”Invandrare har 13,4 punkter lägre IQ än svenskar”

” IQ-nivån i Sverige varierar kraftigt. Medan invandrare från västerländska länder ofta har samma eller högre IQ-nivå än svenskar har invandrarna från tredje världen betydligt lägre IQ, vilket redan sänkt IQ-nivån i hela landet. Det skriver forskaren Kyösti Tarvainen i en artikel på Det goda samhället. …” https://www.friatider.se/invandrare-har-134-punkter-lagre-iq-svenskar

Bildresultat för IQ test

Värst drabbade bland de stora invandrar­grupperna är somalier, som har en genomsnittlig IQ på 67,7, vilket betraktas som utvecklingsstörning.

IQ är alltid känsligt och testerna är snäva för de mäter bara en del av intelligens. Klokskap och handens kunskap är svårare att mäta än logiskt tänkande, räkneuppgifter och verbal förmåga mm. Men när både praktisk och teoretisk kunskap saknas, då är invandraren varken integreringsbar eller anställningsbar i ett högteknologiskt samhälle.

IQ-skala rankar intelligens

Det finns flera olika IQ -skalor, men den mest använda är Wechslers intelligensskala som utvecklades av psykologen David Wechsler 1939.

Wechslers IQ-skala ser ut så här:

 • 130 och över: Mycket hög
 • 120-129: Hög
 • 110-119: Över normal
 • 90-109: Normal (genomsnittlig)
 • 80-89: Under normal
 • 70-79: Låg
 • Under 70: Mycket låg

”100 är medelvärdet på IQ-skalan med en standardavvikelse på 15. Så om du har ett IQ mellan 85-115 är du alltså i normalzonen, vilket de flesta människor är. Bara två procent av alla människor har ett IQ på över 131. Om du har ett IQ på under 70 har du någon form av utvecklingsstörning…..” https://illvet.se/manniskan/hjarnan/iq-test/intelligens-vad-ar-iq

Detta är dock inget som oroar varken regeringen, EU eller FN. Eftersom lågt IQ är eftersträvansvärt anser den globala finansmaffian. Dumt folk är lättare att manipulera och när skallen är tom så talar knytnävarna, vilket bidrar till söndring av nationalstaten, men det skriver inte forskaren Kyösti Tarvainen.

Ungarna blir bara dummare, i motsats till betygen som höjs, vilket avslöjas av ökat antal som inte klarar högre studier eller praktiska utbildningar. Nyligen var det jämmerrop från de korrekta, när invandrare inte klarade kraven till polisutbildningen. De påstod att landet gick miste om andra kompetenser, som invandrare besitter utan att precisera vad.

Månne det handlar om hedersförtryck, klan lojalitet, respektkultur och förakt mot västs leverne??

Svensk läkarlegitimation får också skäll, kraven är för höga och hela tiden samma gnäll att det svenska språket är svårt, att det är det de stupar på. Men då får man lägga på ett kol och lära sig det.

Det står så här; vilket är gott nog.

”…..Tarvainens uppgifter är i samklang med tidigare fakta i ämnet som lades fram 2015 av Sture Eriksson, docent i psykologi vid Uppsala universitet och tidigare forskare i testmetodik och intelligenstestning, i artikeln ”Låg IQ förklarar varför invandrare inte integreras” på Fria Tider Debatt.
Låg IQ korrelerar bland annat med hög brottslighet, hög bidragsbenägenhet och bristande impulskontroll, visar flera studier. Inom vålds- och sexualbrotts­statistiken är överrepresentationen av män från låg-IQ-länder flera hundra procent….”

Frågan är var Löfven med vänner ligger på IQ skalan, eftersom få av dem har någon praktisk kunskap?

Akut brist på arbetskraft trots rekordhög arbetslöshet på 9 %, orsak kompetensbrist!!

https://www.svd.se/akut-brist-pa-arbetskraft-varst-i-stockholm

6 tankar kring ””Invandrare har 13,4 punkter lägre IQ än svenskar”

 1. Det framgår inte av tabellen hur hög IQ som krävs för gatusmarthet… Eller vart gatusmartheten tar vägen, vid utegångsförbud…

 2. Ja, dessutom är kulturerna oförenliga och viljan till integration saknas.

  När majoriteten av den kvalificerade arbetskraften från dessa länder försvinner annorstädes som USA och liknande, tar Sverige mestadels emot khat tuggande barnfabriker som kommer för att plocka sedlar ur väggen och elda hål i parketten.

  Ja, bristen på impulskontroll är ett stort problem. Sverige importerar våldtäktsmän. SVT benämner dessa förövare, som förgriper sig på flickor – förskolebarn – som ”Norrköpingsbo” och liknande. Total mörkläggning av media.

  En annan glädjande nyhet i dag är att Sverige välkomnar fler IS-kvinnor med familjer.

  Dessa terrorister kan såklart inte lagföras för något brott, eftersom rättsväsendet agerat för långsamt och kvinnorna mestadels skött markservicen, när deras makar sprungit runt och skurit huvuden av folk.

  1. Allahu Akbar hörs det både från ärkebiskopen och IS-avrättarna, när otrogna huvuden rullar!

 3. IQ må sjunka men kunskapen om mångkultur ökar.
  Vad kunde svenskar om hedersvåld, flickgiften, månggiften, balkongfall, bilbränning, skottlossning, sprängningar och utanförskapområden för tjugo får sedan?
  Det är en berikning vårt land har tillförts.
  Det är en berikning vi avstår pensioner, infrastruktur och välfärd för.
  Det är en berikning som fått vänsterliberaler att vilja hålla SD utanför inflytande.
  Vi måste ompröva värdet av högt IQ och västerländsk utbildning och se mer positivt på mutor till makthavare med rätta åsikter.

  1. De som ännu krampaktigt håller i berikningsteorin är förutom postmoderna vänsterliberaler; media, akademi, kultureliten och tjänstemän inom verk/myndigheter/fack/frivilliga organisationer. De är betydligt farligare för demokratin än Stenevi, Lööf och Dadgostar.
   SD som hatobjekt kan tävla med Donald Trump, vars fall media och demokratiska institutioner bidrog till. SD hatet är starkast utanför riksdagen, som mer borde oroa Åkesson, men hans planer kanske är att bli en bekväm bli dörrmatta åt en opålitlig Kristersson.

Kommentarer är stängda.