Symbiosen mellan public service och statsmakten växer

En glad fredagskväll på Söder hade SVT:s prinsessa Carina Bergfeldt tillsammans med Annie Lööf, Mona Sahlin, Lisbeth Åkerman och självklart Alexandra Pascalidou med flera maktkvinnor, i slutet på augusti. Värdinna var författaren, journalisten och feministen Karin Wennstam.

”……Reaktionerna på programledaren och SVT-journalisten Carina Bergfeldts olika engagemang utanför arbetsplatsen har varit lika kraftiga som delade.
Inledningsvis menade (kritikerna) att SVT sett mellan fingrarna för hennes insamling till Svenska Afghanistankommittén. I det senaste avsnittet av Medierna i P1 slår cheferna tillbaka.

– Vi ser inte mellan fingrarna. Det är en medarbetare som betett sig olämpligt och som själv vet om det, säger Anne Lagercrantz, divisionschef för SVT Nyheter i Medierna i P1.

Carina Bergfeldt har nu fått sina arbetsuppgifter och sitt mandat som journalist begränsat av arbetsgivaren……”
Trots högljudd klagan från hennes vänner Anders Lindberg och Jonna Sima på Aftonbladet.

Läs gärna Johan Westerholms analys av olika frihetsgrader i debatten, där polisledningens fjäskande för mångfaldsvurmaren Nadim Ghazale är direkt samhällsfarlig.

https://ledarsidorna.se/2021/09/svt-och-polisen-olika-frihetsgrader-i-debatten/

Vi som tycker att symbiosen media och makten skaver mot SVT:s oberoende och objektivitet fick uppläxning av Bergfeldt och fick veta att vi var surkartar hela bunten. Hon hade precis hämtat sig från sin kritiserade Afghan insamling, så hennes stridshumör var det inget fel på. På Instagram flödade hennes tacksamhet till värdinnan för detta ljuvliga initiativ med orden;

”Tack älskade vän för att jag får vara en del i din grupp och möta dessa inspirerande och coola kvinnor.”

Steget Efter/Twitter konstaterar hur hjärtligheten mellan makten och media eskalerar. En mer passande party plats än en innegård på Södermalm finns nog inte. Torget i Rinkeby skulle passa bättre om dessa damer levde som de lär.

View image on Twitter
Hur inflätad är Public Service med den politiska makten? frågar sig även här ledarsidorna.se

Carina Bergfeldt, SVT:s kanske mest inflytelserika programledare, får nu omfattande intern och extern kritik för sitt agerande på sin fritid. Av goda skäl. Ytterst handlar kritiken om det skydd mot politisk påverkan som ägande- och driftformen utgör, att public service-företagen ägs av en stiftelse. Detta visar sig vara ett alltför svagt skydd om enskilda medarbetare väljer att runda detta. https://ledarsidorna.se/plus/hur-inflatad-ar-public-service-med-den-politska-makten/

Kanske fick dessa coola kvinnor inspiration till att ändra grundlagen för att stoppa SD under den trevliga kvällen?

Annie Lööf var snabbast på bollen i Aftonbladet, som jag misstänker att avdankade Mona fixade fram redan på kvällen, bara för att hon fick vara med i det inspirerande gänget. Lööf är livrädd för att SD:s inflytande efter valet kan lägga krokben för hennes globala kontakter via hennes medlemskap i den Trilaterala kommissionen och som inbjuden gäst till Bilderbergs möten.

Att däremot ändra grundlagen för att stoppa Annie Lööf med hennes pedofilparti lär inte ske under min återstående livstid. Staffan Danielsson, fd riksdagsman för centern, med vettiga åsikter har nu lämnat partiet och sökt sig till KD.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Wj6k52/annie-loof-vill-andra-grundlagen–som-skydd-mot-sd

”Vi som jobbar med public service ska inte sitta invirade i filtar med ledande politiker.”

Sofie Dahlstedt P4 Malmöhus

https://www.varldenidag.se/nyheter/svt-profiler-festade-med-toppolitiker/repuhx!j5ENxXB0pT5s0@g7VXpVAw/

Tack Sofie Dahlstedt, ett ljus i detta feministiska mörker!

Läs gärna; https://jensganman.wordpress.com/2021/08/29/public-service-inifran-tre-medarbetare-berattar/

”………de är ju bara dumma i huvudet. Det är samma människor som lägger sig på rygg på Götgatan och sparkar och sprattlar när en svart man skjuts i Minneapolis men som missar helt när svarta barn ”felskjuts” i Flempan… det är det många utomstående inte fattar, att de här människorna… liksom… de är helt jävla miljöskadade… de är superpriviligierade och vissa av dem har gjort karriär inom SR och SVT enbart på grund av att de har rätt kön eller etnisk bakgrund… men ändå är de utsatta för ‘rasism’… det är ju lite märkligt alltså… men ja… vissa får aldrig nog… så är det.
Får nog av vad?
Jomen, det blir ju lite pinsamt när ärmarna på offerkoftan är så långa att man snubblar på dem liksom… förstår du hur jag menar? Man springer runt och skriker om diskriminering i korridorerna på ett företag med oändliga resurser och miljardbudget… och jävligt bra månadslön och en massa personalförmåner…”

Månne SD drabbats av Stockholmssyndromet i sin vara till lags ambition? Eftersom de vill behålla sina mobbare på SVT med skattefinansiering?

Nu börjar allt fler ledarskribenter få nog av Carina Bergfeldts nonchalans och vägran att stå för sina partiska synder. https://www.blt.se/ledare/bergfeldt-for-stor-for-svt-eca923a7/

2 tankar kring ”Symbiosen mellan public service och statsmakten växer

  1. Marionettfiguren Carina Bergfeldt som kom från ingenstans för att ”förmedla” de dimridåer som hon fått i uppdrag att hålla igång. Finns det någon som tror att Carina Bergfeldts ageranden kommer från henne själv?
    När man ”hyrs in” av kapitalet/politikerna då är man inte ”självgående” utan toppstyrd in i minsta detalj.
    Carina Bergfeldt har gjort sitt, men det tycks hon inte själv förstå!
    Får man en symbolisk ”Doktorshatt” och tror att man gjort sig förtjänt, då har man erövrat en trogen springschas till dess att den inte behövs mer.
    Carina, inser du inte att DU inte längre har någon medial funktion hos dina uppdragsgivare längre! Carina, släng doktorshatten och ”rulla hatt” i stället.

Kommentarer är stängda.