Oppositionens budget får känslorna att svalla

Gårdagen var för Magdalena Andersson upp som en sol och ner som en pannkaka.

Bildresultat för magdalena andersson

Under förmiddagen blev hon landets första kvinnliga statsminister, men några timmar senare tvingades hon be om entledigande, när MP äntligen lämnade ett efterlängtat besked; de lämnar regeringen!

Eftersom regeringens budget hade fallit och då fick M, KD och SD:s budget riksdagens godkännande. Undrens tid är inte förbi!

Märta Stenevi är nog argast – ”Vi har ett enigt parti bakom oss att vi inte kan sitta i en regering som ska genomföra politik som SD röstat fram. Vi måste kunna se våra väljare i ögonen.” Rapport den 24 nov.

Nu ryker kosingen till skydd av fjällnära skog och ve och fasa bensinskatten skall sänkas! En plump i protokollet för internationell karriär, där Sverige skall ligga i framkant oavsett vilka bakkanter det innebär för landet. Surast är de nog på Annie Lööf för att ha röstat på sin egen budget.

Steget Efter

Centerpartiet förtjänar inte kritiken, anser hon som äntligen sa ett sanningens ord om MP de ”behöver bli lite mer ödmjuka”.
Men hur skall man kunna vara ödmjuk , när man anser sig vara bäst?

Nu vill Magdalena gå fram med en minoritetsregering enbart bestående av socialdemokraterna och hon tycker säkert det är skönt att MP lämnade hennes och Löfvens knä.

Bara att slippa deras fem ministrar, Amanda Lind, Per Bylund, Åsa Lindhagen, Märta Stenevi och Per Olsson kan skänka lite adventglädje.

Bildresultat för miljöpartiets ministrar

Men säj den glädje som varar, för nu gör Stefan Löfven åter entré som statsminister i en övergångsregering.

8 tankar kring ”Oppositionens budget får känslorna att svalla

 1. MP kan inte acceptera en budget som SD står bakom. Då har budgetens innehåll ingen betydelse. Markera mot SD är viktigare för MP än landets väl.
  Må dessa självgoda politiker försvinna .

 2. Talmannen Andreas Norlén kallar till pressträff i eftermiddag, klockan 14.30.
  Då väntas han lämna besked om den fortsatta processen i regeringsbildningen. Att Kristersson ALDRIG kan bli statsminister p.g.a. av hans tidigare kriminella förehavanden, är väl klart. Kanske det blir ”Bond(e)bruden” A Lööf som blir framröstad som vår nya statsminister!!! Politiker, när ni inte utlyste Extra val för länge sedan, vad skall vi då med er till? Effekten av er EGOISM innebär inte detta att NI har egentligen inte den kompetens som man kan kräva av politiker, i Riksdagen?

 3. Vem vet, Mp kanske ”byter lag” även i Riksdagen precis som man gjorde i kommunvalet 2006 i Örebro!
  Vid valet 2006 i Örebro blev det klart sedan en majoritet av miljöpartiets medlemmar sent bestämde sig för att de vill byta lag! Mp allierade sig med den borgerliga högheten själv, Centerns Staffan Werme! Det märkliga är att DE trogna Miljöpartisterna fortsätter att rösta på Mp! Mp, har inte DE spelat bort/ut sin politiska roll för länge sedan?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/orebro-staffan-werme-fp-ny-ordforande-i-kommunen

  1. Enligt uppgift var Merkel uppväxt i forna DDR. Enligt uppgift talar hon även ryska, vilket underlättat hennes samtal med Putin.

   1. Hitler var född 1889 i Linz som då låg i Österrike-Ungern.
    Angela Merkel föddes 1954, nee Kasner, i Hamburg Västtyskland, familjen flyttade till DDR för arbetet. Hennes far fick arbete präst i Perleberg, Östtyskland

 4. Man kan undra om den kommande tilltänkta ”övergångsregeringen” kommer bli en ”undergångsregering”? Sverige, har väl styrts av ”undergångsregeringar” sedan 2006. Den sämsta och mest kostsamma sett ur alla kategorier var väl Reinfeldt & Co, följt av Löfven. Mp:s ”flykt” från regeringen är väl ingen förlust. Man får hoppas att det var början på en ”massflykt” av Riksdagens politiker? Det kommer nog osa hett för en del politiker, om det visar sig att en viss procent av alla COVID sprutor är och har varit ”laddade” med fördröjda dödliga bieffekter. Om 1 – 2 år får vi säkert svaret, och DÅ skulle jag i varje fall inte vilja vara en Riksdagspolitiker.

  1. Jag undrar om Sverige skall följa Österrikes exempel på 36.000 kr i böter för den som inte vaccinerar sig? Först sade FHM nej till vaccinpass, som därefter skall bli verklighet från 1 dec och om WHO kräver ”full vaccinering” då allierar sig nog regeringen med sin bästa vän, oavsett vem/vilka som styr landet.
   https://samnytt.se/36-000-i-boter-for-osterrikare-som-inte-vaccinerar-sig/
   Ett vaccin som varken skyddar mot smitta eller död enligt senaste redovisningen från FMH, av 20 döda var endast 3 ovaccinerade! Detta borde få folket att vakna, men icke, nu frodas stigmatiseringen precis som under Hitlers tid, där politikers uppdämda diktatur längtan får förverkligas, initialt med avrättning av de sköraste gamla.
   Booster sprutor i all evighet och detta sars virus följer efter med mutationer. En härlig evighetsmaskin för Big Pharma!

Kommentarer är stängda.