Vi jobbar mest åt staten

VI JOBBAR MEST ÅT STATEN, konstaterar Jan Ivarson i detta inlägg.

Svenskar avstår mer än hälften av sin lön och varje år ökar skatter och avgifter. Politiker vill ständigt ha mer att ge bort.

Under första delen av nittonhundratalet kunde de flesta män försörja sin familj på den tidens standard. Nu måste två arbeta i en familj om de skall försörja sig utan bidrag. Vi har fått fler prylar som TV och datorer. Bilen behövs för att ta oss till jobbet och köpcentra. Dator behövs för att deklarera och kommunicera med samhällets institutioner. Det klarar få ensamma familjeförsörjare efter skatter. Bilen som många har vant sig vid kommer färre att ha råd med. Alla måste bo i stad med kollektivtrafik som få vågar nyttja kvällstid eller ens gå utan sällskap.

Så har det blivit med feministisk politk och socialt ansvar för hela världen. Politiken kräver att kvinnor arbetar och samhället uppfostrar barnen så de får socialistiska värderingar och inte vet vilket kön de har. Vi skall tycka synd om alla som genom dumhet inte kan skapa välstånd, men ingen kommer hjälpa svenskar som av dumhet gett bort sitt lands välstånd, trygghet och kultur.

Se hur elen har utvecklats. Under början av 1950-talet gav elektrifiering  industrier och välstånd. Osäkerhet i elbolagen har blivit så stor att de överväger att inte mer erbjuda fasta avtal.

Sydsverige har tio gånger högre elpris än i norr!

Tänk om det blir så för fler varor. Få kunde tro för bara ett par år sedan att elpriset skulle tiodubblas. Får miljöaktivister hållas kommer priset på kött och annan mat att tiodubblas och förklaras med ändrade priser på världsmarknaden. Bara pensionerna kommer i bästa fall att ligga still, medan politikerarvoden ökar oavsett konjunktur.

Bildkälla; SVT

Bildresultat för tom plånbok

Fram till 1967 tjänade en riksdagsledamot lika mycket som en läraradjunkt, men därefter blev det rutschkana utför för läraren och omvänt för riksdagens ledamöter och hos statens bolagschefer där rusar lönen.

”Tycker ni att det är rimligt att riksdagsarvodena under de senaste 20 åren har ökat 160 ggr mer än pensionerna, i realt penningvärde?” frågar Senioren i nr 7/2021.

Vad sägs om Vattenfalls vd Magnus Hall, hans lön var, innan han avgick i november förra året, 1 167 553 kronor i månaden!! Ny vd för Vattenfall är Anna Borg men vad hon tjänar vill Vattenfall inte uppge för Publikt. https://www.ingenjoren.se/2021/02/10/sa_mycket_tjanar_bolagscheferna/

Bild från länken. Foto: Mostphotos

Elnätet är för klent, liksom våra politikers kompetens. Blir det kallt och stiltje kommer sydsvenskar få frysa. Företag drar redan ner på produktionen och avstår från utbyggnader. I bästa fall kan en rejäl köldknäpp leda till avstängd el och tvinga fram förnuft. 

President Trump varnade Tyskland för att köpa rysk gas. Nu hotar Belarus president att strypa gastillförseln om inte EU tar mot tusentals unga manliga välfärdsmigranter som i hög grad är oanställningsbara.
Det är därför de inte kunnat bygga välstånd i sitt land. I det läget vill Ygeman flyga migranter från Belarus till Sverige. Han borde ha fullt upp med frågor om bostadsbrist, kriminalitet, kärnavfall, el och cement. Merkels efterträdare i Tyskland får väl fråga president Biden om råd.

Hur kunde det bli så här?

Det beror på att de som gillar bidrag röstar för mer bidrag och högre skatter.

Därför importeras lågutbildade, analfabeter som aldrig blir självförsörjande vilket får välfärdsindustrin att växa och växa. Antalet tjänstemän expanderar i takt med deras klienter och båda kategorierna röstar rött för att jobb- och bidragsexpansionen inte skall avstanna. Problemet som socialdemokraterna inte vill låtsas om är att denna utveckling (avveckling) får kompetens att fly landet. Politiker sätter partiet före landet.

Vi har bland Europas största arbetslöshet. Samtidigt saknas kompetent arbetskraft. Snart kommer varsel i byggindustrin av brist på cement. Barnmorskor lämnar sina jobb och SJ ställer in avgångar av personalbrist. Inte konstigt när tågvärdar hotas av fripassagerare.

Så blev det i mångkulturella Sverige. Men det finns ljusglimtar i mörkret. Media har inte berättat om någon dödsskjutning eller sprängning de senaste dagarna och underhållsbranschen får stöd av nysvenska rappare, som decimerar sig själva, till kulturjournalisternas sorg på SR och SVT.

