”Skatter för annat än det sägs gå till”

En invandrarfamilj med 9 barn får 78.000 netto i bidrag varje månad – i bidragsparadiset!
Magdalena Andersson försöker med känslosamma utspel förklara att skattehöjningar behövs för att klara välfärden. Hon ljuger som skam på torra land

I detta gedigna och läsvärda inlägg, förklarar Jan Ivarson vad som orsakar ständiga skattehöjningar. Det handlar om SKATTER FÖR ANNAT ÄN DE SÄGS GÅ TILL.

Bildresultat för flyktingkrisen 2015

”(S) vill höja skatter för att rädda välfärden. Vi hör sådant varje år. 

Välfärden är samlingsnamn för främst sjukvård, skola, äldrevård och barnomsorg

Fråga dig varför skatter behöver höjas varje valperiod, just för dessa områden. Av en vanlig knegares lönekostnad går redan bortåt två tredjedelar till olika skatter. Energiskatter och avgifter höjs årligen. Ju högre skatter vi har, ju mer tycks de behöva höjas. Målet verkar vara att alla inkomster skall fördelas av politiker. De prioriterar grupper som ger dem röster.

Hur det går för landet i sin helhet har mindre betydelse. Därför sjunker kunskapsnivån och BNP per capita, år efter år. Många röstar på partier för att få det så här. De övertygas om löften som sällan hålls. Så kan det bli när väljare kan lägga sin röst på ett parti för att partiledaren är trevlig och har snygga kläder.

Förklaring är att pengar används till annat, som försörjning av en växande svåranställbar befolkning, för galopperande brottslighet och usel skola med elever som inte kan landets språk.

En okunnig energipolitik förvärrar situationen. Det vill få politiker vidgå. De försöker övertyga att landets folkökning är lönsam. Ändå har infrastruktur och försvar eftersatts trots kraftigt ökad befolkning, eller rättare, just därför. Man kan tycka att skatter bör kunna minska i ett land som påstås gå bra, men i Sverige är det omvänt. Då är det kanske tur att BNP per capita inte ökar.

Svenskar föder inte fler barn än att befolkningen skulle vara nästan konstant eller minska något. Ändå har den ökat med 25 % på några få årtionden och med den arbetslöshet och brottslighet. De som jobbar någon timme i månaden eller i subventionerad anställning, redovisas inte som arbetslösa för att försköna verkligheten. Folkökningen har skett med delvis så okontrollerat inflöde av oidentifierade personer med osäker ålder, att regeringen inte vill ha någon folkräkning! Förvisso ingen lätt uppgift när man inte vet vilka som är i landet. Skrifter av denna typ vill regering förbjuda. 

Regeringen tycker det räcker att ha koll på svenskar som betalar skatt. I bästa fall är befolkningen inte så stor som bidragen antyder. Många har flera identiteter och en del lever i utlandet där de får mer för sina svenska bidrag. Påhittade personer vägs delvis upp av helt okända som lever i Sverige på svartjobb och brott. De har rätt till vård för låg avgift utan identitet. Svenska pensionärer som slitit ett liv i låglöneyrken får avstå från tandläkarbesök och annat för att ha råd att hämta ut sin medicin. Förvånande många röstar för att få det så. Det visar hur indoktrinerade de blivit.

Här följer en sammanfattning av två artiklar i nättidningarna newsvoice.se och detgodasamhallet.com. I den senare skriver socionomen Birgitta Sparf om en migrantfamilj som visar vart en del av skatterna går. Familjen har fått ut 78.000 kr netto per månad, helt enligt regelverken för bostad och uppehälle, sedan ett ankarbarn fick hit övriga familjen som kunnat leva i sitt hemland. Vår regering anser att svenska barn skall förenas med sina familjer, men utländska familjer skall förenas med sitt barn om det är i Sverige. Här erbjuds de arbetsfri försörjning, vård och gratis bostad med förtur.

