Fuskmyndigheten

Nu kommer Jan Ivarson åter med två skarpa inlägg. I dag handlar det om inflationen av nya myndigheter, som främst ger välbetalda tjänster åt avdankade politiker med rätt värdegrund. Han jämför statliga verk och myndigheter med det privata näringslivet och finner skrämmande skillnader.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/09/statlig-offensiv-mot-fusk-och-valfardsbrottslighet-i-regeringens-hostbudget/

————————————————————————————————————

FUSKMYNDIGHETEN 

Effektiv ny organisation som spar pengar åt svenskar eller ett nytt verk som ger mer värk hos luttrade svenskar.

Fusk med bidrag har blivit så omtalat att regeringen äntligen tvingas vidta åtgärder. Några åtminstone. Den vill nu efter åratal av missbruk införa en ny myndighet med uppgift att förebygga andra myndigheters felaktiga utbetalningar!

Det är en utmärkt tanke för makthavarna. De kan tillsätta välbetalda tjänster för politikerkåren.

Hur effektiv den nya myndigheten blir beror på hur olika myndigheters register får samköras. Det har varit stort hinder hittills av integritetsskäl. Man kan undra varför man inte börjar med att lösa upp den knuten innan man skapar en ny myndighet?

Regeringen vill visa sig handlingskraftig och skaffa sakkunskap den inte har med en ny myndighet. Där kan den tillsätta tjänster för chefer med ”rätt värderingar” och öka sina partiers inflytande i politiken.

Sverige kan jämföras med en koncern, där myndigheterna är bolag för produktion av olika tjänster. Om en koncernledning i företagsvärlden upptäcker att en del bolag har låg effektivitet och stort svinn, är det osannolikt att man skulle lösa det med ett starta ett nytt bolag med uppgift att se till att befintliga bolag sköter sig bättre. I politiken är sådant så naturligt att få ifrågasätter det.

Myndigheter som har så dålig kontroll att miljarder kronor årligen utbetalas felaktigt, visar att de leds av personer med bristande kompetens. I näringslivet skulle de snabbt bytas ut. I politiken får de vara kvar och föreslå lösningar som kostar mer. 

Politiker har förvisso svåra frågor att ta ställning till inom skilda områden. De måste ibland besluta över frågor de saknar kunskap om, och kanske värst, de känner sig tvingade att tala för partiets bästa, inte för väljarnas och landets. Nu har vi partier som ser som sin främsta uppgift att vara mot ett annat. Tänk om en företagsledning mest skulle argumentera om hur dålig en konkurrent är och inte för hur bolaget skall åtgärda egna tillkortakommanden som den skapat.

Jan Ivarson Politiskt obunden”

Bildresultat för assistansfusk

Inte en krona skall gå till kriminella, säger Magdalena Andersson. De skall gå till välbetalda tjänster för mina partivänner, men det säger hon inte högt.

Att skam har bosatt sig på torra land har jag konstaterat förut, nu sitter en representant för polisen där också och snyftar om att kriminella är ”krigströtta och slutkörda”!

Läs Bitte Assarmos knytnäve mot Linda H Staaf, chef för Noa:s underrättelseenhet. Jag kan ge mig faen på att det är en inkvoterad feminist med stor mottagningskapacitet för dessa parasiters bruna ögon. Alla som arbetar, sköter sig, betalar skatt och fattigpensionärer som inte har en krona i börsen, har inte samma dragningskraft på denna dam, som borde sparkas ut med huvudet före. Så nu kan vi förvänta oss rehabilitering på naturskön SPA anläggning, medan cancer sjuka dör i köer.

Om Ni inte redan känner förtvivlan och vrede över landsförräderiet, så tag del av Jan Tullbergs artikel, så kommer Ni säkert att göra det.

https://www.friatider.se/sa-morklagger-scb-det-pagaende-folkutbytet

Allt medan en polischef suckar att det tar 10-15 år att få bukt med gängkriminaliteten och Kristersson drar till med 20. En stor del av kriminella kompletterar sin verksamhet med välfärdsfusk, som tack för att de röstar rätt. https://samnytt.se/polischef-tar-10-eller-15-ar-att-trycka-tillbaka-gangen/

För det första byt ut ordet gäng mot invandrare, det är invandrakriminalitet och klanmaffior det handlar om och inget annat.

Mitt råd är (precis som min systers och min gamla väninnas) utvisa hela familjen, när deras unge och omhuldade Muhammed gör sig skyldig till upprepade grova brott, med undantag för skötsamma döttrar. Slopa alla humanitära undantag i asylbesluten och stoppa generösa överklaganden, sänk kraftigt bidragsnivåerna, som helt skall upphöra om arbetsföra inte lyfter ett finger för att lära sig svenska och bli anställningsbara och glöm inte AfS i valet nästa år!

Hur svårt kan det vara?

