En vanlig dag på arbetsförmedlingen

I början trodde jag det var en humor-sketch men insåg efter ett tag att det är visst verkligheten,” mejlar min gamla väninna.

Varför inte låta riksdagens 349 ledamöter få prya en dag på AF och uppleva verkligheten?

Den finns bakom etableringsplaner, frustrerade tjänstemän som möter leende analfabeter, lågutbildade, friska, sjuka, lata, smarta och kvinnor som inte kan skriva sitt namn.

I personalrummet pågår tävling i jämställdhet, åtta rätt belönas med ett par genusglasögon och i riksdagen råder tävlan i integrations förståelse……..

Skilda världar råder, som rör sig från varandra i ljusets hastighet.

Liberalerna har det svårt, när verkligheten tränger sig på. Anpassningen är svår för många liberaler, som har tagit patent på godhetssignaleringen.

” Liberalerna anser att invandring är en tillgång. De menar i sitt integrationsprogram att invandrare, oavsett om de flytt eller kommit hit av andra skäl gjort Sverige rikare och ger landet stora möjligheter till en global marknad. ”Det finns en oerhörd potential i att människor kommer till vårt land” skriver partiet.” DN 4 april.

SD föreslår återvandring om anpassning till värdlandet uteblir (kanske efter tryck från AfS).

Så beträffande invandringen är risk för grundstötning mycket stor om liberalerna skall få vara med och bestämma i en ny allians 2022.

Däremot tror jag att SD:s stöd till moderaterna beträffande invandring/integration inte får någon större friktion.

Kanske har Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson sett denna filmrulle om verkligheten från arbetsförmedlingen?

För i går (den 8/4) skrev de på DN debatt att ”Målet är att invandringen skall vara bra för Sverige” och framförde två konkreta och mätbara mått;

 1. Grad av självförsörjning – inte bara sysselsättning
 2. Hur många som talar begriplig svenska?

Därutöver fanns krav på minskad invandring, gå från bidrag till jobb, anpassning till det svenska samhället, inga förturer till bostad efter etableringsfasen, som skall förkortas, samma villkor som för andra, svenska språket skall prioriteras från BVC till vuxenlivet.

Förslaget om att kunna vardags svenska för att få medborgarskap är nu ute på remiss.
Kyrkan (som ej ingår i remissinstanserna) protesterar högljutt över en sådan kravfylld skyldighet, inget annat är att vänta från vår Allahu Akbar ärkebiskop, som nyligen fick gråta ut i DN om alla ”giftpilar” som hon fått efter sitt fina twittrande om människokärlek och om att göra gott….

Orkade inte se på Morgan Johansson på Rapport i går, när ha satt och ljög om landets mininivå. Nöjdheten lyste när han pratade om humanitär skyddsgrund och Märta Stenevi berättade glädjefullt om alla undantag från asylkriterierna som kommer att åter ge vind i seglen åt den humanitära stormakten. Löfven skrattar nog gott, när han fått liberalerna att åter krypa upp i hans knä, för nu finns undantag för både månggifte och pedofili med barnäktenskap i hans nya migrationsförslag.

Förslaget om den nya migrationspolitiken från regeringen är; Kom, kom alla som vill in till både ganster- och bidragsparadiset!

Vilken idiot som helst borde fatta att andra krafter ligger bakom, men majoriteten vägrar se hur den globala statskuppen ökar farten.

Morgondagens inlägg handlar om en erfaren socionoms reaktion efter filmen från AF: ”Vilken toppen rulle!”

