”Villebråd” svårsmält för PK-tidsandan

”Villebråd” är Ayann Hirsi Alli:s senaste bok, som handlar om kvinnoförtrycket inom islam.

Villebråd: immigration, islam och kvinnors rättigheter, Hirsi Ali, Ayaan

I februari 2021 publicerades boken Prey: Immigration, Islam, and the erosion of women’s rights, som fick titeln ”Villebråd” på svenska. Hon skriver om hur kvinnor i Europa utsätts för sexuellt våld av unga män ifrån muslimska länder. Hon uttrycker besvikelse mot Europas feminister och wokeaktivister som alltför ofta ursäktar våld mot kvinnor om förövarna själva anses vara offer för till exempel rasism och kolonialism.

Hon är född i Somalia, där hennes far var oppositionspolitiker som tvingades fly med sin familj och som efter krokiga vägar till slut kom till Tyskland. När hon var 18 år flydde hon från sin familj som lovat bort henne till en släkting. I Holland fick hon politisk asyl, började studera och skriva böcker om sin bakgrund.

Hon satte ljuset på hedersförtrycket inom islam, som kom att prägla hennes författarskap och avtryck som politiker, där hon krävde att islam måste reformeras.

”…….. Tillsammans med filmaren Theo van Gogh gjorde hon 2004 den kontroversiella kortfilmen Underkastelse, som handlar om kvinnoförtrycket inom islam. Filmen väckte ilska bland många muslimer i Nederländerna, som såg filmen som hädelse. Den 2 november 2004 mördades van Gogh av en muslimsk fanatiker.
På van Goghs döda kropp fanns ett brev med dödshot även mot Hirsi Ali. Sedan dess lever hon på hemlig adress och under ständigt livvaktsskydd.….”
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali

Efter brytning med sitt parti, som ogiltigförklarade hennes medborgarskap pga av att oegentligheter hade upptäckts i hennes asylansökan, flydde hon till USA, trots att hon då hade fått sitt medborgarskap åter, tack vare starka protester från medborgare. Hon är sedan 2011 gift med den kände brittiske historikern och Stanfordprofessorn Nail Ferguson.

Att denna bok liksom hennes övriga är svårsmält för medias PK-elit förvånar väl ingen?

Så här lyder recensionen i DN den 23 juli av Lars Linder;

Alarmistiskt om islams kvinnoförtryck”, lyder rubriken, så ingen skall undgå att förstå att det är falskt alarm.

”Villebråd” är en milt sagt ojämn bok, bitvis direkt svårsmält. Främst för att den driver en så oblygt generaliserande tes om muslimers kvinnoförtryck. Den passar bara alltför väl in i den nya tidsandan där invandringen påstås vara en belastning”

Nu måste DN:s skribenter även bekämpa den nya tidsandan precis som de gjort med SD:s anda under åratal. Chefredaktör Peter Wolodarski förstår att bara ställa Ulf Kristersson med hans nya tidsanda i skamvrån inte räcker.

Frågan i DN-huset är nu; Hur skall de kunna tämja den nya tidsandan?

Image result for Dagens Nyheter

4 tankar kring ””Villebråd” svårsmält för PK-tidsandan

 1. Islam hör inte hemma i nutida civilisationer. Eländet måste bort med stöd av ny lagstiftning. Deportering till de länder som omfattas Kairodeklarationen är ett måste. Islam är en förmedeltida politisk ideologi förklädd till religion för erövring, plundring och underkastelse där döden är större än livet. En slags hjärntvätt. Varje dag påminns vi om detta i medier. Vad är det som är svårt att förstå? Vad har vi politiker till?

  1. Ja, inte har vi dem för att värna om oss, folket som det står grundlagen.
   Senaste exemplet är hur folket som protesterar har blivit hans villebråd, han öser förbannelser över oss med hjälp av Morgan som twittrar så fingrarna blir blå. Nu är Löfven riktigt förbannad över att jag; en pensionär med grav hörselnedsättning som vill förstå vad en läkare säger och få visshet om att han förstår vad jag berättar om mina krämpor (och att han/hon har läkarkompetens, men det vågar jag inte andas om, för då kommer HMF jägaren sättandes)
   Från min syster:
   ”Jag har precis läst Fria tider, nu är stadsministern förbannad över att vi vill ha en svensk läkare, så vi förstår vad doktorn säger…inte det omvända när invandrarna vill ha läkare på sitt eget språk…vad lever han i för värld, de tre apornas förmodligen.”
   https://www.friatider.se/lofven-om-ratten-att-valja-svensk-lakare-jag-blir-forbannad

 2. Undrar hur kvinnor röstat som känner sig hotade av utländska män.
  Kanske har de fått vad de har valt?
  Kanske har de övertygats om att gilla läget istället för att känna sig främlingsfientliga.

  1. Ordspråket som man bäddar får man ligga, passar här in i dubbel bemärkelse.
   Efter vänsterns HBTQ infiltrering i samhället, kanske påverkbara kvinnor har fått felriktad och uppdämt behov att få ge omsorg, där minoriteters behov numera går före kärnfamiljens?
   Tyvärr har skolans predikningar om allas lika värde satt instinkten om fara ur spel för unga kvinnor, när de möter brunögda ögon från Mellanöstern.
   När medelålders och äldre bedriver sin närhetsterapi för ensamkommande, då handlar det ofta om pedofili, men det är inget som feministerna kallar det för, då flera av dem kan tillhöra utövarna. Kvinnlig pedofili döljs med vackra ord om sedesamt närhetsbehov, medan ord om samma perversa böjelser hos män möter rättmätigt förakt, avsky och krav på kastrering med hårda straff. Kanske något för DO?

Kommentarer är stängda.