Att storma fortet

Steget Efter

Hans Thannerstig skriver på Facebook

HELA HUSET SKAKAR

1. Fru Lööf har flera gånger sagt att det är en förutsättning för  Januariöverenskommelsen och därmed Stefan Löfvens regering att Vänsterpartiet INTE har något som helst inflytande.

2. Ändå tillskriver hon Vänsterpartiet ”fullt ansvar” för om den regering (över vars politik de inte får ha något som helst inflytande) får problem med att fortsätta regera.

Hur sjukt är inte detta?

Hur kan man ha fullt ansvar för någonting som man inte tillåts påverka?

Vad skulle ni t.ex säga om att ha det fulla ansvaret för Israel/Palestina-konflikten eller de globala miljö- och klimatproblemen?

Och dessutom ansvaret för någonting som man inte alls tycker är bra utan i många avseenden går stick i stäv med det man anser vara rätt och riktigt (i vänsterpartiets fall värnskatt, LAS, marknadshyror osv) men ingen gitter lyssna på dina synpunkter. Du ska bara hålla klaffen och stötta vad andra bestämmer att du ska gilla.

Vad skulle Fru Lööf själv tycka om att ha ”fullt ansvar” för allt en sverigedemokratisk regering hittade på och där hon själv förväntas stillatigande gilla läget?

Med vilken moralisk eller annan rätt ger Fru Lööf Vänsterpartiet det fulla ansvaret för att ett regeringsunderlag som inte tillåter dem att ha inflytande nu knakar i sina bärande balkar?

Svar: Med absolut ingen moralisk eller annan rätt alls! Det vore egentligen läge att fråga Fru Lööf på skarpen hur hon uttrycker sig.

Även om det gäller Vänsterpartiet tycker jag detta förhållningssätt till dem och de som har röstat på dem är långt över anständighetens gränser. Det är ju förnedring, förödmjukelse och total avsaknad av respekt för den dryga halvmiljon svenskar som röstade på Vänsterpartiet i valet 2018.

En del kloka människor tycker marknadshyror är en för futtig fråga att väcka misstroendevotum på.

Det tycker emellertid inte jag. Marknadshyrorna är bara symptomet på det djupare underliggande problemet som är mycket större:

Hela Januariöverenskommelsens konstruktion!

Den kom till enkom för blockera ett parti med 17 % från allt inflytande och förutsätter att ett parti med 8 % skall ge den sitt villkorslösa stöd i alla väder samtidigt som ett mikroskopiskt och ännu mer extremistiskt ytterkantsparti med 4 % har >20 % av ministerportföljerna. 25 % av svenskarna ska inte ha något inflytande alls medan 4 % av svenskarna ska ha ett groteskt oproportionerligt inflytande – det är Jöken i ett nötskal.

Januariöverenskommelsehusets grundstomme är ett regeringsunderlag och en riksdagsmajoritet där ett av de ingående nyckelpartierna inte tillåts ha något inflytande alls på vilken politik som förs. Snacka om fuskbygge och undra på att hela huset skakar, när det kommer en vindpust.

Grundproblemet och det misstroendet egentligen gäller är alltså det parlamentariska missfoster som kallas Januariöverenskommelsen i sin helhet. Att det var just Marknadshyrorna som tydligen fick bägaren att rinna över på Dadgostar var bara en tillfällighet.

Vad mig anbelangar är de som har det fulla ansvaret för regeringens kris de som var naiva nog att tro att  Jöken skulle fungera som ett schweiziskt klockverk och inte såg problemen komma dvs arkitekterna Löfven och Lööf.

Det Vänsterpartiet med rätta bör kritiseras för är att man ställde upp på att bli betraktade som ett mindre vetande andra klassens parti  från första början. Jag tolkar svängningen som att deras nye partiledare är ett rejält lyft för partiet jämfört med sin vankelmodige företrädare. Hoppas hon har kraft att stå emot den orättvisa kritik hon nu utsätts för.

Nu har jag som oförbätterlig knökhögertjomme försvarat Vänsterpartiets heder två gånger på två dagar. Det är exakt två gånger fler än vad jag gjort under hela mitt tidigare liv och bara det säger en hel del om hur vrickad Januariöverenskommelsen är och hur värdelös den nuvarande regeringen och deras stödparti är.

