Svensson plundras för Löfvens valboskap behöver nya mutor

Jakob Heidbrink skriver på Facebook:

”Apropå att skatterna måste höjas för att ”de rika” undslipper sitt bidrag till välfärden.

Den svenska medellönen låg 2019 på 35 000 kronor (https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/utbildning-jobb-och-pengar/medelloner-i-sverige/). Före denna lön ligger dock arbetsgivaravgiften: den lön man får ut är alltså redan beskattad hos arbetsgivaren. Räknar man med denna skatt – utgår man alltså från arbetsgivarens kostnad för en anställd som den verkliga lönen och inser att det handlar om en skatt, inte om någon avgift – betalar medianinkomsttagaren mer i skatt än den får ut i lön.

Medan de få rika som finns – som inte är dumma nog att få ut inkomst som lön, utan ser till att de får kapitalinkomster – lätt kommer undan skatt och dessutom har råd att hyra skatteexpertis.

Välkommen till den svenska rättvisan på skatteområdet!

—————————————————————————————

Ett Houdinitrick i Löfvens förhandlingslåda är att flytta fokus, nu hoppas han på barnfamiljernas röster med en återuppstånden familjevecka, i landet med världens generösaste föräldraledighet.

Vi gamla 40-talister som födde barn före 1974 (då först infördes 10 ”Vab” dagar/barn/år) framstår denna extra familjevecka som en lyx på bekostnad av andra betydligt mer behjärtansvärda områden.
Vi hade 6 månaders föräldraledighet och kämpade under tiden för en dagisplats, som ensamstående var heltid nödvändigt. Ord som egentid och livskvalité hade då ej uppfunnits, men jag minns mest vardagslycka med mina två flickor och ett givande arbete, trots skral ekonomi och vårt påvra liv betraktat med dagens ögon.

Vad Löfvens mutpengar annars skulle räcka till tiger han om, men det berättar i stället Josefin Malmqvist om, hon är ordförande för moderaternas kvinnoförbund.

Självklart ser Löfven till att skydda sina bröder, medan Magdalena Andersson som en ledsen papegoja upprepar vården, skolan och omsorgen för deras uppdragsgivare.

Att ta från vanliga arbetare och ge till de rikaste är vad hela globaliseringen handlar om. Den globala statskuppens elit är de verkliga uppdragsgivarna, som aldrig tar ledigt.

————————————————————————————-

4 tankar kring ”Svensson plundras för Löfvens valboskap behöver nya mutor

 1. Med tanke på att det sist tog flera veckor innan regeringskonstellationen blev klar och efter denna period var man så utmattade att man behövde ”semester”.
  Det skulle ske ett under om regeringen faller i morgon. Vi får se om de ”övriga” tar sitt ansvar och ser till att det utlyses Extra val. Då det är val nästa år kommer säkerligen ursäkterna att hagla för att skjuta på problemen det sista året också. Man har ju inte brytt sig på 3 år, VARFÖR bryr man sig NU?
  Så länge Tjänstemannaansvaret inte återinförs, lika länge har vi ingen demokrati på grund av det. När en ”svensk” politiker påstår att vi ”har demokrati”, borde inte dessa få förbud att vara verksam inom den svenska politiken?
  Tydligen är det VI som måste ”sålla” agnarna från vetet (eller vettet). Någon ljusning lär det inte bli imorgon. Det är illa nu, men med Borgarna blir det än värre. Tror DU som svensk att det bästa för Sverige är att Annie Lööf blir vår kommande STATSMINISTER?
  Har det någonsin gått bra för Sverige de gånger som Borgarna suttit vid makten?
  Kan inte komma på något som de gjort för allas bästa, men så är ju deras ledstjärna Kapitalet och där ges INGET utrymme för oss vanliga medborgare.

  1. Ja, ser samma fallenhet för att vara till lags mot hyperkapitalisterna/NWO entusiasterna hos både S och M. Men jag är mer förbannad på de röda, för de har rekord i hyckleri och låtsas inte om sin roll som globalistmaffians nyttiga idioter. (Glöm inte kommunisterna i Iran, som sedan blev nackade hela bunten, när Koranstyret tog fart efter revolutionen)

 2. De svenska skatteslavarna behöver komma till insikt att kopulerandet i Afrika, Mellanöstern och Afghanistan inte är deras ansvar. Desto mer bistånd desto fler blir de.
  Att importera röstboskap som måste försörjas för att kunna sitta kvar vid makten är ett brott och som skall lagföras förr eller senare. Folket behöver all fakta i god tid före valet och hela tiden därefter för att avlägsna nationsförstörarna för gott.
  Efter kl 10.00 den 21 juni får vi se om det blir en ljusning.

Kommentarer är stängda.