Varför arbeta?

Somaliern Shukri Mohamed Hassan, 34 år, fick ut 32.000 kronor i bidrag – netto. Inte konstigt att hon konstaterar att Sverige är ett bra land, för migranter måste påpekas. Men nu måste hon jobba 4 timmar varje dag för att få behålla bidragen, vilket Expressen framställer att hon gör det av fri vilja i en snyftartikel.

https://www.friatider.se/fick-ut-32000-kronor-manad-i-bidrag-sverige-ar-ett-bra-land

Om Du tillhör de lågavlönades skara, så säg upp Dig omedelbart!

Efter att Du läst ”Snorkfrökens” fakta om våra pensioner.

Men så lätt går det inte för en svensk, där har AF järnkoll.

Kanske om Du konverterar till islam och klär dig i burka eller lång kaftan så har Du gjort Dig icke anställningsbar för majoriteten av jobb. Att prata dålig svenska eller inte alls kan också bidra till hängmattan och vattenpipan. Ställ ohemula krav på bönestunder i fall Du inte lyckats med föregående tips.

Minns hur jag skrämde muslimska kvinnor under min yrkestid, när jag tålmodigt förklarade att i Sverige måste alla arbeta som kan, för annars finns det inga pengar till bidrag. Men det föll oftast platt, ”jag har ju baaarn” och ”Sverige vara rikt land” var kommentarerna.

SFI var självfallet helt frivilligt och rättighet till tolk den kunskapen fanns minsann. Liksom kunskap om alla andra rättigheter med bidrag och vänsterns tjat om kränkning med rasism, det satt som klister i analfabeters hjärnkontor. Det passade som handen i handsken för de som uppfostrats efter Koranens förakt mot otrogna med deras egen religions överlägsenhet.

Den omtalade pensionshöjningen för pensionärer blev 117 kr efter skatt för min del!

Svaret på frågan i rubriken är att vi måste arbeta för att försörja migranter utan asylskäl. Makthavarna har konstruerat humanitära skäl för att få glänsa internationellt. Att Sverigebilden solkats betyder ingenting för statsministern, när han får en uppskattande ryggdunk av António Guterres FN:s generalsekreterare, som får miljarder av sin beundrande jultomte; Löfvens Sverige!

Detta måste fattigpensionärer, bostadslösa, brottsoffer, sjuka, funktionsnedsatta och alla som dör i sjukvårdsköer förstå, för att inte hamna i rasisternas skrå.

Det finns många privata jobb coacher som tjänar storkovan på arbetslösheten. Privata entreprenörer som saluför AF:s program ”Stöd och matchning”, som för majoriteten arbetslösa inte leder någonstans. Men fint låter det från myndigheten, de privata jobb coacherna skall arbeta med ”Innovativ metodik för att bryta arbetslöshet. En innovation som innebär mer kosing i deras egen plånbok för meningslösa insatser.

Tänk om regeringen med sin myndigheter skulle sluta tramsa och inse att majoriteten av invandrare, analfabeter, lågutbildade inte har en chans till riktiga arbeten i ett högteknologiskt samhälle. Men det är inte tanken heller, för invandrarna är bara medel för utökning av välfärdsindustrin vars utövare binds allt hårdare till Löfven, offentliga som privata, eftersom de är rädda om sina jobb, som många kan bli smått förmögna på.

Ahed Al Khalif i Malmö deltog i Stöd och matchning två gånger. För hennes del ledde det inte någonstans. Bild: André de Loisted

7 tankar kring ”Varför arbeta?

 1. Vad kommer att hända när ALLA får betalt för att begå brott i Sverige? Får vi 100 Miljoner migranter då, på en månad? Det är ju bra för Sverige, som ”våra” politiker uttryckt sig i årtionden. Nåh, vad är det som är så bra med Migrationen, Politiker? Ni har ju lovat det svenska folket att den är BRA. Politiker, när NI aldrig håller det ni lovar, kan NI då förklara för det svenska folket vad VI ska med ER till?

 2. I Örebro tvingar Arbetsförmedlingen tillsammans med socialtjänsten arbetslösa ungdomar till kommunens egna s.k. praktikplatser. Närvaro krävs för att erhålla försörjningsstöd.
  Det STORA problemet är att man blandar gängkriminella med de som inte är gängkriminella! Vad kan slutresultatet bli?
  Kan ”alla” på praktikplatserna tvingas till att bli likasinnade?
  Det vill säga gängkriminell eller kriminell utanför ”gänget”. Utgångspunkten måste väl ändå vara att det blir de ”kriminella” som ”tar över” på sådana praktikplatser, trots det sammanfogar man element med vanliga ungdomar.
  Är detta mixande med ungdomars framtid en påtvingad Integration?
  På bekostnad av ”vanliga” ungdomar?
  Snacka om att förvandla Integration till Destruktion, man slipper ju själva med att både behöva närvara och beskåda eländet.

  1. Snart är alla svenskar unga som gamla integrationsredskap, från förskola till sjukhem, så det förvånar mig inte om denna Örebromodell är sprid över landet. Först tvingas vi försörja regeringens import av valboskap, sedan skall vi vara krockkuddar för de icke integreringsbara och protesterar vi så kommer straff med rasiststämpel i pannan.
   Nu var denna afghanvurmande feminist justitiekansler Mari Heidenborg, i gång igen 136.000 till en mördare för han mådde så dåligt under fyra månaders häktning, då målet om penningtvätt lades ner i brist på hållbara bevis, Kan inte någon spärra in denna samhällsfarliga dam?
   https://www.friatider.se/mordare-far-136000-kronor-av-jk

 3. 4.1 Ekonomiskt bistånd
  För att ha rätt till ekonomiskt bistånd ska den enskilde göra vad han eller hon
  kan för att bidra till sin egen och sin familjs försörjning.67 Det innebär t.ex.
  att den som kan arbeta är skyldig, såvida det inte finns godtagbara skäl, att
  stå till arbetsmarknadens förfogande.
  Borde inte socialtjänstens Handboken om ”Ekonomiskt bistånd” ingå i ”allmänbildningen”? Eller är det bara migranterna som får den ”översatt” genom sina tolkar?
  Denna handbok beskriver de kriterier som man måste uppfylla beroende på vilken hjälp du ansöker om. Uppfyller du socialtjänstens egna villkor då kan de heller inte neka dig ekonomisk hjälp som ligger utanför ”ramarna”. Denna bok borde varje svensk kunna som ett ”rinnande vatten”. Istället är den gömd för ”svenskar” medan den är öppen för migranter.

  https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/handbocker/2021-5-7389.pdf

  1. ”Socialstyrelsens målsättning är att den nya handboken ska tillföra kunskap
   och bidra till ett rättssäkert och likvärdigt förhållningssätt samt vara ett stöd i
   kommunernas arbete att hjälpa enskilda till självförsörjning.”
   Någon med mig skämta aprillo?
   Beträffande invandrare så tolkas det som att hjälpa enskilda till bidragsförsörjning.

 4. FÖRENKLA. I Sverige talar vi svenska. I arbetsför ålder arbetar vi och betalar skatt. De som inte förstår eller förmår detta är inte välkomna och avlägsnas från vårt land. Gör detta till svensk lag. Vad får du om du söker asyl i Somalia?

Kommentarer är stängda.