Nöjda medlöpare till landets förfall, som kräver allt fler tjänster

Birgitta Sparf skriver på Facebook:

VAD SKA VI KALLA DET?
(Kategori: Borås)

Är det stök, bråk, oroligheter eller storbråk? Är det sammandrabbningar eller våldsamt upplopp? Är det krig? Står det mellan araber och somalier? Eller vilka ”grupperingar” pratar vi om? Är det Adidasgänget mot Nikegrupperingen? Eller Boråsare mot Göteborgare?

Boel Månsson jobbar på Familjecentralen i Norrby som förskolelärare. Hon känner sig fullkomligt trygg i att komma tillbaka till jobbet morgonen efter upploppen. Visst, det var lite glassplitter runt arbetsplatsen och en sko och så. Men det är ju sånt som man får räkna med. Något annat har då inte hon sett, så tryggheten är total för hennes del. Det enda tråkiga som hon kan se är att det kan uppstå en negativ bild av Norrby. Vilket naturligtvis är rent förfärligt. Norrby är hennes arbetsplats och egentligen en mångkulturell idyll i hennes ögon. En bra plats att vara på.

Jag kan ha en viss förståelse för att hon vill behålla sitt jobb. Hon vill naturligtvis tro på det hon gör. Hon är långtifrån ensam. Massor av kommunanställda har ett uppdrag, att verka i särskilt utsatta områden som sedan länge är förlorad mark för polis och rättssamhälle. Blundar man tillräckligt hårt så blir verkligheten bara en ”negativ bild” som andra skapar.

Månsson är som sagt inte ensam utan hon har massor av likar. De är medlöpare som förnekar verkligheten och därigenom möjliggör att vårt land, sakta men säkert, förvandlas till en krigszon som de vi ser i Mellanöstern.

Så vad ska vi kalla det som hände i Norrby? Stök, storbråk eller samhällets sönderfall? Det är ännu så länge en smaksak.
https://sverigesradio.se/artikel/morgonen-efter-sammandrabbningarna-i-boras

————————————————————————————————————–Socialdemokraterna har med sin ofantliga propagandaapparat, som främst vunnit fäste bland offentlig sektors anställda samt inom flyktingindustrin, förvandlat en stor del av arbetstagarna till sina medlöpare. De har sina jobb tryggade och utgör praktexempel på kognitiv dissonans genom att förneka, förminska saker och hädelser, eftersom de krockar med värdegrunden som de fått sig itutade.

”Surt sa räven om rönnbären/druvorna” för då förmildrades misslyckandet med hans oförmåga att nå upp till dem.

(Wikipedia; Kognitiv dissonans är en (obehaglig) känsla som uppstår när man har flera motsägelsefulla idéer samtidigt. Teorin om kognitiv dissonans är att människan har en drift att minska sin dissonans genom att ändra sina attityder, åsikter och handlingar. Dissonansen minskar genom att människan motiverar, klandrar och förnekar saker. Kognitiv dissonans är ett av de mest inflytelserika och omfattat undersökta områdena inom socialpsykologi).

Mästare inom denna gren är Löfven och Lööf där också projektion/ projicera ingår i deras repertoar., att beskylla andra för sina egna fel och brister. Jimmie Åkesson har nu fått sällskap i skamvrån av både Nooshi Dadgostar och Nyamko Sabuni.

” Wiki; Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva en försvarsmekanism som en person begagnar sig av då den inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer eller sin omgivning dessa egenskaper för att försvara sin självbild).

Löfven och Lööf är två maktgiriga kålsupare, som utgör en

Bildresultat för härskartekniker

Mindre nöjda är medlöpare inom systemmedia. Kanske är det vad som behövs för att den rödgröna journalistkåren skall vakna till, när smockan sitter löst från invandrargängen vars vandalism de försöker skildra.

Slutorden från en artikel om journalister som utsätts för hot av kriminella invandrargäng, vars gärningar media länge dolt under socio/ekonomiska faktorer och främlingsfientlighet. Varse goda, det här är vanligt folks verklighet!

”……..Det är hederskulturen som gängen vill att medierna inte ska skildra. Det är den parallella rättskipningen som tidningarna ska stoppas från att bevaka.
Gängens hot mot pressen riktas mot journalisterna. Men till offren för brotten hör bostadsområdenas egna invånare……”
https://www.barometern.se/ledare/det-verkliga-hotet-mot-pressfriheten-50d1646c/?fbclid=IwAR3sacJVFXQqXQ_u5RnOAb4vUQJqnHzSKDIULh_vP_wNB3Z4tb39sfVe4cw

2 tankar kring ”Nöjda medlöpare till landets förfall, som kräver allt fler tjänster

 1. Eftersom Du Nisse med många andra påpekat bristande objektivitet samt ensidighet beträffande källor och intervju-objekt hos SR/SVT, så tror jag att de börjar vakna till, i alla fall lokala redaktioner
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-bryter-ihop-under-intervjun-kanner-mig-helt-maktlos
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sa-gar-den-organiserade-utpressningen-till
  Men när det gäller terror utanför landets gränser, så undviks ofta kopplingen till Allahu Akbar gänget (nej inte direkt till ärkebiskopen själv, utan till hennes förlåtelseobjekt; islamister med mord och terror i blick).

  Knivdåden i Wurzburg fick Lars Lundbeck att skicka detta till SVT, som han återgav på Facebook:
  ”Jag har hittat fel i artikeln ”Knivattack i tyska Würzburg – tre personer dödade”
  (https://www.svt.se/nyheter/utrikes/knivattack-i-tyska-wurzburg-flera-uppges-ha-dodats)

  ”Hej SVT, varför skriver ni att tre personer dödats och inte mördats?
  Det råder knappast något tvivel om uppsåtet och att det var slumpvis utvalda oskyldiga offer.
  Vidare, varför tar ni inte upp att förövaren utropade ”allahu akbar” under dådet. Det finns bekräftat flera i tyska medier. Där det också beskrivs att det utreds för att finnas religiösa motiv.

  https://nyhetsbyran.org/2021/06/26/knivmordaren-skrekallahu-akbar/?fbclid=IwAR1xt0nTlIy87AEKFOGfP15QyMfCW8sHZrEd5Crl8SUc40Tjm8EOnmvE0No

  Varför skriver ni inte också att det är andra gången som orten drabbats av en snarlik händelse?

  https://en.wikipedia.org/wiki/W%C3%BCrzburg_train_attack

  Där utredarna, den gången där fem personer skadades i en knivattack, kallade det för en terroristattack med ett islamistiskt-religiöst motiv.

  Vill ni ha den minsta trovärdighet i påståendet om att vara objektiva i nyhetsrapporteringen bör ni kanske inte utelämna fakta.”

 2. Man kan maila till Sveriges Radio Lyssnarservice och till SVT Tittarservice och påpeka missförhållandet. Det är förstås inget nytt för dem. Men de kan gott få veta att deras publik genomskådat teatern.

Kommentarer är stängda.