Skattebedrägeri i världsklass

Nu kommer det andra inlägget av Jan Ivarson, som jag med glädje publicerar. Det sista och tredje kommer i morgon, som sammanfattar landets misskötseln av Löfvens regeringar.

Håll till Godo!

”SVÅRT ATT FÖRSTÅ STORA TAL”, skriver Jan Ivarson, som i detta andra inlägg skickligt avslöjar hur regeringen lurar folket genom att låtsas ge med ena handen och med den andra ta så mycket den förmår av våra dyrt ihoptjänade slantar. Han konstaterar att S inte längre är ett arbetarparti, utan ett parti för bidragstagare.

Bildresultat för skatteverket

——————————————————————————————————–

”Finansministern har lovat sänkt skatt på lönen, för den kan de flesta se och förstå på löneredovisningen. För att imponera sa hon att regeringen satsar 10 miljarder per år. Det är mycket pengar men då de fördelas på 7,5 miljoner skattebetalare blir det små tal. Vi fick veta att det kommer ge ca 1000 kr lägre skatt per år. Det blir ca 80 kronor månad, men det sa hon inte.

Om man delar 10 miljarder på 7,5 miljoner skattebetalare blir det 1333 kr och alla kommer inte få tusen kr. Således bör några få betydligt mer. Osäkert som de hamnar hos dem med låga eller höga inkomster.

Priser på drivmedel och el kommer stiga under året. De flesta som arbetar och behöver bil kommer sannolikt få betala mer skatt än den utlovade sänkningen på lönen. Ökade punktskatter kommer ge mer skatt till staten än miljarderna till skattesänkning på lönen. Miljöpartiet har infört automatisk årlig skattehöjning på bensin och diesel. S försöker lura sina väljare som vanligt. Det är aldrig mening att sänka skatterna, bara flytta om dem så de blir svårare att greppa för deras väljare. Löneskatten är lätt att se. Då är det bra om den kan minska och läggas på varor och tjänster.  Få tänker på om en påse socker blir en krona dyrare, men det kommer märkas i hushållskassan.

Vi får se om det blir fastighetsskatt sa Magdalena. För småföretagare och löntagare är fastighetsskatt en löneskatt med annat namn. Löntagare i eget hus får skatta för högre inkomst än de har. En gissning är att skattetrycket kommer öka för vanliga löntagare. Det är de som får betala så att S kan öka befolkningen med fler bidragsberoende väljare. Med en dålig skola blir det fler som har svårt att genomskåda trixande med skatter. Public service hjälper till att berätta om den stora skattesänkningen, men säger inget om hur andra avgifter och skatter höjs så att det blir dyrare för dem som arbetar.

S är inte mer ett parti för arbetare utan ett parti för bidragstagare.

Jan Ivarson Politiskt obunden”

————————————————————————————————–

Det är inte bara tjuvgodset som passerar gränsen, även bidragen från Löfvens humanitära stormakt.

https://www.expressen.se/ledare/10-000-barn-ar-forsvunna-men-bidragen-betalas-ut/

https://www.friatider.se/forlamade-ali-kunde-plotsligt-ga-obehindrat-nar-han-skulle-pa-semester-till-hemlandet-han-flytt-fran

Sex medlemmar i två somaliska familjer i Örebro åtalas för att ha lurat Försäkringskassan på över 12 miljoner kronor i assistansersättning. De avslöjades bland annat av bilder som togs på Arlanda i samband med en semesterresa till hemlandet.….”

Och sist till Magdalena Anderssons fjäskeri för socialdemokraternas nya väljargrupp; bidragsförsörjda, som får en tusenlapp mer i plånboken jämfört med en hundralapp för de som arbetar och sliter. Partiets nya solidaritet, kom ihåg det nästa år!
”Det ska finnas ett respektavstånd mellan arbetande och bidragsförsörjda
https://kvartal.se/artiklar/veckopanelen-vecka-35/

Men respektlösheten för väljarna är enorm.

8 tankar kring ”Skattebedrägeri i världsklass

 1. Det som är ofattbart sorgligt är att medierna (utom sanningsmedia) inte fyller någon begriplig funktion för att granska och sprida uppriktig information om eländet och dess konsekvenser.

