Har elektrifieringens och woke kulturens baksidor nått fram till medias redaktioner?

Trots att jag är en trött och modfälld gammal tant över samhällets förfall, så försöker jag ibland med ansträngning skönja positiva tecken.

DN var ett exempel, som insett att klimatomställningen också har en mörk baksida, när samhällen skall elektrifieras och välbeställda skall susa fram i sin subventionerade el.bilar, vars tunga batterier är fullproppade med eftertraktade metaller.

Kampen om metaller (t.ex. nickel, kobolt, koppar, litium) till batterier/ledare ökar och därmed också skoningslös exploatering av miljö.
Fossila bränslen har orsakat miljöförstöring, geopolitiska spänningar och krig, men dagens kamp om metaller ligger inte långt efter. Barnarbete i Kongo-Kinshasa, miljöförstöring i Sibirien eller kanske i framtidens Sverige där fyndigheter finns i Österlen och vid Vätterns strand.

Hålla, hallå miljöpartister, varför ropar Ni inte här ”men de är ju baaarn” som ni gjorde, när vuxna män uppåt 40 år låtsades vara ensamma och just barn. Kanske beror tystnaden på att nu handlar det om riktiga barn, som får bli de knäckta äggen till miljöpartisternas fanatiska klimatomelett, som media serverar nästan varje dag till sina läsare.

I stängda staden utvinns nickel för världens elbilar – till priset av svart tundra” skrev DN om den 12 september. Oligarker härskar över Norilsk i Sibirien, en av världens mest förorenade städer pga svaveldioxidutsläpp från smältverket Nornickel. Där finns nu bara svart tundra kvar, efter en av världens största miljöskandaler, som uppdagades i fjol. Dåligt underhållna cisterner med diesel läkte ut i vattendrag, från smältverket. Men nickel har skapat välstånd och arbetarna tjänar bra och är som regel nöjda med företagets engagemang i stadens förbättringar.

Lösningen på detta svåra dilemma är att återvinna metallerna, men än så länge är det mer lönsamt att gräva upp nya än att återvinna gamla.

Samma dag den 12 september skrev konkurrenten SvD om hur woke kulturen blivit en dålig ursäkt för politiker, som kortsiktigt slipper lösa problem, som istället ökar med tiden.

I wokekulturen finns bara förtryckande strukturer till allt.

Arv, fostran, lathet, smarthet kan slänga sig i väggen, för alla misslyckanden är den vite mannens fel. Att sluta gnälla och skylla ifrån sig är inget för vänsterns woke-entusiaster och spotta i nävarna ger dem kalla kårar. Denna vänsterns projiceringsmetod borde ge ett nytt forskningsfält för beteendevetare, men risk för frysta anslag och ut mobbing från deras akademi är stor.

Det är en rörelse som vill göra upp med alla orättvisor. Men som också vill tysta röster med ”fel” åsikter. I USA har woke-rörelsen blivit så stark att den nu används som ursäkt för att inte lösa problem.….” https://www.svd.se/woke-kulturen-har-blivit-en-dalig-ursakt

Skolan är i fokus i USA, precis som här hemma. I Oregon skrevs ett lagförslag om att slopa slutprov i läskunnighet och matematik i high school för att svarta undermåliga studenter skulle uppnå rättvisa och inte känna sig kränkta.

Anna Ekström var snabbt på bollen och nu skall det utredas hur kraven till gymnasiebehörighet kan sänkas, så svaga invandrarelever kan fösas vidare och inte lockas av maffialedarnas Rolex och BMW.

Att nya vindars makthavare bränner böcker och förföljer intelligentian är vanligt, men när universitetet och högskolor själva utgör maktens förlängda arm i manipulationer och absurditeter, då är det extra farligt.

Syftet är givetvis att ju dummare folket blir, desto lättar är folket att manipulera. Sverige var på god väg med dum rekord redan innan wokekulturen kom, men nu riskerar landet sjunka som en sten. Företagare är redan förtvivlade över skriande kompetensbrist, men regeringen kör en runda till med ingångs- låtsasjobb för icke anställningsbara, för då har de alibi för att öka skatten.

Wikipedia:

Woke
Image result for Woke

”Woke (engelskt uttal: [’woʊk’]) är en politisk term som uppstått i USA som beskriver en uppvisad medvetenhet om frågor som rör jämlikhet mellan raser och mellan kön, samt social rättvisa. Det kommer från uttrycket ”stay woke” på afroamerikansk engelska, ungefär ”stay awake”, som grammatiskt uttrycker att medvetenheten är ett pågående förlopp. Begreppet har också börjat användas ironiskt om personer som pretentiöst anser sig vara medvetna och upplysta men enbart förespråkar godkända åsikter.”

Kyrkan förnekar sig aldrig….https://www.friatider.se/klar-ut-sig-till-slavar-att-be-om-forlatelse-slaveriet

6 tankar kring ”Har elektrifieringens och woke kulturens baksidor nått fram till medias redaktioner?

 1. Antje Jackelen: Allahu akbar. >>> Specialvrålet när huvudena rullar i profetparadiset. Nu i svenska kyrkan.

  1. Ett ljus i kyrkans mörker är att allt fler lämnar den.
   ”År 1972 var över 95 procent av svenska folket medlemmar i Svenska kyrkan. Den siffran är numera halverad och bara i år har man ett nettotapp på 21 000 medlemmar. Socialdemokraterna skyller massflykten på att föräldrar inte för den kristna tron vidare till sina barn. Samtidigt hävdar en präst att orsaken är att kyrkan har ägnat sig för mycket åt invandringsfrågor och vänsteraktivism…” https://samnytt.se/fortsatt-medlemsras-i-svenska-kyrkan-s-skyller-pa-foraldrar/
   Både sanna och lögnaktiga förklaringar finns. Föräldrar med kristen tro, för den vidare till sina barn, när de lämnar kyrkans röda aktivism. Kyrkans predikningar kan jag lika gärna höra på ett rödfärgat torgmöte, själen får ingen näring, bara propaganda insvept i självgodhet.

 2. Ja, sant.

  Det är fullt förståeligt att afghanska ”barn” behöver gymkort, när feta fiskstinkande flodhästar sätter sig på dem. Ty det vore tragiskt om ”barnen” begravs levande under rytmiskt fladdrande fettvalkar.

  Staten ska inte bedriva koppleriverksamhet åt batiktanter bara för att det saknas valboskap, men det är feministisk logik att flickor i Afghanistan lämnas åt sitt öde, när drönarnas bomber regnar över deras huvuden.

  1. Vår feministiska regering har rekord i våldtäkter, hederskultur med balkongflickor. Kvinnoförtrycket från förortens skäggiga skuggor ser de inte, för dessa Muhammeds män ser till att deras moské besökare röstar rött, dvs. rätt.

 3. SVT visade i samband med oroligheterna i Kabul bilder på afghanska barn.

  De såg väldigt annorlunda ut, jämfört med bilder på afghanska ”barn” som svensk media marknadsfört sedan 2015.

  De hade varken rynkor, grått hår eller skägg.

  De hade inte ens krav på märkeskläder, mobiltelefoner och gymkort.

  Batikhäxor jublar över prioriteringen.

  1. Ja, som de själva bidragit till. En feministisk regerings högsta prioritet är att snart få röster. Det tar för lång tid med barn utan skägg.

Kommentarer är stängda.