Ju mer el, ju mer skatt?

JU MER EL, JU MER SKATT skriver Jan Ivarson i detta klipska inlägg nedan.

Att politiker är inkonsekventa och snubblar på sina floskler har vi fått vänja oss vid. De avslöjar sig själva som den globala elitens nickedockor. El bristen är ett faktum över hela världen, men i Sverige är den extrem med skatt på skatt och skatt på moms, som får företag att lämna landet. Arbetslösheten ökar och kompetensen minskar, därför skall fler analfabeter in, så bidragskarusellen inte avstannar.

Privatjeten hade det trångt i Glasgow, där löften flödade om klimatets räddning, men flera länder har redan fått kalla fötter och kommer inte att följa grandiosa utfästelser om minskade utsläpp (SvD/klimatkollen 5 november).
Det kanske vi enbart skall vara tacksamma över?
Glöm inte Jackob Nordangård, som skrev boken ”Rockefeller – en klimatsmart historia.” Boken visar hur Rockefellers har finaniserat och pådrivit klimatdebatten sedan 1950-talet. Rockefellers eftersträvar “global styrning för att lösa globala problem” och då måste man först skapa globala problem och låta skam och rädsla bli effektiva medel för att fösa in medborgarna, dvs. fårskocken i en ny världsregering. Woke-kapitalism, cancellkultur med mångfald och förakt för fosterlandet är andra medel i globalistmaffians verktygslåda.

Det är miljön som skall räddas, klimatet sköter sig själv oavsett vad människan gör. Öken och hav har ändrat plats under tidevarven då varken människan eller några utsläpp fanns. Men den globala elitens alla BIG bröder vill i sin hybris givetvis stå över Vår Herre och styra världen med sin girighet och våra politiker är deras små bröder som vill upp i hierarkin.

Visa källbilden

————————————————————————————————-

Jan Ivarson; Ju mer el, ju mer skatt! Eller är det tvärt om?

Är det förnuftigt att politiker högbeskattar el som de tycker vi skall gå över till?

Höga skatter på tobak och alkohol sägs vara till för att minska konsumtionen. Så tycker våra ledare tydligen även om el, samtidigt som de vill att el skall ersätta annan energi. Låt vara att el inte är någon energi, utan bara ett sätt att överföra energi, som axeln mellan motor och drivhjul på en lastbil och mellan motor och propeller i en båt.

Politiker slår knut på sig själva med att uppmana oss välja mellan pest eller kollera, men inte mellan vaccin eller Ivermektin för då får de inga välbetalda uppdrag. 

På sikt riskerar jordbruket brist på gödning. Blir lösningen mer skatt för att minska efterfrågan? På liknande sätt kan efterfrågan på miljöfarlig betong begränsas med cementskatt och avgifter på kalkbrytning.

Hur länge kan våra folkvalda hålla tillbaka skatt på borrhål och solpaneler? Kan lösningen vara skatt på solpaneler för att stimulera till svensk tillverkning med billigare el, som till serverhallar för internetföretag med utländska ägare? 

Hittills har politiken bara lyckats stänga ner svensk papperstillverkning för övergång till papperslösa samhället.

Jan Ivarson politisk obunden”

Bildkälla; om.swebbtv.se

Medborgarnas media som granskar makthavarna – inte medborgarna

Bildresultat för jackob Nordangård En klimatsmart historia
Mikael Willgert och Jackob Nordangård

Läs gärna; https://www.tn.se/opinion-och-debatt/ledare-efter-sol-och-vind-kommer-elbrist-och-smutsiga-utslapp/

"Konstruerad matbrist är ett vapen som är utformat för att uppnå avfolkning över hela världen genom att skapa svält, svält och social oro.
Det snabbaste sättet att uppnå global svält är att stänga av gödseltillförseln. Inget gödningsmedel = ingen mat.
Och det snabbaste sättet att lägga ner gödselproduktionen är att strypa fossila bränslen.
Det är precis vad som händer just nu. Målet med global avfolkning behöver bara två vapen: 1) vaccinera biovapen, 2) gödselbrist. 
Den första riktar sig till rika nationer, den andra riktar sig mot utvecklingsländer." https://www.naturalnews.com/

Men eftersom alla plattformar inom alternativa medier som framför kritik mot den globala eliten (FN, EU, alla Big med politiker och deras verkställare) klassas som fake news, konspiratorisk och höger extremism, så är det inget som vi skall bry oss om….

2 tankar kring ”Ju mer el, ju mer skatt?

  1. Solel är redan hård-beskattad. Regimen är tydlig, det skall inte finnas någon ”gratis-energi”. Staten skall även ha betalt för solen. Sedan har vi ju MOMS och massa avgifter och tillstånd.
    https://www.nyteknik.se/energi/kritiserad-skatt-pa-solel-infors-6589159
    Nu strular man med ”skattereduktioner” men allt är ett typiskt exempel på hur staten till varje pris skall klämma ”blod ur stenen” för att plundra befolkningen på maximalt pengar. Tog man bor alla skatter på ren energi skulle ju de feta energi inkomsterna ebba ut, och det kan man inte tillåta. Smuts ger klirr i kassan, så det måste fortsätta. Smuts kan beskattas, men ren energi är svårare. När Kina utvecklade nya, billiga och effektiva solpaneler blev västs regimer rasande för dom ger inte lika mycket inkomst. Forskning i Kina reducerade kostnaden med 80%, och man räknar med att den kommer att gå ner ytterligare 50% de nästa 5 åren räknat från dagens pris. Väst regimerna rasar. Ren energi får bara inte bli så billig. Staten behöver pengarna till folkbytet.

Kommentarer är stängda.