Sverige påsken 2021 mejlar min gamla väninna

När jag tittat på både nya och gamla inlägg på denna blogg, så skulle mina saliga föräldrar tro att alltihop var ett stort aprilskämt.

Novus undersökning om att förtroendet för Hallengrenskan ökat, det måste i mina ögon vara ett försenat gigantiskt aprilskämt. https://www.friatider.se/svt-fortroendet-lena-hallengren-s-rusar-spikrakt-uppat

Det här är bara en liten vardagshändelse om hur tågen nu blivit berikade av Löfvens väljarimport.

”Som tågvärd arbetar du ombord på våra tåg och ser till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna i alla lägen…….”

Bildresultat för skånebanan
”Så förändrades livet efter tågmisshandeln: ”Det brukade vara kul att gå till jobbet”
Publicerad 20210401 SVT Nyheter.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/han-misshandlades-av-resenarer-det-brukade-vara-kul-att-ga-till-jobbet

”Tågvärden Mattias Nasser klev in i tysta kupén på Skånebanan en eftermiddag i november – efter det förändrades allt.
Minuter senare misshandlades han av två bröder, som inte kunde acceptera att det ena blivit tillrättavisad.
Klockan är strax efter 15.00 och Pågatåget ska strax ankomma till Bjuv när Mattias ber en tonårskille i den tysta kupén att sluta prata i sin mobiltelefon.

Övervakningsbilder visar hur de efter ett samtal lämnar kupén tillsammans.
Samtidigt ringer den yngre killen en samtal till sin äldre bror som sitter i en annan del av tåget.

I en smal gång övermannar de Mattias, som är på väg till personalkupén. Vittnen ser hur männen matar ett 20-tal sparkar och slag mot hans huvud och kropp.

Bilderna upprepas

Resultatet: benbrott i ansiktet och minnen som återspelas varje dag.

– Alla tåg ser likadana ut. Varje gång jag går i den smala gånger kommer bilderna tillbaka, säger Mattias. Och den tysta kupén går jag helst alls inte in i.
Han är osäker på om mer kameraövervakning eller dubbelbemanning skulle få honom att känna sig trygg på jobbet igen – men han vet en sak:

Domen som föll mot männen i Helsingborgs tingsrätt förra veckan anser han för mild.

– Det blev inte alls någon upprättelse. Att två personer oprovocerat misshandlar någon som får tre brutna ben i ansiktet tycker jag är grovt våld mot tjänsteman.

”Var allvarligt våld”

Men det anser varken åklagaren eller domaren.
Gärningsmännen var visserligen två och flera slag riktades mot huvudet, resonerar åklagaren.

– Det var allvarligt våld, men inte tillräckligt allvarligt för att betraktas som ett grovt brott och där delade tingsrätten min uppfattning, säger åklagare Magnus Larsson, som lämnade in stämningsansökan.

– För att det ska betraktas som grovt ska gärningen innefattat hot med exempelvis ett vapen eller sprängämnen.

Om männen varit äldre hade de dömts till tre månaders fängelse.

Samtal och samhällstjänst

Istället väntar 20 timmar samtal inom socialtjänsten för den yngre, som efter gärningen hunnit fylla 18 år, och 100 timmars samhällstjänst för den äldre brodern som hunnit fylla 21 år.

Båda har nekat till brott – och de motsätter sig att betala skadestånd till Mattias.

– Jag brukade tycka det var kul att gå till jobbet och träffa kollegor. Nu undviker jag människor jag känner, säger Mattias.

RELATERAT Hoten mot tågvärdar växande problem – nu ställs krav på dubbelbemanning

——————————————————————————————

Att heta Nasser eller Svensson i efternamn gör ingen skillnad, för ett rättsväsende i fritt fall, nu blir det som vanligt lite samtal med en snäll och förstående socialtant.
Upprepar till leda att hela familjen med sin Muhammed < 18 år skall utvisas, vid upprepade brott, men då skulle Löfvens röstunderlag snabbt sina, så det lär aldrig ske. Rättsstaten innebär att offren skall tiga och lida, medan förövaren flinar och slipper kännbart straff.
Utvisning kommer aldrig på fråga för detta är landets nya solidaritet. Folket skall plågas och hånas och tvingas försörja dessa parasiter.

