Socialdemokraternas dilemma

Här kommer det första av tre inlägg av Jan Ivarson, som handlar om socialdemokraternas dilemma; partiet vinner röster med bidragspolitik, medan samhället förlorar.

Vad händer när förortens valboskap bildar egna partier, som de är på god väg att göra?

Islamistvänliga partiet Nyans för muslimer bildades under 2019 och ställer upp i valet 2022

——————————————————————————————————

”Socialdemokraterna har varit ett parti för de svaga och säger sig vara så än. Förr var statare och arbetare de svaga. Problemet ur socialdemokratisk synpunkt är att svenska arbetare är arbetsamma och vill utbilda sig. De får större kunskaper och bättre betalt, men också mer och mer skatter att betala. Många har lämnat partiet för att de inte vill betala skatt som går till andra länders befolkning.

Socialdemokratin har från senare delen av 1900-talet kompenserat förlusten av arbetare med att öppna gränserna för massinvandring av fattiga och lågutbildade från andra världsdelar. Partiet har varit vinnare men landet förlorare, ekonomiskt och trygghetsmässigt.

Migrationen har gjort landet otryggt med utsatta områden som svenskar lämnat. Sverige har på ett par årtionden gått från att vara ett av världens tryggaste länder till att bli ett med kriminalitet i världstopp. Det är resultat av okontrollerad massinvandring från utomeuropeiska länder med delvis medeltida värderingar.

För socialdemokratin är det en fördel om de som kommer till Sverige har låg utbildning och osvenska värderingar, så att nysvenskarna i stor omfattning förblir fattiga och bidragsberoende i generationer. I det avseendet har partiet varit framgångsrikt. Vi kan avläsa resultatet i arbetslösheten som ligger i topp i EU. Oanställbarhet är viktig förutsättning för relativ fattigdom, för att partiet skall kunna behålla makten. 

Generösa bidrag knyter nysvenskar till S så länge nysvenskarna inte bildar ett eget parti. Vi närmar oss den punkten. Det är socialdemokratins dilemma. Partiet har gått från att vara ett arbetarparti till att bli ett bidrags- och invandringsparti med väljare som i hög grad lever på den svenska medelklassens höga skatter.

Snart har svenska arbetare i landsbygder inte råd att åka bil till arbetet. Det bidrar till glesbygders avfolkning. Arbetslösa nysvenskar behöver inte ta enkla jobb som bär- och fruktplockning. Säsongsarbetare tas årligen in från andra länder. Kombinerat med teknikfientlig politik för begränsad el och basvaror som betong, försämras landets konkurrenskraft. Vi blir mer beroende av importer så länge vi kan betala för den. Värdet för landets tillgångar som malmer och skog skall årligen delas på fler. Sådan politik anses i andra sammanhang vara ohållbar.

Socialdemokraterna måste söka möjligheter för att finna nya väljare när svenskar får det bättre. Om invandrare röstar på egna partier återstår lösningen för S att riva hela landets välstånd för att åter få fler fattiga svenskar och då har höga skatter och avgifter stor betydelse. Många anser att vi är på den vägen, för partiet har blivit viktigare än landet.

https://bulletin.nu/korn-att-vara-statarattling-men-anda-inte-forsta

Jan Ivarson


Nyans heter partiet för muslimer, men i fjol lanserades också Det arabiska partiet med en brottsdömd förgrundsgestalt.

11 tankar kring ”Socialdemokraternas dilemma

 1. Hur skulle det kunna bli annorlunda? Den som tar tron, religionen, på allvar, kan inte låta politiken ränna i annan riktning. Inte om det hela ska hänga ihop. Det finns de, vanligen icke-troende (eller omedvetet troende på kvasireligionen PK och annat antikristet / socialistiskt / liberalt), som hävdar att det religiösa blott och bart ska vara en privatsak. Tja, men det hänger inte ihop; tron och politiken kan inte ränna i olika riktningar. De trolösa / otrogna / sekulära är endast omedvetna ersättningsreligiösa (följare av Ersatzreligion)?

  1. Själv anser jag det vara enklast att slänga vår käre gamle GUD över bord och lära sig att leva med sin egen existentiella ångest. Och fundera över orden Högt flyga orden blott tanken stilla står

 2. Talibaner i Afghanistan. Kan dessa bli demokratiskt rumsrena med de mänskliga rättigheterna för alla kön?

 3. Tänka sig … det ”Arabiska partiet” vill tydligen lösa problemen i samhället … som de själva orsakat vårt svenska samhälle.
  Är det som att ”sätta räven att vakta hönsgården ” – det blir ett spännande valår som vi har fram för oss återigen – men nu är det allvar som aldrig förr!

  Ska bli intressant att höra vilka debattörer och journalister ,politiker , andra PK- människor som har modet att överhuvudtaget nämna ordet islam – islamiseringen …
  ..den viktigaste samhällsfrågan!!!
  Det kan inte tillåtas fortsätta – måste motarbetas!!!

 4. Skulle det bli så att Miljöpartiet åker ut och Nyans kommer in kommer kanske Socialdemokraterna hemska tanke att samarbeta med dem istället för att hålla sig kvar.

  1. Socialdemokraternas maktsträvan gör knappast halt ens för Allahu Akbar bödlarna. Annie Lööf ensam kvar i mitten försöker lura alla med att svenska folket vill ha mittenpartier!
   Undrar om Åkesson helt har tappat kompassen, nu kritiserar han Ungern och Polen för demokratibrist eller är det dörrmattan han putsar för Kristoffersson och Buch att trippa på?
   Eller fjäskar SD in sig hos Annie Lööf också?
   Varför inte rikta kritiken mot det odemokratiska EU istället?
   Eller håller SD i smyg på att förändra denna korruptionskoloss inifrån?
   https://samnytt.se/akesson-kritiserar-ungern-och-polen-pa-vag-utfor-demokratiskt/

   1. Skälen, att byta upp sig till Alternativ för Sverige, blir allt fler.

    SD är för EU. AfS är emot EU-medlemskapet.
    SD är för Nato-samarbete. AfS är emot samröre med Nato.
    SD skäller om Rysslands statsledning. AfS föredrar samtal med Putin-regeringen.

    Och nu senast SD:s hat mot nationalistiska regeringar.

    Ja, det är uppenbart att SD gör sig dockningsbart med M och KD. Det är i och för sig nödvändigt. Frågan är då, huruvida SD bara tillfälligt låtsas likna M/KD.

    Eller om SD säljer ut sin själ. Hoppas det första.

    1. Jag har aldrig hört talas om en karriärpolitiker som har en själ men däremot ett vått finger i luften för att veta vart de politiska vindarna blåser och som har ögon som skelar i riktning mot den egna plånboken medan hen lägger sina förslag

   2. Ja det antar jag. För övrigt Den välkände ekonomen Milton Friedman hävdade ju att ett land kan ha välfärd eller massimmigration men inte båda samtidigt. (det är bara att välja)

Kommentarer är stängda.