  1. Ja, Sverige 2021 är landet där förnedringsrån är tillåtit och våldtäktsmän får skadestånd, sammanfattar Samytt i en ledare. Till dessa löss tvingas vi betala, därutöver till en flyktingpolitik, där nästan inga är flyktingar, inte konstigt att skatterna slår i taket för oss som varken har pengar eller kontakter till skatteparadisen.
   https://samnytt.se/sverige-2021-landet-dar-fornedringsran-ar-tillatna-och-valdtaktsman-far-skadestand/

  2. Tvärt om Rufus, medierna fyller en kritisk mycket lättbegripligt viktig funktion för dom som dominerar media och det är samma grupp som dominerar klimatindustrin, vaccin industrin, krigsindustrin, USAs regering, och deras mycket väl koordinerade och styrda uppgift är att hylla Israel, USA och deras intressen, och göra motsatsen med Kina, och styra demokratin med propaganda. Tyskarna fulländade systemet förra seklet. Deras uppgift är att förhindra uppriktig information om eländet och dess konsekvenser. Denna video förklarar.
   https://www.youtube.com/watch?v=ctFkzE8q13k&t=3s
   Här finns även en mycket bra beskrivning
   Propaganda and the Media — Part 3 – Establishing and Controlling the Narrative
   https://thesaker.is/propaganda-and-the-media-part-3-establishing-and-controlling-the-narrative/
   Ta även titt på detta
   https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_in_Nazi_Germany
   Notera särskilt citaten från Mein Kampf.
   ”Propaganda får inte undersöka sanningen objektivt…”

 2. Vi skall inte glömma de förtäckta skatterna som är dolda. Dom fungerar så att staten eller kommunen lägger skatt eller avgifter på ett företag, som ett elföretag, elföretaget ser det som en kostnad och lägger det på priset. Då syns det inte. En annan metod är att förhindra allt som kunde minska skatteuttaget. De miljövänliga bilar som nu är vanliga i Asien och som kostar omkring 40,000 i inköp, laddar vägguttaget och går 10 mil har man effektivt lyckats stoppa i Sverige. Tänk alla förluster staten skulle göra om folk inte tvingades köpa högskattad bensin och inte behövde betala alla dyra viktskatter på bilar. Biljettpriserna på public transport i Sverige är mellan 10 till 20 gånger så höga som dom skulle vara med hänsyn till kostnaderna. Anledningen är dessa dolda förtäckta skatter. Mer bedrägeri kan det knappas bli. Varför inte göra som sovjetdiktaturen. Helt enkelt bara helt öppet konfiskera folks inkomster och tillgångar.

  1. Tack för ljuset på alla dolda ”förtäckta skatter”! Hur mycket pengar har Du, när och var kan vi hämta dem? Vore en ärligare fråga från våra makthavare.
   Bakgrunden till hotad el brist, kanske bara är för att kunna höja priset? Klimatlarm och mänskliga rättigheter är utmärkta medel för att få folket dit man vill.

   1. USAs krig i Afghanistan är över, sägs det. Nu börjar USAs nästa krig, propagandakriget, och det pågår just nu på full styrka på svenska media, och det gäller inte bara om USA. Propagandan om covid och klimatet är lika starkt om inte värre. Det är pengarna till USAs BigBusiness som gäller, inte människoliv. Det är 20 år sedan 9/11 och just nu pågår en massiv propagandakampanj för att hylla USA i svenska media. Expressen skriver just i dag om ”de fruktansvärda terrorattackerna”, men allt fler betraktar 9/11, inte som en terrorattack, utan som en vedergällnings och gerilla attack på en angripare. Den prisbelönte amerikanska välkända journalisten Chris Hedges skriver idag. ”Vi amerikaner dödar i fanatisk vild ursinne. Det onda vi gör är det onda vi mottager” När skall världen och svenskarna förstå att USA styrs av en ondskefull mördarsekt som inte värderar andras liv och egendom utan uppenbart siktar på att plundra världen på andras tillgångar.
    https://www.rt.com/op-ed/534562-al-qaeda-americans-terrorism/
    https://www.expressen.se/ledare/sverige-sviker-dem-som-varnade-for-islamister/

Kommentarer är stängda.