10 tankar kring ”Sverige påsken 2021 mejlar min gamla väninna

 1. En sann historia: Poliser ringer på min bostadsdörr för de ska hämta min son. Varför då? Han har misshandlat en kille. Jag följer med och min son är oskyldig säger han till mig. På Polisstationen väntar en kvinnlig utredare med siktet inställt på att min son ska erkänna och jag skulle vara tyst. Min son nekar. Han blir kallad till Socialtjänsten för samtal då han enligt den eminente utredaren sa att han måste skaffa sig en advokat. Det vill säga är han i princip inte dömd men förnedrad som om han vore det. Det slutade med att det var pappan till den grabb som ljög om vad som hade hänt var den som gjorde Polisanmälan. Anledningen till det var att han hade hört man kunde få 25 000 kronor i skadestånd vid misshandel. Pappan behövde väl bara gå hem och fortsätt med ert medan min son inte ens fick någon URSÄKT varken från den kvinnliga polisutredaren eller från de ”kunniga” från socialtjänsten. Att bli betraktad och hanterad som en slags förövare som misshandlar andra tar jävligt hårt på alla som berörs. Speciellt när ALLT kom fram visade det sig vara en lögn från början till slut från denne pappa (arabisk). Nej, jag är inte rasist bara för jag återger verkligheten.

  1. Varmt Tack för Din verklighetsbeskrivning!
   Svennar skall bara tiga, lida och ta emot stryk.

 2. Det korkade daltet med detta icke önskvärda klientel måste bort. Dessvärre har folket ringa stöd från latrinmurvlarna och det urvattnade rättsväsendet. Nya riktiga lagar för framgångsrik brottsbekämpning är grunden. Elitsoldater med domarkompetens behövs för att döma på plats och verkställa straff, utvisning. Sittande regering måste röstas bort. Respekt för den allmänna rättsuppfattningen återupprättas. Svenskar skall enligt lagen utgöra en folkgrupp. Tågvärdar beväpnas med elpistol, kroppskamera m. m. Hoppet står till ryggradsmedia. Kämpa på. Ge aldrig upp.

 3. Förr, när jag nyttjade kollektivtrafiken inklusive de s k pågatågen regelbundet, brukade jag sätta mig i tysta sektionen av tågen. Det var aldrig tyst. Antingen tjattrade de som valt att sätta sig i tysta sektionen, eller så strömmade ljud in från alldeles intilliggande vanliga sektionen, endast avskild med skjutdörrar av glas, och tågvärden gick fram och tillbaka så det blev sällan något lugn. Det slutade alltid med att jag fick uppmana tjattrande resenärer att vara tysta eller sätta sig var som helst i tåget, men inte just i den minimalt lilla, tysta sektionen. De flesta fanns sig i denna tillsägelse. Men att ständigt vara den ende som säger ifrån är trist. Till sist blev det så att jag inte kunde koncentrera mig på att läsa eller bara försöka vila, eftersom tystnaden med lagbunden förutsägbarhet bara väntade på att brytas. Sedermera satte jag mig i den vanliga sektionen, eftersom då fanns det åtminstone ingen irritation pga av förväntad men aldrig respekterad tystnad.

  Jag kan inte erinra mig när jag hört någon tågvärd tillrättavisa ohörsamma resenärer och fripassagerare. Istället blev regeln på tåget, som även meddelades
  i högtalarsystemet ibland, att i tysta sektionen ”endast lågmälda samtal fick föras” (!). Sicken flathet, ”lågmälda samtal” tillåtna i vad som skulle vara tysta sektionen. Nästan ännu värre med det ständiga viskandet som drar uppmärksamheten till sig, bort från läsningen eller de egna tankarna. Fasansfullt att resa kollektivt. Inte minst om man som jag har långa ben. Eller bara äcklas av den allmänna bristen på hyfs, trygghet och punktlighet.

