På tal om alla miljonärer, som skall beskattas hårdare

”En bra text,” mejlade min gamla väninna om Ann Kristin Sandlund text på Facebook, som ger en mer sanningsenlig bild av alla Magdalena Anderssons miljonärer.

https://samnytt.se/socialdemokraterna-i-attack-mot-smaspararna-isk-ska-begransas-kraftigt/

”Jag läser ibland att invandrare skriver att de inte har några sommarställen. För att ge en historisk tillbakablick på hur det kan gå till, så ska jag berätta nu.

Det här stället ägs av min mor. Det kallas Svedjan, och ligger fyra km från byn Nordantjäl, vid Fjällsjöälven, i Ångermanland.

Det heter det som det är – ett svedjebruk från 1700-talet. Mina förfäder på morfars sida röjde en glänta och byggde ett hus. Med enbart sina kroppskrafter, och några få verktyg. Järn var lyxvara, men man hade kanske en såg, en yxa och en järnskodd spade.

Sedan levde släkten där, och flyttade inte på sig. Man gifte sig med folk en mil bort, alla levde under samma fattiga förhållanden ända in på 1900-talet. Man gick 4-5 år i skola i bästa fall, man slet med jord, skog och djur.

Någon gång efter kriget såldes det, och var borta ur släktens ägo, tills min mor köpte det för ca 25 år sedan.

Redan i mitten på 1800-talet hade efterfrågan på svenskt timmer ökat, och sågverken byggdes ute vid kusten. Männen jobbade i skogen, och kvinnorna skötte jordbruket. Jag har en enorm respekt för de som byggde Sverige på detta sätt.

När min morfar och mormor gifte sig köpte de, med hjälp av morfarsmor, grannhuset, som hade byggts på liknande sätt. Där växte jag upp och nu ägs det av min mor och min kusin.

Under dessa ca 270 år har det de första 200 åren bara precis gått ihop. Inget kunde sparas, eller ges i arv till barnen. Den äldste ärvde hemmanet, och resten fick söka sig ut. Några, som min morfarsfar, sökte lyckan i USA. Först efter 1945 tog utvecklingen fart i Norrland, på gott och ont. De flesta flyttade iväg på 1960-talet. Sedan har de återkommit, till viss del.   

Nu kan en vanlig arbetare t o m spara, och efter 40 år ha så mycket som en miljon på kontot. Det får man ihop om man sparar 2000 kr per månad, plus lite ränta, i 40 år.

Nu vill Magdalena Andersson och sossarna beskatta de s k ISK-konton, för att komma åt ”miljonärerna”.

Ja, så går det till att få ett ”sommarställe” och bli ”miljonär”. Kom ihåg det, kära vänsterinvandrare. Det tar bara 270 år, och man börjar med en såg, en yxa och en spade. Ja, kanske en barkspade också.

Jag är så erbarmligt, makalöst, förbannat, outsägligt TRÖTT på den här förbannade debatten, detta förbannade socialdemokratiska parti och deras små lydpartier, tjänstemannaaktivisterna och i princip på hela SKITEN.

Jag har inte fått ett förbannat dugg gratis. Dessutom bröt staten kontraktet med mig när jag blev sjuk. Jag borde vara fullständigt galen, kanske t o m ha gjort något vansinnigt, men jag kommer från denna sega genetiska stam av svedjebönder. Man spottar i nävarna och tar nya tag. Varje dag.

Men det här ÄR mitt land. Jag kan välja att bjuda in folk, och jag kan dra repet när det blir för mycket. Är man gäst ska man uppföra sig, och så skulle jag ha gjort om jag hade knackat på i något annat land.

Sverige har koloniserat andra länder, men enbart länderna runt Östersjön, och sedan fick vi lov att byta Finland mot Norge, typ. Det var främst för 500-1000 år sedan nu som vi var kolonisatörer.

Och nej, samerna var inte ”först”. De kom för 1500-2000 år sedan. Ångermanland har varit befolkat i 8000 år, minst.

Har jag önskat er god morgon, förresten?”

7 tankar kring ”På tal om alla miljonärer, som skall beskattas hårdare

 1. Det enda man kan hoppas på är att de ansvariga POLITIKERNA till Sveriges förfall i framtiden får mycket kännbara straff. Man är på väg att spekulera bort hela Sverige i skydd av att man är immuna mot den svenska lagen? POLITIKER NI ÄR INTE IMMUNA, varken inför eller sett ur de ”svenska folkets” ögon och förnuft. Politiker, varför fortgår nedmonteringen av den svenska välfärden oavbrutet? Dag för dg, vecka för vecka …. årtionden efter årtionden … NÄR ska ni POLITIKER MONTERA UPP DEN SVENSKA VÄLFÄRDEN IGEN, eller ska ”nedmonteringen” fortgå i samma oavbrutna takt? Det svenska folket vill nog att ni villkorslöst och sanningsenligt besvarar det svenska folkets frågor. Vi vill inte ha KORRUPPTA politiker. Därför vill vi ha svar på både på det ena och det andra direkt från er, politiker?

 2. Jag har gjort ungefär samma resa dvs arbetat och gnetat i Aktier och plötsligt hade jag 1,3 milj men så blev jag sjuk och storpappa förbjöd mig att ens se på mina tillgångar när jag skulle se dem på NORDEA .Overformyndaren i Haninge ruvar över de besparingar jag har och detta sker med ”lagens” goda minne.Jag har drivit processen så långt det överhuvudtaget är möjligt och nu har har väl Tingsrätterna de ädlare delarna helt fulla. Advokaterna skrattar säkert hela vägen till banken

  1. Jag blir oerhört beklämd av Din historia. Livsfarligt att bli sjuk oavsett besparingar eller som arbetslös. Det känns som om något är ruttet, nej inte i Danmark utan i Sverige, men det vet nog redan alla läsare av denna arga blogg.

   1. Exakt så och när man nås av ”nyheten” att nästan hälften av nysvenskarna som ansöker om allmän pension i Sverige också kan ha pensionsförmåner från hemlandet blir jag mörkrädd.

 3. Är det någon som verkligen tror på att ”alla miljonärer skall beskattas hårdare”?
  Vad menas med hårdare?
  Är det att man ska betala 1 % i skatt istället för ”0” %, som brukligt?
  Alla vet väl att Anders Borg skulle ”ta tag” i skattesmitarna, men inget hände som vanligt. Jo, genom Panamapapprena hittade man en viss Hans Thulin som var bl.a. skyldig skatteverket mer än 150 miljoner.
  Alliansen lät Exportrådet sekretessbelägga ärendet Hans Thulin. Skattesmitaren eller tjuven fick BEHÅLLA det mesta som stulit från skattemyndigheten mot en mindre avgift!
  Sådana här utspel är bara en scenkuliss till att få folk till att tro att myndigheterna ”gör sitt jobb”. Likadant är det till varje val där man lovar och lovar men efter valet behöver man inte göra det man lovat p.g.a. man åtnjuter ”ansvarsfrihet”. Hade politikerna ett juridiskt ansvar, då hade det inte ens behövt komma ”På tal om alla miljonärer skall beskattas hårdare”. Detta skulle ha skett för mer än 50 år sedan.

Kommentarer är stängda.