Familjen med nio barn fick bidragen från dag ett, sedan ankarbarnet fått hit övriga familjen. En skärgårdskommun söder om Stockholm hyr en villa åt familjen för 35.000 kr per månad vartill kommer olika bidrag om tillsammans 78.000 kr. Att ankarbarnet skulle återvända till sin familj där den kunnat leva, är inget alternativ för vår regering. För att få ut så mycket pengar som bidragen genom arbete efter skatt, behövs två överläkarlöner skriver Sparf i Newsvoice. 

Det bisarra bidragsflödet är skapat av våra politiker som många har röstat på. En invandrad familj med nio barn anses ha ekonomiskt behov motsvarande två överläkarlöner efter skatt. Pengar tillhandahålls arbetsfritt och utan studieskulder för läkarutbildning, om vi kan tro Sparf och andra. Folk i bidragsindustrin brukar förnekar dessa berättelsers sanningshalt. Bidragen är svåranalyserade med krångliga regler. Politiker vill inte förklara av rädsla för att det kan uppröra väljarna. Läs gärna artiklarna på nätet.

Visst kan man förstå att folk i andra länder väljer att resa över halva jorden för att komma till Sverige. Att asyl skall sökas i närmaste land är inget som regeringen bryr sig om, i strävan att fylla på med bidragsbehövande väljare. Därför ropar (S) på mer skatt för välfärden i förhoppning om att få vara kvar vid köttgrytorna med nysvenskars röster.

Inte sällan påstår någon att Sverige inte skulle klara sig utan invandrare. Det är bluff eller okunskap. Inte inom något yrke har massinvandringen från utomeuropeiska länder tillfört så många yrkesmän som gruppen invandrare behöver. Svenskar får stötta upp med hjälp av yrkesutbildade personer från främst östeuropeiska länder, som läkare och byggarbetare. Under en tid har vi haft råd att attrahera läkare från östeuropa. Med fallande krona och ekonomisk uppgång i östeuropeiska länder blir det svårt. I framtiden kan svenskar få söka enkla jobb i länder som Polen och Ungern.

Ett annat sätt är att välfärden ges de resurser den behöver, som vi kunde innan massinvandringen. Partier går till val på ökad skatt för att finansiera deras migrationspolitik. Det har de hittills inte behövt. Svenskar har låtit sig luras i val efter val. Det är en farlig utveckling. 

Frankrike har liksom Sverige stor invandrad befolkning. Höga franska militärer har nyligen varnat för framtida inbördeskrig på grund av folkutbyte, tilltagande brottslighet och områden där inga fransmän vågar vistas. Likheter med Sverige är skrämmande. Här har mord blivit dagliga nyheter och svenskar flyttar från invandrartäta områden. 

Jan Ivarson Politiskt obunden”

———————————————————————————————-

Den humanitära stormakten skapades av karriär hungriga politiker, som offrar sitt folk för fortsatt karriär, efter sina politiska bedrifter. EU, FN och bankmaffian lockar de giriga som sällan är rotade varken i klokskap från arbetsliv eller i djupare kunskap från akademi, som nu också har eroderats av vänsterns framgångsrika wokerasism.

S-politiker börjar tvivla på förmögenhetsskatt, tänk om de också kunde tvivla på den humanitära stormakten… https://www.tn.se/naringsliv/s-topp-vill-stoppa-formogenhetsskatt-skatter-pa-rika-ar-meningslosa/

11 tankar kring ””Skatter för annat än det sägs gå till”

 1. Apropå ”Att köpa röster” till sådana kostnader i tron att migranterna för alltid kommer att rösta på ”svenska” partier. Vad händer när migranterna själva går samman och bildar ett parti som kan bli det STÖRSTA partiet? Migrantpartiet! Tiden är väl inte inne än men när i framtiden kan det eventuellt kunna bli aktuellt? När är ”svenskarna” i minoritet? Har alla politiker ”tunghäfta”?

