust av fosterlandets identitet. Tyvärr är det alltför få som vågar följa pengarna, för då avslöjas den globala finansmaffian med världens rikaste och alla Big aktörer, samt deras lakejer, våra ledare oavsett Storbritannien eller Sverige.

Kommentarer är stängda.