En riktig toppenrulle!

Birgitta Sparf, socionom med lång erfarenhet skriver ”En riktig toppenrulle” på Facebook om Hur det kan se ut på en arbetsförmedling i Göteborg, som även publicerades i går på denna blogg.

Bildresultat för arbetsförmedling AF

Birgitta Sparf:

EN RIKTIG TOPPENRULLE!
(Kategori: Hur det kan se ut på en Arbetsförmedling i Göteborg)

Arbetsförmedlingen har exakt samma klienter som vi på soc Ekonomiskt bistånd. Alla etableringsärenden kommer till oss i väntan på första utbetalning av etableringsersättning, vilket kan ta två-fyra månader. 

Plus att vi också har missbrukarna, sjukskrivna utan sjukpenning, psykfall utan diagnos och alla andra mellan 18-65 år. 

Den här filmen från Arbetsförmedlingen är helt underbar! Visar en liten bit av hur det är att arbeta med nyanlända. Jag har haft varenda en av de som är med i filmen på besök.

De som vill hitta jobb, är trevliga, ambitiösa och verkligen försöker, men ändå är så gott som chanslösa.

De som absolut inte vill hitta något jobb utan bara vill veta när bidragspengarna kommer.

Kvinnor 45+ i hijab som aldrig har jobbat, är analfabeter och knappt ens vet vad de heter.

Kvinnor under 45 i hijab som är helt inriktade på barnafödande och därmed följande föräldrapenning, barnbidrag, bostadsbidrag och därefter socialbidrag.

Killen som så sent som igår fick hit sin fru i hijab från Palestina. ”Välkommen! Det är kvinnodagen idag. Firar ni också kvinnodagen?”.

Män i grupp som kommit bara för att parasitera, vara störiga och allmänt otrevliga. Förmodligen för att jobba svart, eller ännu värre. De hade i alla fall gått till fel myndighet.

De multisjuka, gnälliga som radar upp sina mediciner på bordet och ”inte har fått” någon bostad, ingen ny läkartid och i princip ingenting.

Alla dessa ska enligt våra politiker rädda vår välfärd och våra pensioner. Det är alltså vad våra politiker hävdar, på fullaste allvar.

Jag vet inte vem som gjort filmen eller i vilket sammanhang den visats, men den är utlagd av en Tomas Ohlsson. Filmen är helt igenom sann. Det kan jag gå i god för.

Fast jag skulle aldrig ringa till vårdcentralen och beställa tid åt en klient.

Inte heller önska en palestinsk hijabi välkommen. Istället hade jag frågat hennes make hur han hade tänkt att de skulle försörja sig.

Jag skulle också ha varit mycket noga med att upplysa den äldre hijabin, som undrar om det är viktigt att gå på etableringen, att går man inte så blir det inga pengar. Det missade tjejen i reportaget!

Tipstack till Mona Olander Bjerlöw.

https://youtu.be/FwkkTafvaXQ
—–
Tillägg: Jag vill poängtera att det finns ingen anledning att racka ner på eller håna dessa nyanlända. Det fick en fin inbjudan till Sverige från våra politiker, och de tackade ja!”

————————————————————————————-

Det här är vad som står på inbjudningskortet från våra politiker, 12. 394 kr netto varje månad i bidragsparadiset!

Detta skulle göra en fattigpensionär eller en lågavlönad kvinna, som inte orkat släpa sig fram till 65 år, gröna av avund. De mest förbittrade som luftar sin ilska på nätet blir anmälda, får böter och/eller hot om fängelse, efter modell DDR. T.o.m. om man är på semester i Makedonien vakar HMF jägarna över oss.

Jag är oerhört tacksam att jag lämnade mitt arbete inom rehabilitering vid fyllda 65 år, jag skulle förmodligen fått sparken i dag, när allt eskalerat till bristningsgränsen. Denna integrations-hopplöshet låg i sin linda redan under 80-talet, som nu har vuxet okontrollerat och förtär alla samhällsområden.

På den tiden jamsade majoriteten av anställda med och lyssnade på änglakören. Generositeten var då stor, eftersom inget togs ur egen plånbok. 50.000 kr extra till möbelinköp kunde då hända, som sändes ut över världen till deras hemländer om bidragslandet i norr, vilket fick karavaner att flockas med Sverige som mål. Schengen avtalet brydde sig politiker inte om för nu skulle den humanitära stormakten bli känd och kablas ut över världen.

Nu sänder moderaterna upp en testballong om sänkta bidrag för migranter. Kanske vågar de sedan damma av sitt gamla förslag om kvalificering till full ersättning från välfärdssystemet. Änglakören skruvar samtidigt upp sin röstvolym över detta rasistiska förslag. Sprickan i värdegrunden måste täppas till, fort som fan.

Vad som ständigt förundrar mig är att majoriteten av folket inte vill se, att denna generositet mot strömmen av asylanter inte sker i ett vacuum, utan har den globala finansmaffian som håller i spakarna, med mål att erodera nationalstaten för en global världsregering!

https://samnytt.se/multisjuka-oskar-36-nekas-hjalp-de-lamnar-folk-att-do/

Jag säjer bara varför??? mejlade min gamla väninna som skickade länken.

Varför skall invandrare behöva lära sig svenska? Dags att vakna Ulf Kristersson med sina moderater.

https://www.svt.se/kultur/sveriges-radio-startar-arabisk-podcast?fbclid=IwAR1A9iaQsP6AC2Am2KR3yAdeNqoUmqMDFML_i8vZVHwpTQJTYl4hzefg_v

Mina utomeuropiska patienter sa ofta, när jag upptäckte att de struntande i SFI, ”Vi har rätt till tolk, du inte veta det?

Snart blir det väl krav på arabiska för värdlandet som tvingas försörja kriminella, som terrorister, rånare, våldtäktsmän, bilbrännare, mördare, skjut-och sprängglada gäng och bidragsfuskande invandrare.

Nej, alla invandrare tillhör inte denna kategori, men varför protesterar de skötsamma inte mer mot dessa bröder och systrar?

Nej, istället kräver de mer polisskydd och klagar över diskriminering och rasism, ivrigt påhejade av änglakören. Enligt luttrad polis, så försvinner viljan till skötsamt liv, när sonen Muhammed kommer hem på morgonkvisten och slänger upp några tusenlappar på köksbordet. Någon solidaritet till värdlandet och dess tidigare generationer finns inte och inte hos Löfven och hans maktpolare heller.

https://www.svt.se/kultur/sveriges-radio-startar-arabisk-podcast?fbclid=IwAR1A9iaQsP6AC2Am2KR3yAdeNqoUmqMDFML_i8vZVHwpTQJTYl4hzefg_vE