Magda Gad – modig journalist eller talibanernas nyttiga idiot?

I DN den 25 september får utrikesjournalisten Magda Gad stort utrymme. Rubriken lyder ”Talibanerna är inte monster som fötts onda” och anser att svenskarna har avhumaniserat människor i Afghanistan.

Hon stannar kvar, när hennes kollegor flyr hem till tryggheten och vill vara på plats för att förstå talibanerna. Hon vill förstå vad som driver dem?
Förståelsen verkar ha ökat efter att hon blev bjuden på tre rätters middag i talibanernas högkvarter.
Om vad som driver talibanerna får vi inget veta i artikeln, mer än att de är gästfria.

Kanske ville inte DN journalisten delge oss läsare denna mördar sekts ambitioner att verkställa Koranens hatiska suror med ond, bråd död åt otrogna?
Eller vill inte Magda Gad förstå vad som driver dem?
Kanske är risken då stor att det lika värdet rämnar som förlåten i templet?

Kriget i Afghanistan har varat under flera årtionden genom stormakternas ambitioner om inflytande, vilket har kommit på skam oavsett vilka som ockuperat landet.

Under 80-talet ville Sovjet sprida kommunism och misslyckades. Sedan kom USA med sin demokratiexport eller rättare sagt hämndexport efter den 11 september 2001. Terrorgruppen al Quida skyddades av talibanerna och dess ledare Usam Bin Laden fick ett högt pris på sitt huvud. Kriget mot talibanerna tog sin början. Men vad många vill glömma är att USA till en början hjälpte motståndsrörelsen mujaheddin med vapen och utbildning och det var ur denna rörelse som de nuvarande talibanerna uppstod. Deras mål är ett strikt religiöst land efter sharialag och Koranens suror.

Sverige följde självklart FN:s uppmaning om militär insats på USA:s sida. I dag när allt gått åt helvete, så försöker ansvariga mumla om att de gjort en god insats för kvinnor och barn med utbildningsinsatser. Vad de inte lyfter fram är hur utbildade kvinnor i dag lever mycket farligt, liksom polis och militär som gått i utländska soldaters ledband. Ann Linde gläds åt hur fint Sveriges herculesplan har hämtat hem i första hand semestrande ”svenskar”, så inte deras bröder och systrar i påstått utanförskap kan bli förbannade och rösta fel nästa år. Semestrande svenskar i Khao Lak var det inte så noga med.

Afghanistan med sin 38 miljoner invånare är helt beroende av bistånd för att överleva och frågan är om miljarderna fortsätter att strömma in, så deras nygamla herrar kan fortsätta att kuva sin befolkning med en grym polisstat utan slut.

När talibanernas gästfrihet lyfts fram i stället för deras bestialiska avrättningar av avfällingar, då har jag tappat hoppet om flickor och kvinnors rätt till sina liv, som nyttiga idioter inte bidrar till.

”…..Under talibanstyret 1996–2001 fick afghanska kvinnor inte beblanda sig med män som inte var familj, de fick inte heller befinna sig ute utan en nära manlig släkting som ledsagare och de var tvungna att iklä sig burka när de lämnande hemmet. Under talibanstyret fick flickor och kvinnor inte heller gå i skolan, utbilda sig eller arbeta utanför hemmet. Om kvinnor bröt mot dessa regler kunde de straffas med fängelse, tortyr eller till och med dödsstraff. Under talibanstyret på 90-talet blev kvinnor ofta torterade med piskrapp eller avrättade genom offentlig stening…” https://kvinnatillkvinna.se/sa-kan-kvinnors-liv-bli-under-ett-nytt-talibanstyre-i-afghanistan/

Bildkälla; sanningenomislam. blogg.se

Magda Gad kanske får glädja sig åt en ny middagsbjudning hos talibanerna.

11 tankar kring ”Magda Gad – modig journalist eller talibanernas nyttiga idiot?

