En cynisk ärkebiskop låtsas representera godheten

Skriver Olle Ljungbeck i detta inlägg, som också skickats till de större dagstidningarnas insändarspalter.

”Hur kan den som påstår sig representera godheten vara så cynisk?Ärkebiskopen har i dagarna gått ut och begärt att invandrarkvinnor skall befrias från kravet att lära sig svenska.

Hur kan man vara så cynisk när man påstår sig representera godheten?

Den invandrare som skall stanna i Sverige och som inte lär sig vårt språk är en ständig förlorare och blir aldrig en jämlik medborgare. Men inte nog med detta. En stor del av deras män lär sig språket och kommer då hela tiden att hävda sig på kvinnornas bekostnad.
Det verkar som om de ”politiskt korrekta människorna,” till vilka jag räknar ärkebiskopen och som kan inrangeras i de som är bärare av godhetssyndromet, helt har missuppfattat vad verklig godhet är. 
Att inte kräva språkkunskaper av invandrarkvinnor som därigenom blir ständiga förlorare är inget annat än ren cynism och kvinnoförakt där kvinnan aldrig skall kunna hävda sig med mannen.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”

Bildresultat för SFI

5 tankar kring ”En cynisk ärkebiskop låtsas representera godheten

 1. Ärkebiskopen är inte ens infödd nordbo, vilket utestänger det medfödda för det nordiska ljuset. Känslan för vårt fosterland är föga framträdande. Förmodligen skenhelig och brödreligiös.

 2. Så rätt Du har! Förr anslöt sig folk till kyrkan för att de hade tro, nu lämnar de den av samma anledning. Vänstern har infiltrerat alla institutioner, statliga verk/myndigheter, organisationer, facket, akademin med den falska värdegrunden. Man stöter sig inte med den hand som föder en.
  https://www.svd.se/ideologisk-aktivism-i-akademin
  https://www.svd.se/om-man-inte-langre-vagar-tanka-fritt
  https://detgodasamhallet.com/2021/04/19/anders-leion-sa-skapades-pk-samhallet/#more-43242
  ”…….En offentlig verksamhets överlevnad säkras genom dess företrädares förmåga att hålla sig väl med den centralmakt som förser dem med makt och resurser. ….” Anders Leijon.

 3. Så länge statens pengar räcker är invandrare utan kunskaper i svenska inte förlorare.
  Svenska skattebetalare är förlorare.
  Biskopen bör fundera över det kloka i om kyrkan skulle predika för svenskar på arabiska. Har hon hört om de språkliga problemen i berättelsen om Babels Torn?
  Biskopens uttalande är tidstypisk PK-anpassning.

 4. Kyrkans ledning är liksom de flesta institutioner infiltrerade av vänsterfolk.

Kommentarer är stängda.