AfS spurtar i kyrkovalet medan SD tar det lugnt

AfS: ”Kyrkan skall vara en plats där traditioner, kultur och historia lever vidare, inte en megafon för de senaste politiska trenderna. Svenska kyrkan har i dag främjat sig från sin uppgift som kristen folkkyrka och ägnar sig i stället åt invandring, vänster aktivism och HBTQ frågor.”

https://samnytt.se/afs-holl-torgmote-infor-kyrkovalet-sd-gor-inte-mycket-vasen-av-sig/?utm_source=Push-notiser&utm_medium=organic
Torgmöte under lördagen den 4 september

Under sommaren har de politiska partierna debatterat kyrkovalet flitigt i tidningen. I juli gick sju SD-kandidater samman och anklagade Socialdemokraterna och Centerpartiet för att vilja ha ”en politiserad kyrka som vurmar för öppna gränser, klimataktivism och hbt snarare än Jesus”. https://samnytt.se/s-topp-till-attack-mot-konservativa-praster-rutten-syn/

Då är det inte konstigt att socialdemokraterna protesterar. Tänk om samma hänsyn kunde visas för konservativa präster som inte vill viga samkönade par, som för muslimers religionskrav. De sistnämnda erbjuds predikstolen med glädje av kyrkans högsta ledare, som har stort hjärta för Allahu Akbar budskapet, som ropas av islamister innan svärdet tas fram ovanför otrognas huvuden.

Att känna solidaritet och värna nationen med dess kultur och traditioner har låg prioritet hos den svenska kyrkan. Nu är det främst globala budskap som kommer från predikstolen. Allahu Akbar vurmarna i Umeå vill nu förvandla kyrkan till en moské och deras uppmaning lyder; rösta i kyrkovalet för att hjälpa muslimer!

Ett rött universitet fanns redan på 70-talet i staden, som kompletterats med en rödfärgad kyrka, snart kommer väl sharialag och krav på huvudduk för kvinnor.

https://samnytt.se/svenska-kyrkan-vill-omvandla-kyrka-till-moske-vore-fantastiskt/

Men det är egentligen inte så konstigt för kyrkan har alltid allierat sig med makten. Makten i dag finns globalt med våra styrande politiker med systemmedias journalister som dess nickedockor.

Arne Ruth, fd chefs redaktör på DN konstaterar att makten ligger hos globala nätverk, där Big Tech nu bestämmer över yttrandefriheten. I Folkets radio https://folketsradio.se/sveket-mot-assange/ berättar han om hur journalisterna blev maktens medlöpare och om sveket mot Julian Assange, Wikileaks-grundaren, som avslöjat krigsbrott och nu hålls inspärrad i ett högriskfängelse. Den tredje statsmakten återfinns endast i den första; regeringen och den fjärde kommer muslimerna med.

Tänk att klokskapen ofta kommer efter avslutad karriär, men om Peter Wolodarski kommer att göra samma resa är jag mycket tveksam till.

Göran Persson, ”han som bestämmer” fick Karin Olsson biträdande chefredaktör på Expressen att tåras av rörelse, när han lyfte fram socialdemokratins kulturförflackning och brist på förfining under SVT:s nyhetssändningar förra veckan. Så nu kanske Magdalena Andersson febrilt letar efter passande dikter, för hennes hundralapp till bowling och knappt en halv klippning hos frisören åt fattiga pensionärer gick inte hem i stugorna. https://www.svt.se/kultur/goran-persson-detta-kravs-av-nasta-partiordforande

SR, maktens rövslickare, går i vanlig ordning emot folkviljan och oroar sig för att kyrkan skall höger radikaliseras. Nu står den på vänsterns avgrund med risk att knuffas ut för stupet av sina omhuldade islamister. 10 Guds Bud och Fader Vår har konkurrerats ut av postmodern identitetspolitik med HBTQ-aktivism, där profeten Muhammed snart mobbar ut Jesus.

https://samnytt.se/sr-kristen-hogerradikalisering-det-stora-religionshotet/
Samnytt den 8 september

Bäst sammanfattar Dick Erixon redaktör för Samtiden kyrkovalet.

Det är kyrkoval 19 september. Alla medlemmar har rätt att rösta, och de som vill stoppa vänsterradikaliseringen av samhället har all anledning att rösta. Kyrkan är för viktig att lämna i händerna på dem som struntar i kristendomen som en fundamental del av svensk identitet.…” https://samtiden.nu/2021/09/svenska-kyrkan-ska-inte-vara-en-politisk-arena-overhuvudtaget/

AfS och SD är bästa valen den 19 september, för att kyrkan skall återta sin främsta uppgift, att ge oss andlig näring och värna vår kultur, historia och våra traditioner. I dag lämnar många med tro kyrkan till skillnad från igår. Då var det de som saknade tro eller som ville tillhöra frikyrkan som vände kyrkan ryggen.

5 tankar kring ”AfS spurtar i kyrkovalet medan SD tar det lugnt

 1. Svenska kyrkan är, genom sossarnas intåg i den, socialistisk, eller hur?

  Eller är det, tvärt om, socialisterna som agerar kristet, genom Jesu Bergspredikan, som av en del vänsterfolk uppfattas som socialistisk?

  1. ”Matteusevangeliets femte, sjätte och sjunde kapitel handlar om hur Jesus undervisar sina lärjungar och folket på ett berg vid Galileiska sjön. Den undervisningen brukar kallas för bergspredikan och kan beskrivas som en sammanfattning av kärnan i Jesu lära.
   I bergspredikan hittar vi många kända bibelställen som ofta citeras: öga för öga och tand för tand, vända andra kinden till, älska dina fiender, bönen Fader vår och inte minst den gyllene regeln om att allt vad du vill att människorna ska göra dig, ska du göra för dem (Matt 7:12). En av liknelserna handlar om att vi lätt ser flisan i vår broders öga, men missar bjälken i vårt eget….”
   Att vända andra kinden till och älska dina fiender verkar vara ledstjärnan för kyrkan i dag. Muslimer verkar dock ha fått undantag från den Gyllene regeln och från vår lagbok också.
   https://www.svenskakyrkan.se/bibeln/bergspredikan

 2. Särskilt tack för tipset om Folkets Radio!

  Folkets Radio samarbetar informellt med vänstertidningen Folket I Bild.
  FiB är dessbättre ingen vanlig vänster, utan en vänster med rätt mycket vett.
  Det torde även Folkets Radio vara.

  1. Jag tror vi är många som saknar den gamla vänsterns ungdom, då arbetarnas kamp för ett bättre liv tog sin början. Efter Berlinmurens fall och när Sovjetstatens förtryck blev synligt, då vreds kompassen i motsatt riktning. Globala perspektiv övertrumfade fosterlandets, samtidigt som arbetarna började tvivla på deras ideologi och övergav deras partier. Löfvens största kamp med sina PK vänner har varit att stänga ut SD, nu är hans tonläge högt i kyrkovalet och det måste det vara när skottsalvorna viner från hans importerade valboskap. https://samnytt.se/statsministern-attackerar-sd-och-afs-vill-vrida-klockan-tillbaka/
   Säger landets ledare som vridit klockan tillbaka för etniska svenskar, som får jobba och slita så svetten lackar, medan de riktigt rika kan tömma profiten i skatteparadisen, som ofta kommer från flyktingindustrin

Kommentarer är stängda.