7 tankar kring ”En vanlig dag på arbetsförmedlingen

 1. Helt rätt Rufus B – jag minns från 2015 mig-krisen (OBS ej flyktingkrisen) en siffra
  från UNHCR – riktiga flyktingar till EU är endast 2,94 % !!
  Mig.verket beviljar per automatik permanent UT till alla syrier oavsett var ifrån i världen
  de kommer – ”djungeltelegrafen” gjorde ett bra jobb – enligt uppgift kan ett syriskt ID
  vara ”vad som helst” – vi blev lurade som vanligt – GD på Mig.verket säger i intervju att
  han är mycket nöjd och tillfreds med detta förfarande, de ska känna trygghet i Sverige för att kunna bygga sina nya liv och kunna resa hem på ”semester”(kan ha fel på siffrorna men de är inte tagna i luften).
  Åren går och nu har vi sedan några år tillbaka SCB-statistik som visar andelen utlandsfödda män 15 -44 år i våra kommuner från ca 30 – 70% – vad kommer ut av det framöver ? – gatubilden i det sk offentliga rummet visar klart detta – till det kommer alla beslöjade unga kvinnor vart man än vänder sig. Förkärlek för svarta lätt begagnade bilar av märken Audi, BMW o Mercedes , så tydligt (kreditköp)
  Vad gör media-journalisterna ? Motfrågorna och påståendena med riktiga siffror
  borde hagla över Morgan J. och nu även nya ”röret” Stenevi.

 2. 2015 hade EU drygt 500 milj invånare. Sverige omkring 10 milj. 1.32 milj sökte asyl i EU, varav 163 tusen i Sverige, dvs drygt 12% fast Sverige utgör endast 2% av EU:s befolkning. Asyl skall sökas i närmaste säkra land. Över 97% av dessa människor är inga flyktingar. De flyr inte, utan reser TILL dukade bord i kristna länder. Morgan Johansson förefaller
  ha svårt att hålla sig till verkligheten. Han rabblar mycket siffror men saknar oftast riktiga källor. Odugligheten är lika skrämmande som antalet lögner. En genomfalsk arrogant socialdemokrat i miljöpartiets fosterlandsfientliga verklighetsfrånvända kletiga klor.

 3. Klart att invandrare av lågutbildade är en tillgång för Sverige.
  De skapar jobb i invandringsindustrin. som för socialtjänster, i rättsväsendet för jurister, för tolkar, för SFI.lärare, och fastighetsägare som tillhanda håller bostäder med förtur till nysvenskar. ICA och stora delar av statsmedia är andra vinnare.

 4. Motbjudande film i allra högsta grad, blir ej chockad eller förvånad – förbannad o bedrövad ,
  och det kommer givetvis att fortsätta med S+Mp intentionerna (ref. gårdagens utspel
  om ny migrationslag)
  Om nu lille Morgan anser att han kan minska invandringen genom kontrollerade former
  då måste regeringen våga tala om för omvärlden att människor inte ska söka sig hit –
  inte bara hoppas på tur – vi ska inte behöva ha detta kostsamma mig-industrikomplex
  (som höjer BNP) för att ”sysselsätta” ointegrerbara individer som dessutom medverkar
  till den ökande oönskade islamiseringen.
  Betänk nu att Danmark blir allt tuffare – vad ligger då närmast till?

  Asylstopp och kraftfull återvandring måste till.

  Här några länkar om vansinnet/undfallenheten:

  https://www.friatider.se/regeringen-ger-gront-ljus-till-invandrarman-med-flera-fruar
  https://www.friatider.se/regeringen-sager-ja-till-barnaktenskap-vid-synnerliga-skal

  1. Förslaget om den nya migrationslagen har så många undantag att den blir verkningslös. Varenda asylant kan kvalificera sig till humanitär skyddsgrund, som inte gäller för rånade, våldtagna, bedragna, skjutna och mördade svenskar och deras anhöriga. Advokater står på kö för att juridiskt få den i hamn och med dagens rättsväsende lär det gå som smort.

 5. Om möjligt visas på storbildsskärm i fullsatt riksdag. Därefter debatt. Även som debattinslag i SVT/TV4. Mångkultur!

  1. Tyvärr lär nog inte Ditt utomordentligt goda förslag förverkligas. Nu står Morgan Johansson och ljuger om att han räddade Sverige ur flyktingkrisen, han menar nog som liberalerna att det var starten på berikningen och fortsättningen med humanitär skyddsgrund innebär att Löfven med anhang sitter säkert i sadeln.

Kommentarer är stängda.