Jan Ivarson Politiskt obunden

——————————————————————————————————

Förmodligen kommer kommunalskatten att öka i Järfälla för nu skall ungas dragningskraft åt Rolex och BMW stoppas med en liten fritidscheck på 800 riksdaler, tycker kommunalrådet Lennart Nilssons (KD) som hoppas få bifall och att checken kan förstärkas upp till 2500 kr med Island som förbild, som nästan är tomt på Muhammeds efterföljare.
Man måste våga något nytt, säger denna vända andra kindens man. Stackars Ebba, först Agendas övertramp och så denna nytänkande man!

https://samnytt.se/800-kronor-till-ungdomar-ska-fa-bort-knarket-fran-invandraromraden/

5 tankar kring ”Vi jobbar mest åt staten

 1. Svenskarna betalar omkring 80% till 85% till staten, för staten tar ut mängder av dolda skatter, inte bara på saker som drivmedel och MOMS utan man lägger även avgifter och skatter på andra företag, som elbolag, som lägger dom på priset. En lokalbiljett på en lokalresa är ungefär 20 gånger så dyr som den borde vara för alla dolda skatter. Bidragssystemet skapar makt, Bidragssystemet bevarar makten för (S). Man betalar alltså för röster, och massimporterar röstboskap som man betalar med bidrag, för att behålla makten.
  https://bulletin.nu/skogkar-utan-bidragstagare-forlorar-socialdemokraterna-makten
  ”Bilen behövs för att ta oss till jobbet och köpcentra” därför att staten vill ha det så, ju fler bilar, ju mer körande, ju mer skatteintäkter. Datorn behövs, en dator kostar mig omkring 2,500 kronor och vara i tio år, en mobil 800 kronor och vara i 8 år. Inget som medför konkurs. Bil behöver jag ingen. Elen har fast pris, omkring 15 öre per KWt, jag har egna solpaneler som halverat min elräkning till 150 kronor per månad. Bara ett bantat elnät behövs.

  Idag planerade jag att köpa en filmskanner, ett 18650 LiIon batteri med laddare. Normalt skulle jag då åka (köra för de flesta) till sådär 4-5 butiker. Istället skickar jag bilder på produkterna till en kille som jobbar från sin dator och mobil i hemmet eller varhelst han befinner sig. Han vet var allting finns att köpa och tar 20 kronor i avgift för ett uppdrag. Han beställer och betar allt på webben via WeChat, att skickas till mig. Kurirer på elmotorcyklar hämtar allt och kör det till mig, Man ger inte adresser utan GPS positioner. Ett AI 5G system räknar ut snabbaste vägen att köra, det är helt gratis för alla att använda. När en kurir kommer har han kanske 20 till 30 försändelser med sig. Han skannar QR koden på paketet, lägger dom i elektroniska fack, och då får mottagaren veta att försändelsen har kommit, går och öppnar facket elektroniskt och får sin vara. Jag får en räkning på mobilen, skickar pengarna på WeChat, och får ett skattekvitto i retur. Hur mycket energi har detta sparat. Ganska mycket.

  I Sverige är detta förbjudet för staten kan inte övervaka dig och det svenska system är byggt för att maximera skatteuttaget. Du måste använda av statens godkända system så du kan övervakas och kontrolleras. Motivering, massövervakning, skatteövervakning, penningtvätt, terrorism, brottslighet, osv.

  https://samnytt.se/skattechocken-har-tredubblats-sa-mycket-mer-betalar-du/
  https://twnews.se/se-news/ny-skatt-for-bilagare-ska-ge-klirr-i-statskassan-nar-hardbeskattade-fossila-branslen-fasas-ut
  http://andersleander.bloggplatsen.se/2019/01/28/11588713-visste-du-att-du-betalar-76-av-din-arbetsinkomst-i-skatt/

 2. Om ”Vi jobbar mest åt staten”. Varför jobbar då inte staten mest åt det svenska folket?
  När staten inte gör det, ska inte den då avlägsnas omedelbart?
  När det uppenbart visar sig att så är fallet!
  Nej, i Sverige sitter ”buksvinen” säkert i varje 4 års period. Förmodligen ligger det en dold gränsöverskridande överenskommelse för att undvika det ”extra arbete” som ”Extra val” medför. En politiker jobbar inte i onödan, om det inte gynnar en själv.

 3. DE som tillhör den kriminella knarkvärlden ska få 800 spänn i tron att de ska sluta? DE 800 går väl direkt till missbruket! Borde det inte vara tvärtom! Det är väl DE som inte tillhör den kriminella knarkvärlden som borde premieras!

Kommentarer är stängda.