FOTNOT: Såg lite på Löfvens frågestund igår. Först sade han att inget förslag om marknadshyror finns. Sedan sade han att förslaget som inte finns ska ut på remiss. Sedan bytte jag kanal av omsorg om min mentala hälsa.Annie Lööf i all sin överlägsenhet, en avskyvärd maktgalen politiker, som nu lurar inne i fortet om Löfven avgår

Läs gärna;

https://detfriasverige.se/misstroende-mot-lofven-bor-foljas-av-misstroende-mot-systemet/?goal=0_b5a0591377-2608749d6b-59034859&mc_cid=2608749d6b&mc_eid=fe677a994f

8 tankar kring ”Att storma fortet

 1. Ett praktexempel på hur ruttna och värdelösa ”våra” politiker är:
  Varför finns det INGET Politiskt parti som sätter fart på Estoniautredningen? Över 800 människor dog och HELA det svenska folket vill veta sanningen. Istället meddelar man att ”de tidigare ansvariga ministrar som Carl Bildt, Ingvar Carlsson och Mona Sahlin kommer inte att åtalas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen, rapporterar Ekot”.
  Beskedet kommer från KU, som fått en begäran av Riksåklagaren om att pröva frågan.
  Ska vi tolka det som att man har begått brott? Vad skulle annars anledningen vara när Carl Bildt, Ingvar Carlsson och Mona Sahlin inte kommer att åtalas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen!!! DE har alltså medverkat genom att mörklägga detta massmord. Mona Sahlin hördes av KU då det begav sig. Mona fick frågan i KU om hon visste att Estoniarapporten var osann/förfalskad. Mona satt med en ”bisittare” och diskuterade om vad hon skulle svara. Det tog c:a 5 minuter innan Mona svarade. Hon sa, JA. Hade Mona Sahlin svarat NEJ, då hade man varit tvungna att göra en NY Estoniarapport och det ville man inte för tänk om sanningen skulle komma fram.
  https://www.gp.se/nyheter/sverige/exministrar-kommer-inte-att-%C3%A5talas-om-estonia-1.35472273

 2. Om Sverige hade haft ett rättssystem värt namnet som man har i USA där korrupta politiker inte ges ÅTALSIMMUNITET!
  I Sverige belönas ”asen”, istället för att få 1 års fängelse till livstid. Så länge svenska politiker inte kan åtalas som t.ex. för Landsförräderi, är inte Sverige då ”kört” på sikt?
  Man pladdrar det ena och det andra om att man tar ansvar!
  Annie Lööf och de övriga politiska packet: Berätta för Medborgarna på vilket sätt NI tar ansvar?
  Berätta även om NI är konsekvensbefriade när NI begår korruption mot det svenska folket?
  Hur utbredd är korruptionen bland ”svenska” politiker?
  Vet NI något överhuvudtaget? Svara oss!
  Nej, nu Jä…r ska de politiska partiledarna BESVARA folkets frågor och inte någon journalist från Svt som agerar medlöpare, som brukligt. Vi vill att Svt sänder minst 1-2 timmar i veckan där Partiledarna skall besvara folkets frågor och INGET annat.
  Hur och på vilket sätt kan vi avsätta politiker?
  Går det överhuvudtaget?
  Om vi inte kan avskeda politiker, har vi då fortfarande kvar vad man kalla för ”DEMOKRATI” eller försvann demokratin när man tog bort Tjänstemannaansvaret 1976?

 3. Hur skulle det se ut om en rödhårig docka med påklistrat hånflin och ständigt spelande floskelkassett skulle bli statsminister.

  Ja, många använder värdeord men få vet vad de betyder. Ansvar är det alltid någon annan som har eller ska ta. Respekt är det alltid någon annan som ska ha eller visa. Jämlikhet ska alltid ges till skänks av någon annan, oavsett hur privilegierade de kacklande dramakärringarna är.

  Hönsgård är bara förnamnet. Det som krävs nu är någon som tar fullt ansvar och gör något åt problemen.

 4. Var någonstans hittar man flest psykopater?
  Bland skådespelare, präster, politiker, militärer, poliser, chefer m. fl. Alla borde få lära sig i skolans psykologiutbildning vad PCL (Psycopatic Check List) är, för att kunna känna igen dessa figurer så de kan hållas borta från makt och ansvar.

 5. Varje parti skall naturligtvis vara med och påverka i relation till sin storlek. Allt annat är inte demokrati. Därför är misstroendevotum nödvändigt och en god början för Sveriges bästa. Maktgalningarna behöver avlägsnas.

  1. Exakt så är det, som Du skriver! För Annie Lööf är den globala statskuppen demokrati. Löfven vill bara behålla makten, då offrar han lätt hela rörelsens ideologi, förändrad LAS, slopad värnskatt och nu marknadshyror. Han tvingades göra halt med sina Jökar då privatiseringen av AF stötte på patrull.
   Jag misstänker att han nu har satt in stöten mot hyresgästföreningens ordförande Marie Linder, för att snirkla sig ur denna helt självförvållande Jök-knipa https://www.msn.com/sv-se/ekonomi/nyheter/hyresg%C3%A4stf%C3%B6reningen-tyv%C3%A4rr-infrias-v%C3%A5ra-f%C3%B6rv%C3%A4ntningar/ar-AAKHzqP

Kommentarer är stängda.