  1. Den stora gruppen av män som bär på och lever efter den medeltida klan-kulturen, som alltså alltmer i praktiken blir den svenska kulturen.

 1. Jag ser ett flertal fel i inlägget. Hennes familjenamn är Gad, hennes far kom från Egypten och namnet betyder ungefär ”äldsta fadern”. Hon är unik i det avseende att hon arbetar på att förmedla en korrekt och sann bild från andra länder. Inte som andra svenska journalister som sitter bakom ett skrivbord i Sverige, fantiserar, ljuger grovt, fabricerar och ändlöst mal om amerikansk propaganda i förhoppning om att det skall bli sanning.

  ”kollegor flyr hem till tryggheten”, var skulle den tryggheten finnas, inte i våldssverige i alla fall. Jag har en känsla av att hon faktiskt är tryggare i Afghanistan än i Sverige.

  ”Hon vill förstå vad som driver dem”. Det är inte så svårt att förstå om man kan österlandet. Värden och begrepp som ordning, reda, stolthet, ärlighet, trygghet driver, men sådana begrepp är inte förstådda i Sverige för dom existerar inte där. Att vi inte får veta vad som driver talibanerna förstår jag, hon har själv inte förstått det, för av egen lång erfarenhet tar det mellan tre till fem år innan man börjar lära sig. Egen och andras erfarenhet.

  Det var inte ”stormakternas ambitioner om inflytande” som drev kriget, det var USAs ambitioner om makt och kontroll för att plundra landet på´naturrikedomar.

  ”Terrorgruppen al Quida skyddades av talibanerna och dess ledare”, det stämmer, för i verkligheten var det en gerilla motståndsgrupp med avsikt att befria länder från USAs terrorangrepp. 9/11 var i verkligheten inte ett terrorangrepp, det var en gerilla attack på en angripande fiende, precis på samma sätt som VietCong i Vietnam. Man flyttade USAs angreppskrig till deras eget territorium.

  ”utbildade kvinnor i dag lever mycket farligt”, ”polis och militär som gått i utländska soldaters ledband” Det har inget att göra med varken kvinnor eller utbildning. Situationen är identisk med den i Tyskland efter nazisternas fall. Då, och till denna dag, jagar man nazistsympatisörer. I Afghanistan jagar man på samma sätt USA sympatisörer. Det har inget att göra med kön eller utbildning.

  Nyligen läste jag att man i Afghanistan hade avrättat en grov brottsling och som varning till andra hängde man upp kroppen på torget i en lyftkran. Oavsett lokala åsikter i Sverige, det visar vilka bestraffningar som skulle ha verkan på de invandrade brottslingarna till Sverige. I Sverige hänger man inte upp grova brottslingar i lyftkranar på torget, i Sverige lämnar man deras misshandlade, knivskurna och skjutna offer i rännstenen på torget, och brottslingen bjuds på kafé och bullar. Det är något som inte fungerar i Sverige.

  Om man bedömer andra på svenska grunder, då blir det fel.

  1. Intressanta synpunkter, men för mig tar det stopp med stening av otrogna kvinnor och bestialiska avrättningar av otrogna. Förtryckande seder har med invandringen införlivats i Sveriges humanitära stormakt. Jag har under min yrkestid mött för många invandrar kvinnor som har sina liv stympade av hederskulturen, som finns i flera religioner. Avståndet till rättsväsendets förövar-förståelse i Sverige är avgrundsdjup, med skadestånd på 850.000 för en ung gruppvåldtäktsman, nu med idolstatus bland sina bröder. Där vi är helt överens om rättsväsendets ruttenhet, Danmark försöker ändå lämna sin från Hamlets tid. Lämna Mellanöstern i fred, men lockar inte olja, knarkodlingar, så är det metaller som får demokratiexporten att ständigt vakna upp. Follow the money slår aldrig fel.