7 tankar kring ”Fuskmyndigheten

 1. Sverige behöver riktiga lagändringar angående uppehållstillstånd, bevilja eller fråntagande av medborgarskap, återvandring, krav på egen försörjning, anhörigas försörjning, utvisningsverkställighet, svenska språket m. m. Jorden är överbefolkad. Europa kan inte lösa konsekvenserna av Afrikas, Mellanösterns och Afghanistans kopuleringskultur eller andra länders fattigdom. Mera bistånd blir mera stånd. Åtstramning tack! Sänk skatterna!

 2. ”För det första byt ut ordet gäng mot invandrare, det är invandrarkriminalitet och klanmaffior det handlar om och inget annat”.
  Det är väl rätt så snällt beskrivet.
  Personligen anser jag att de som kommit hit är rena avlastningen från de länder de kommer ifrån.
  Är det mördare, våldtäktsmän, pedofiler m.fl. som kommer från utländska fängelser som man skickat hit?
  Varför är migrationskvinnorna i kraftig minoritet?
  Borde inte de också vara lika våldsbenägna?
  Kan inte tänka mig att man skulle komma undan lika enkelt med att begå likartade GROVA brott i sitt forna hemland som man gör här i Sverige. Alla som migrerat hit och begår grova brott MÅSTE UT från Sverige. De flesta svenskar anser nog att så borde det vara, men VARFÖR HÅLLER ALLA SVENSKAR KÄFTEN?
  Migrationsvåldet har nu blivit ”vardagsmat” utan ände. Finns det någon svensk som verkligen tror att ”våra” politiker arbetar för den svenska befolkningens bästa?
  Svaret är: Aldrig. Glöm inte att det var ALLIANSEN som släppte in migranterna, tog bort tullen så att både vapen och droger problemfritt kunde föras in i Sverige under många år. Vi lever i en politisk diktatur oavsett vilka ”buksvin” som sitter i Regeringsmakten.

  1. Ja, visst var det Alliansen som öppnade dörrarna, Reinfeldt var förbannad för att SD tagit sig in i riksdagen 2010 och började vänsterprassla med MP, som skadat landet med sin fundamentalism både beträffande klimatet och sin ”Refuges Welcome” politik. MP fattade snart att här kan vi få röster, globala som de är, så skiter de fullständigt i landet och dess medborgare som skapat dess välfärd, som snart är ett minne blott. Retroaktiv föräldrapenning, för barn födda i hemlandet, generöst efterlevnadsskydd för ensamkommande vars föräldrar ”avlidet”… är några av deras godhetsbravader. Åsa Romson påstod att svensk var alla som åkte tunnelbana, där Åkesson gav rätt replik i riksdagen; Om jag åker tunnelbana i Tokyo är jag japan då?….
   Känslostyrda, svenska kvinnor sitter nu på allt fler chefspositioner, inte minst i offentlig sektor, därutöver inkvoterade personer med helst utomeuropisk hemvist.

 3. Ja, varför införa en ny myndighet när de därunder inte sköter sina uppdrag. Är väl bara till att beordra dem att skärpa till sig, ge dem befogenheter att agera emot bedrägerierna.

 4. Håller fullständigt med Jan, Harriet och hennes syster.
  Skickar vi inte ut problemen nu, då kommer de nuvarande bara att bli fler år efter år. Till slut blir säkert vi “svenskar” ett kommande problemtillskott, utöver de ständigt befintliga.
  Blir “antalet” problem tillräckligt många då får vi nog räkna med att varken Polisen eller Militären kan inte längre skydda dess medborgare. Vår flathet gör att vi svenskar har själva röstat för ett Folkutbyte av oss själva, svenskar alltså!
  Din röst om fortsatt Migration har nu lett till att det första Migrationspartiet har bildats, Nyans. Den tidigare så pålitlige ”valboskapen” har nu växt och bytt sida, politiker!
  Politiker (svenska), vad händer när Migrationspartier får tillräckligt med röster för att bilda en ”svensk” regering?
  Till alla ”svenskar”: Vill vi ha en framtida svensk ”Majoritetsregering bestående av Migrationspartier”?
  Fortsätt Rösta på DE 7, om du vill att ditt och dina barns liv skall ligga i de kommande framtida Migrationspartiernas händer.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nytt-parti-med-muslimer-i-fokus

  1. SVT skriver att ”män och kvinnor röstar mer olika än någonsin” och ”om kvinnorna fick bestämma skulle S, V, MP och C få flest mandat”.

   Det är alltså öppna gränser, IS, Greta och gruppvåldtäkter för hela slanten om kvinnor får bestämma.

   Lägg därtill alla bidragssökande som inte talar svenska, men som kommer stå viftandes med valsedlar på valdagen.

   Vad svenska män röstar det kommer, om man får tro SVT, inom en snar framtid att vara egalt.

   Vi ser hur landets tillstånd normaliseras. Det talas om ”skjutningar” som om det vore daglig nederbörd.

   Vad gör polis och militär för nytta i dag?

   Ja, frågan är om svenska män har något att säga till om på valdagen längre. Är således enig med vad du skriver, att patrasket måste ut.

Kommentarer är stängda.