  1. Tack för en beskrivning från vardagen. Uteblivna tillsägelser kanske bottnar i rädsla för bråk eller misshandel?

   1. Absolut är det så. Och någon kan ju bli kränkt. Och om den tilltalade / tillrättavisade är ’utsatt’ finns ju risken att stämplas som rasist… Istället de låga förväntningarnas rasism genom särregler?

    Jag minns en episod ombord Kustpilen i Blekinge, på väg hem till Skåne, för några år sen. Tåget var försenat en fredag, alla hade mer eller mindre bråttom hem för att fira helg eller bara hinna med eventuell transfer. Tåget anländer en kvart försenad. Det tar inte många minuter förrän tåget stannar. Tre främlingar gastar på engelska och en av dem viftar och gestikulerar gentemot tågvärden. Tonläget höjs, passagerarna sitter på sina platser och börar titta på varandra och somliga skruvar på sig besvärade. Den aggressivaste av de tre männen med utseende talande för härkomst från MENA, anklagar tågvärden, och underförstått alla de lydiga resenärerna, ”You hate muslims!”… Nej nu jävlar tänkte jag. Här var vi redan försenade och hade bråttom hem, och sen kommer dessa främlingar och uppehåller oss ytterligare och kommer med fräcka anklagelser. Ett par killar log snett, den ene sa kommenterande till sin polare: ”Som om det är det det handlar om…” Jag gick fram till scenen för dramat och undrade vad som pågick. Tågvärden sa att de tre männen saknade giltigt färdbevis. Den aggressivaste av de tre undrade på engelska vem tusan jag var, som dök upp från ingenstans och blandade mig i. Jag svarade ”Citizen”. Två av männen var redan på väg ut ur tåget och den aggressivaste fann det för gott att lämna, när nu tågvärden fått uppbackning. Det offentliga rummet tar emot; alltför ofta sådana trista upplevelser som kan sluta lite hur som helst. Efter en lång arbetsvecka, och så detta. Nej tack. Kollektivtrafiken, och det offentliga rummet, undviker jag så mycket som möjligt.

    1. Tyvärr är det få som vågar backa upp en utsatt tågvärd, kollektivtrafiken skulle behöva Dig!
     Dessa mena-män är vana att få allt gratis, från en nalle i famnen, när de gjorde entré 2015 till Iphone, cyklar mm.
     Jag hade stora bekymmer under yrkestiden att övertyga patienter att flyg till hemlandet (som de flytt ifrån…) inte var Gratis, men efter gråt och charm, så vek sig ofta någon snäll socialtant med öppet hjärta.
     Öppna gränser är inga problem, när dessa invandrare susar ner till hemlandet på påskbesök, men hemma dryper det av restriktioner. Flera smittade med muterade corona virus vid hemkomst. I Norge har folkhälsomyndigheten uppmärksammat dessa resor, men i Sverige blundar Löfven och Tegnell. Valboskapen får inte hindras i sina mångkulturella gärningar. https://www.friatider.se/norge-flyktingar-pa-semester-i-hemlandet-bakom-smittspridning

 4. Å ena sidan är rättsväsendet som är skräddarsytt för laglydiga svenskar tandlöst när landet fyllts av våldsverkare, våldtäktsmän, knivmördare, hedersmördare, terrorister, islamister och IS-krigare.

  Å andra sidan trycker socialstyrelsen upp broschyrer med texten ”Till dig som är gift med ett barn” så det där med svenska lagar och regler verkar inte vara särskilt noga eller lika för alla.

  Vore det inte då bättre att outsourca rättsskipningen till landet de kriminella kommer ifrån, så de får ett straff som är i paritet med den brottsliga handlingen.

  Inte vore de välkomna tillbaka heller.

 5. SVT för inte så länge sedan:

  ”Statsminister Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) fortsätter att vara de partiledare som har störst förtroende hos allmänheten. Det visar nya siffror från Novus.”

  Undrar vilken allmänhet som har förtroende för dessa stjärngossar, med tanke på att den ena är en vandrande katastrof och den andra vill ha mer islam. På tredje plats kom förresten Annie Lööf tuggandes på en sko.

  Är undersökningen fake news eller har allmänheten gett upp?

Kommentarer är stängda.