   1. Jag stöder det inte heller, men du lever ju själv i en klan-kultur där ”otrogna” avrättas bara att stenarna och svärdet har ersatts av amerikanska bomber och svenska jaktplan, de som är otrogna mot västs och främst USAs ”vitmakt” strävanden. Propagandan täcker skillnaden, och det är snyggare förstås. Ingen behöver se detaljerna av blod och kroppsdelar som flyger. Länder som just Afghanistan, Saudiarabien och Iran gör handgripliga markeringar att man söker att utvecklas bort från klan kulturen medan Sverige stöder den och låter den frodas. Jag tror inte på kaffe och pizza metoden. Kina har lyckats, men då yrar USA-klanen om folkmord, religiösa och kulturbrott och brott mot mänskliga rättigheter, enligt USAs tolkning förstås, och svenska media hejar på.

  2. Jag ser inte att bedömningar efter andra länders grunder blir mera rätt.
   Tack för rättelsen om namnet Gad.

 2. I DN den 25 september får utrikesjournalisten Magda Gard stort utrymme. Rubriken lyder “Talibanerna är inte monster som fötts onda” och anser att svenskarna har avhumaniserat människor i Afghanistan.
  9 000 Afghaner/talibanerna kom hitflygandes på ett enda bräde förutom de övriga som kom/kommer senare. Det är väl klart att Magda Gard är en nyttig idiot. Alternativet är väl att få 9 000 knivar i sig eller om hon ska våldtas ”laget runt”. Nej, du har nog gjort ditt Magda (Usch).
  Vad tror du svenskarna anser om ditt daltande där du i princip tar ställning för Talibanerna? Låt de sköta sitt eller vill du ha ”piskrapp” från vår egen eminenta Kriminalvård?
  Magda, det är MIGRANTERNA som avhumaniserar oss svenskar! Du exponerar ju dig själv till att vara en EGENNYTTIG idiot i ett svenskt politiskt ”koppel”. Vi svenskar inser det, men inser DU det Magda?

  1. ”Det är migranterna som avhumaniserar oss svenskar” tål att tänka på.
   ”Öga för öga och tand för tand” är en naturlig reaktion från brottsoffer, medan de som har sitt levebröd genom flyktingindustrin inkl. skyddade politiker med sin ”änglakör” mer lutar åt att vända den andra kinden till.

  2. TT – vad som pågår i Sverige är kulturen av vitmakt. Resten av världen skall underordnas västerlänningar. Det är den kulturen som drev herrefolken i väst, och kolonialherrarna. Det pågår till denna dag, bara formen har ändrats. Alla som inte accepterar att leva under västerlänningarnas kontroll, överinseende, värderingar som deras demokrati, osv, skall ockuperas som kolonier, uppfostras, och tillrättavisas till dom accepterar sin rätta plats som underordnade i västs världshierarki av våld. Afghanistan, Iran, Ryssland, Kina, med flera är exempel. Vad som händer nu är att man vänder sig mot vitmakt kulturen och kolonialkulturen i länder som Sverige. Det är tredje opiumkriget som pågår, men denna gång böjer sig inte östern som 1839 och 1856 för vitmakt angriparna och kolonisatörerna. USA och UK lyckades inte denna gång med en ny annektering och kolonisation av Afghanistan, Hong Kong, Xinjiang, eller Tibet. Meng Wanzhou återvände på lördagen till Kina, och mottogs som en nationalhjälte, USA och Kanada har igen förlorat ansiktet och allt förtroende.

  3. Läs gärna min kommentar nedan om bestraffningar. Skulle Sverige kunna tillämpa Afghanistans bestraffningar skulle svenska barn och kvinnor gå säkra på gatorna. Så vill naturligtvis inte svenskarna ha det. Man föredrar våldet, morden, skjutningarna, våldtäkterna, rånen före effektiva avskräckande bestraffningar, men bäst vore kanske att behålla Sverige svenskt och inte importerar problemen alls samt att rensa i träsket man skapat. Magda kommer nog att med tiden inse vad som driver sverigekatastrofen, och även förstå varför Afghanistan inte har drabbats av samma katastrof.

Kommentarer är stängda.