 2. En invandrarfamilj med 9 barn får 78.000 netto i bidrag varje månad! I denna summa ingår väl inte transportfordon inklusive drivmedel, besiktningar, reparationskostnader och försäkringar. Ingår tandvård, sjukvård, mediciner, cyklar, mopeder, telefoner i de 78 000 kronorna som omnämns? Förmodligen inte. Hela familjen kanske till och med får ett par veckors semester betalt med bidrag för att hälsa på i sitt ”tidigare” hemland. Nej, de där 78 000 kronorna är det ”minimala” bidraget man erhåller. Slår man ut den årliga bidragsslutsumman får man nog nästintill dubblera det månatliga ”försörjningsstödet” till c:a 150 000 kronor.

  1. Semester i hemlandet. Krav på bidrag;
   – Men Ni har ju flytt därifrån och fått PUT ??
   – Nej, nej, det var inte krig där……
   Konversation under yrkestiden.
   Att köpa röster det kostar…

 3. Svenskarna vill ha det såhär. Och vill de det inte, så får de det iallafall. Tills de gör uppror. Allt som behövs är att käfta emot lögnerna, säga sanningen, vara generös med sin uppriktighet och aldrig backa för mobben, översittarna, hycklarna och det korrumperade politiska patrasket.

 4. Lägg märke till att när ett land baseras på en planekonomi enligt svensk modell så fungerar det mesta hjälpligt bra men sällan riktigt bra.
  Ingen tycks vilja hålla reda på det verkliga flödet för enskilda områden avseende avgifter/beskattning kontra utgifter /bidrag.
  Det innebär att det ofta kommer att göras osäkra budgetar vilka dessutom blir sönderkörda av nya politiska beslut under året.
  Populistiska beslut som kan sluka enorma summor hänger allt oftare ihop med miljö och migrationsfrågor som allt som oftast är underfinansierade på grund av ovilja att redovisa den ekonomiska verklighetsbilden. Vad blir resultatet?

 5. ”Ju mer vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans
  ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi bli.
  För mina vänner är dina vänner och mina vänner är dina vänner.
  Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bli.”
  Med tanke på denna slagdänga skulle VI kanske alla tillsammans SLUTA med att betala skatt tills dess att ALLA bidrar med sin beskärda del FÖRE och inte EFTER alla sina skatteavdrag. Skatt på inkomst är väl det som borde gälla. De pengar som blir över kan du använda istället för att erhålla skatteavdrag. RUT och ROT måste bort. ALLA ekonomiska underlättnader för de rika måste BORT.

  1. I första hand ser man till sina kompisar med ränteavdrag, ROT och RUT, allt inlindat i solidaritet och vi måste rädda välfärden…
   Varför ska vi rädda välfärden för dem som fuskar med skatten och skickar kosingen till skatteparadis eller inte lyfter ett finger för att bli anställningsbar, vilket få nysvenskar har förutsättningar till. Uppfostran enligt Koranen samt ingiften ställer dem utanför arbetsmarknaden, men röstar de rätt och rött, så kommer bidragen som tack från Löfven, när många arbetare föredrar Åkesson.

 6. ”Jag tror inte att skatter på rika ger pengar till statskassan”, säger partiveteranen Eva-Louise Erlandsson Slorach till TN”. Är inte det som att ERKÄNNA att de rika har genom alla åren undvikit beskattning, och så kommer det att vara i fortsättningen också. Är det därför som Louise Erlandsson Slorach vill stoppa förmögenhetsskatten på rika, då det är både ”meningslös” som verkningslös.

  https://www.tn.se/naringsliv/s-topp-vill-stoppa-formogenhetsskatt-skatter-pa-rika-ar-meningslosa/

  1. När man får ta del av förslagna personers knep för att undvika skatt blir jag ganska arg- Mina inkomster har varit så modesta att jag inte orkat bry mig om skatteplanering men när man hör om assistensbedrägerier med samarbeten över olika yrkesgrupper blir jag smått förtvivlad vart tog hederligheten vägen? utan ett visst mått av ärlighet är det omöjligt att bygga ett samhälle. dessutom läste jag om hur politiker av alla schatteringar snor åt sig. När jag pluggade på sopis var det ofta diskussion om solidaritet och samarbete. I dag är det helt döda kunskaper och inte blir det bättre att politiker på riksplanet till varje pris skall framställa ett mediokert valresultat som en seger vilka tror dom att dom lurar?

Kommentarer är stängda.