Kriminella rånar socialförsäkringen i stället för banker

Nu har 12 myndigheter gått samman och larmar gemensamt mot fusket, där välfärdens hål blir större för varje dag enligt Tidningen Näringslivet.

https://www.tn.se/ekonomi/12-myndigheter-larmar-kriminella-ranar-valfardssystemen/

”Kriminella ger sig på de svenska välfärdssystemen, varnar flera myndigheter. ”Den grova brottsligheten har gått från att råna banker och värdetransporter till att råna socialförsäkringen”, säger Thomas Falk, nationell samordnare mot felaktiga utbetalningar på Försäkringskassan.
Thomas Falk har jobbat med kontroller under många år och är Försäkringskassans representant i arbetet. Han pekar på att den organiserade brottsligheten har hittat nya inkomstkällor i välfärdssystemen. Det är mycket pengar som går från socialförsäkringen till kriminell verksamhet.
– Staten och välfärdssystemen är brottsutsatta och det gäller väldigt mycket pengar. De felaktiga utbetalningarna används i kriminell verksamhet. Jag har jobbat med detta länge och har sett en ökning. Den grova organiserade brottsligheten är inne i systemen och har fått grepp om vår välfärd, säger han…..”

Tyvärr nämner Tomas Falk inte den största brottslingen, nämligen staten själv med sin media megafon som låtit detta ske, för då skulle nog jobbet ryka. Nu har sanning blivit kriminell och betraktas som hets mot folkgrupp, vilket Bertil Malmberg fd SD medlem fick erfara, då han dristade sig till att i en debatt påpeka att skillnader finns i IQ. Så den brottsliga målgruppens etnicitet får Ni gissa själva.

Sveriges fallande IQ är förödande för samhället, som avvecklas i stället för att utvecklas, när kompetensregnet var en skröna från statsmedia. Kanske förväntade sig redaktionerna ökat presstöd?

Fast det är klart ju dummare folket är desto lättare går det för makthavarna att luras.

En bloggföljare mejlar från Snapphanen, som undrar vad Anders Ygeman med 2,6 i betygssnitt har i regeringen att göra? Men med den måttstocken, då skulle många riksdagsbänkar vara tomma.

Fr. Snaphanen:

”Idag har vi den med bred marginal mest inkompetenta och obegåvade regering Sverige någonsin haft.”
Efter 50 år av ”mångkultur” kan två saker redan mätas i Sverige: Förtroendet mellan människor sjunker(er dalende, och medel-IQ sjunker. Den är nu runt 96 och till nästa sekelskifte kommer det – förutsatt att den fortsätter som förut – att vara runt 90. Gränsen inom vilken demokratin och välfärdsstaten kan upprätthållas. Moldavien, Surinam (https://sv.wikipedia.org/wiki/Surinam) och Ukraina ligger här idag…..”

Om Magdalena Andersson skall vända på den stenen, då sågar hon av grenen hon sitter på. Efter 40 års regeringsinnehav, då är rötterna djupa. Hoppet är att de murknat och välter trädet, när protester ökar från verklighetens folk. Nu har hon fullt sjå med att blidka Dadgostar att trycka grönt så hon kan bli statsminister, medan Lööf käbblar med Bylund om strandskyddet. Nu väntar alla på att Stefan Löfven skall masa sig till talmannen för att bli entledigad, vilket var väntat eftersom denne utbrytarkung hade slut på makt knepen.

Bildkälla; Aftonbladet.

4 tankar kring ”Kriminella rånar socialförsäkringen i stället för banker

 1. Borde inte Bertil Malmberg få beröm för att ha följt partiprogrammet? Eller har programmet ändrats så pass mycket att hans agerande krockar med det?
  I så fall kan han nog driva sin sak vidare i ett annat parti.

 2. Ebba Busch och Bertil Malmberg har framfört sanningen. Yttrandefriheten är grundlag. Dessa två exempel skall till Riksdagen för debatt och tillrättalägganden. Detta är en ofattbar skam och skräckexempel för vårt land. Jimmie Åkesson har själv blivit mobbad av vänsterträsket och borde veta bättre. Både Ebba och Bertil är föredömen. Etik och moral handlar om: Så man bemöter andra vill man bli bemött själv. SD:s så kallade nolltolerans har spårat tidigare. I rättsväsendet finns en hel del olämpliga skitstövlar. Räkna inte med något stöd från MSM-skräpmurvlar, utan på sanningsivrarna som finns på sociala medier.

  1. Du ger en god sammanfattning, inte minst om SD:s nolltolerans som har förvandlats till intolerans mot fakta och sanning.

   1. SD ledare känner vittringen från regeringsmakten och de vill inte på något sätt låta möjligheten glida dem ur händerna. Vad människor ändå är moraliskt små Det flesta skulle sälja ut gamla mormor för en vattvälling
    Det är enbart min totala obetydlighet som gör att jag kan unna mig att skriva (nästan) direkt ur hjärtat

Kommentarer är stängda.