”En havererad nation”

Hej!

Kanske något att lägga in, från en bloggläsare.

En havererad nation

Av Tore Kristiansen som återger vad Jonas WE Andersson, skrivit på Facebook. Andersson är konservativ, frilansskribent, manusförfattare, designer, redaktör. Före detta lektor på Konstfack GDI.

Hela texten finns på https://newsvoice.se/2021/04/failed-states-reinfeldt-lofven-sverige/ där han räknar upp vad Reinfeldt och Löfven lämnar efter sig.

Här kommer Tore Kristiansens sammanfattning från danska Snaphanen;

”I den svenska misslyckade staten växer vreden: Författare tar hänsynslös konfrontation med sitt eget land.

Mycket kritik riktas från andra länder mot utvecklingen i Sverige. Men också bland svenskar ökar ilskan och förtvivlan. Denna beskrivning av den egna nationen är bland det mest förödande hittills.

Det är den svenska författaren, konstnären och samhällsdabattören Jonas WE Andersson som  på Facebook  tar bladet från munnen och säger sin ärliga åsikt om hur fel det har gått med landet.

Bildresultat för sprängdådet på Ågatan i Linköping
Det nya Sverige i Linköping: 20 kg sprängmedel detonerade på Ågatan i juni 2019
(egen illustration)

Det som utmärker Sverige, både historiskt och internationellt, är att vi på så oerhört kort tid gått från ett mycket välfungerande välfärdssamhälle till det som bara kommer att kunna beskrivas som en havererad nation.

Det är svårt att säga den exakta tidpunkten då ett land havererar. Det precisa ögonblick då tillräckligt många problem och tillkortakommanden tillsammans skapar en “Failed State”.

“Det är ju faktiskt så att även i trasiga, korrumperade, våldsamma och konfliktdrabbade länder så finns det ett och annat som fungerar. En och annan buss och taxi rullar, det går att andas luften och för en hel del finns det både tak över huvudet och en bit mat varje dag. Under Vietnamkriget fanns det ju också en hel del soldater på båda sidor som överlevde, det samma gäller andra Världskriget. Alla dog inte……….”

————————————————————————————————————-

När ett land havererar då drar makthavarna tumskruven hårdare om folket som protesterar. Lögner haglar, rättsväsendet med media förfaller, angiveri uppmuntras och den stora massan tiger och är rädda för straff, karriärstopp och förlorat jobb. Innan botten är nådd pågår ett lågintensivt krig mot medborgarna. Men plötsligt kan det brista, ingen trodde att Berlinmuren skulle falla, men det gjorde den den 9 november 1989.

Bildresultat för berlinmurens fall

Väst, som då lockade har med EU förvandlats till det nya förtrycket, som har eroderat nationalstaten med mål en global diktatur. Tyvärr är det mer svårupptäckt för gemene man, eftersom det är kamouflerat i vacker retorik med demokrati, mänskliga rättigheter och värdegrund, utan substans.

Håll käften eller tyck som vi, det är EU:s demokrati med slutmål en världsregering, som socialister och kommunister alltid drömt om. Nu med Soros och hans oligarkbröder bakom sig.

De största hoten mot ett frihetligt Sverige i framtiden utgörs av: (a) kulturmarxismens växande förtryck, (b) regionala och globala överstatliga organisationers arbete att ta över viktig nationell beslutsrätt gällande vårt land, (c) följder av invandringen såsom aggressiv inhemsk islamism, samt på lång sikt (d) dominansanspråk från Kina och gemenskapen av islamska nationer….https://nyadagbladet.se/kronikor/den-storsta-bluffen-hoten-som-pastas-krava-en-varldsregering/

https://nyadagbladet.se/kronikor/den-storsta-bluffen-hoten-som-pastas-krava-en-varldsregering/