Katastrof om väst ger talibanstyret i Afghanistan legitimitet

EU har redan börjar svamla om samtal med denna mördarregim och vill tro att talibanernas gamla regim har mildrats. Jag förstår att det är därifrån Annie Lööf har fått inspiration och sin övertro på att kunna tämja islam.

Zabihullah Mujahid, den väpnade gruppens talesman försäkrar att det internationella samhället, inklusive USA, att ingen kommer att skadas, oavsett vilken sida de stått på under USA:s 20 år i det sargade landet.

”Färska rapporter hävdar att åtminstone fyra afghanska kontraterroristiska elitagenter har dödats av talibanerna under de senaste tre veckorna. I ett fall drogs offrets samtliga fingernaglar ut innan han sköts.”

Josep Borrell, EU:s toppdiplomat, anser EU skall etablera kontakt med talibanerna och inbillar sig att hans EU-sekt skall kunna hantera dem och få dem att bli snälla och Tyskland är inne på samma spår. Armin Laschet, kandidaten från Angela Merkels Kristdemokratiska union som hoppas på att efterträda henne som kansler, noterade att ”konsten med bra utrikespolitik” är att hitta lösningar med stater vars mål och ideal andra samhällen förkastar.

Frankrike och Storbritannien vet ännu inte vilket ben de ska stå på och frågan är vilket ben den humanitära stormakten kommer att inta.

Europa förnekar sig aldrig i sin naivitet med höga tankar om sin egen diplomati och vägrar inse talibanernas dubbla tungor med vackert tal utåt, men inåt i landet råder samma brutala regim. Samma förhållande som råder i moskén.

”Talibanernas hänsynslösa agerande i jakten på tidigare fiender har fått den före detta amerikanska säkerhetsrådgivaren HR McMaster att varna för att västerländska nationer ska etablera diplomatiska relationer med den nya regimen.
I en text i Londons Sunday Times utfärdade McMaster en sträng varning till västerländska ledare om att inte tro på talibanernas uttalanden om att de är en mer måttlig rörelse än sina föregångare.
”Vi måste sluta låtsas som att talibanerna har förändrats”, varnade mr McMaster. ”Vårt självbedrägeri har fått många att omfamna en Orwellisk återgång i moralitet där de ser jihadistterroristerna som en partner.”

”Vi vet vilka de är, hur de rekryteras och varför de är farliga. Talibanerna är fast beslutna att införa en brutal form av sharia för det afghanska folket och de är sammanflätade med terrorister som är fast beslutna att fortsätta med sin jihad mot alla de som inte rättar sig efter deras perversa tolkning av islam.”

Att döma av talibanernas alltmer kompromisslösa beteende efter att de tog makten förra månaden finns det sannerligen inte mycket bevis på att de islamistiska militanterna är beredda att anta en mer försonlig metod i sitt styre av det afghanska folket, en attityd som måste tas i åtanke innan europeiska ledare begår det katastrofala misstaget att ge Afghanistans nya islamistiska regim internationell legitimitet.”

Hans varningar bör tas på allvar, men vad denne amerikanske rådgivare glömmer är hur USA:s demokratiexport ligger bakom ett nytt helvete i Mellanöstern, när de skulle utplåna det gamla. Talibanerna hade aldrig återtagit makten om de inte haft stöd av den fattiga befolkningen främst utanför städerna, som har Koranen som ledstjärna och som snabbt såg hur korrupt landets USA vänliga regim var. Samma förlopp ägde rum i Egypten, där majoriteten av folket inte entusiasmerades av den arabiska våren.

Att vända dem ryggen vore bättre på sikt, än att skapa nya relationer byggda på islams dubbla tungor. Folket måste själva inse vilka ledare som de vill ha, oavsett om det tar minst 100 år. Kanske kan det gå fortare, när deras gemensamma fiende USA gav sig av.

Bildresultat för IS terrorister

Relaterad källa: https://sv.gatestoneinstitute.org/17792/talibanerna-internationell-legitimitet

9 tankar kring ”Katastrof om väst ger talibanstyret i Afghanistan legitimitet

 1. Jag vill gärna tro folk om gott till motsatsen bevisats. Man kan inte anser jag utgå från att folk är onda. Jag har också haft samma uppfattning som du Sören. Problemet är väl att IQ avståndet är för stort mellan svenskar och vissa migranters hemland. Kanske de flesta! IQ avståndet medför utåtageranden som ett självförsvar när man inte fattar ett dyft. Det går att föra samtal men förståelsen kring samtalet kan vara NOLL hos migranten. Bara för man kan svenska betyder det inte att man kan tillföra det svenska samhället någon ”nytta” överhuvudtaget. De flesta som kommer hit klarar inte ens av lågstadiet.

  1. En tankeväckande reflexion! Om att förmåga till förståelse kan ha samband med lågt IQ. Men allt som kan rubba det lika värdet får inte diskuteras, eftersom rådande politisk ideologi vilar på lösan sand.

 2. Men HALLÅ! Det handlar om OPIUM (och metaller) för flera TRILJONER Dollar som finansierat en ”viss” underrättelsetjänst i flera dekader. Allt är uppgjort med Trump, Putin och Xi Jinping, när det begav sig. Förmodligen får det bara finnas en viss tillräcklig areal Opium avsedd för läkemedelsindustrin. Överskrider man avtalet då bombar man nog dessa överträdelser.
  Sedan har de väl åtråvärda metaller som man vill åt som kanske ingår i ”dealen”.
  Å andra sidan kan man undra NÄR ska vi få hjälp från annat land med militärer (för vi har ju inga själva att tala om) då även vi i Sverige har en NÖDSITUATION, där bland annat minst 9 000 ”Talibanflyktingar” ingår.
  Vilka utifrån kan avhysa detta samhällsproblem. Någon politisk aktion mot alla dessa kriminella våldsmän, klaner som jag vill kalla ”migrationsslödder”, som förstör Sverige, kan vi glömma att få hjälp av. Istället ska 100 000 om året in i Sverige de kommande 30 – 50 åren. Visst VAR Sverige tidigare underbart, för oss.

 3. Jag vill gärna tro folk om gott till motsatsen bevisats. Man kan inte anser jag utgå från att folk är onda

  1. Föds vi onda eller blir vi det, är den ständiga frågan. Arv eller miljö? Miljö säger vänstern för då kan allt ursäktas med samhällets fel och mera bidrag med ökad makt över medborgare, medan högern lutar mer åt båda. Varför skulle evolutionen bara hoppa över våra kognitiva förmågor?
   Kanske är det dåliga genetiska anlag, som utgör arvsynden för många kristna? Men då skulle ju de goda vara utan sådan barlast. Tyvärr är min erfarenhet att många goda med höga röster är onda/snåla inuti.

   1. Ja, det är det som är så anmärkningsvärt.

    PK-människan ursäktar våldtäktsmän och mördares handlingar med socioekonomiska faktorer, bara för att framstå som god själv.

    PK-människan visar genom handling att HEN är ond, som girigt glorifierar sig själv på brottsoffers bekostnad.

 4. Det går ALDRIG att lita på en muslim oavsett vad de kallar sig. Det är alltid fritt fram att LJUGA för de ”otrogna”. Morgan låt höra vad Tro och Solidartet anser.

Kommentarer är stängda.