Värdegrunden; ett farligt styrmedel

Nu laddar regeringen med krut för att försäkra sig om fortsatt regeringsmakt även efter 2022. När tom DN protesterar mot grundlagsvidriga förslag så borde Löfven dra öronen åt sig, men icke.

Nu är makthavarna ute på tunn is, att de skulle braka igenom är en nåd att stilla bedja om. Jag undrar ofta om både regeringens och riksdagens ledamöter har alla hästar hemma?

Nyss kunde jag konstatera att protest mot förslaget om förbud mot medlemskap i en ”rasistisk organisation” enbart kom från SD, V och L, de andra partierna skulle rösta ja i riksdagen.

Bara definitionen av vad som är rasistiskt och vem som får tolkningsföreträde är en svår nöt att knäcka. Men det mest hårresande är att medlemskap i terrororganisationer är helt OK om inte samröre med vapen explosiva varor kan bevisas, vilket det aldrig kan. Fiffigt va?

När det gäller mördarsekten IS och deras brödraorganisationer då vaknar utredarna plötsligt till och hävdar att ett förbud skulle strida mot föreningsfriheten (dvs. irritera inte valboskapen i muslimska förorter). Så nu kan Sverige också bli ett paradis för Europas IS-mördare, eftersom andra EU-länder har betydligt hårdare straff utan något jamsande om att de måste ha en kalashnikov under armen.
https://sverigesradio.se/artikel/risk-att-personer-kommer-till-sverige-for-att-undga-straff

DN 2/3 2021.
”Att förbjuda medlemskap i rasistiska organisationer är ett sluttande plan. Det är brottsliga handlingar som ska förbjudas, inte tankar.” https://www.dn.se/ledare/asikter-ska-bemotas-med-argument-inte-bekampas-av-polis/

I går kom nästa DN protest.

DN DEBATT 3/3.
Lars Hultman och Christina Moberg: Regeringen vill i forskningspropositionen villkora det fria kunskapssökandet med ”värdegrund”.
En sådan lagändring öppnar för framtida regimers påtryckning på enskilda forskare och hela lärosäten. Vår uppmaning till Sveriges riksdag är därför: Rösta nej till lagförslaget! Stryk värdegrundsreferensen!…//

Visst är frihet det bästa ting som sökas kan, men individens frihet att forska garanteras faktiskt redan. I stället införs i lagen en olycksbådande normstyrning, till ingen nytta och kanske av rent förbiseende.
Vad händer då den dag som värdegrunden plötsligt ändrar sig, kanske med en demagog till statsminister?…” https://www.dn.se/debatt/sag-nej-till-vardegrund-som-villkor-for-fri-forskning/

Jag undrar om dessa två professorer mer tänker på en svensk Donald Trump än på Jimmie Åkesson eftersom

Demagogi enligt Wikipedia är att argumentera utifrån slående men osakliga argument. Demagoger använder demagogi som en strategi att skaffa makt och inflytande genom att appellera till folks känslor och fördomar, vanligen genom användande av kraftfull retorik och propaganda.”

(Förklaringen av demagogi passar redan in på Löfvens fögderi med sina rödgröna och mediala hantlangare).

Jag tänker på vilka katastrofala följder en värdegrundstolkning skulle innebära om en svensk Ali Khamenei

Bildresultat för Ali Khamenei
Irans ledare

och en Salman bin Abdula Aziz, skulle komma till makten.

Bildresultat för Salman bin Abdula Aziz,
Kungahusets Saudis ledare


Vilket är en skrämmande framtid med dagens migrations politik!

Skrämmande är det för de svårt skadade i Vetlanda efter gårdagens terrordåd av en ung man från Afghanistan som löpte amok med tillhyggen. Han hade missbruks- och psykiska problem med besök av socialtjänsten i hemmet, vars effekt kan ifrågasättas. Nu kan Löfvens regering stoltsera med fler medborgare som fått sina liv förstörda tack vare hans humanitära skyddsgrund. https://samnytt.se/har-ar-den-misstankte-terroristen-22-arig-migrant-fran-afghanistan/

”Jag fördömer det här fruktansvärda dådet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft”, säger vår landsfader….https://www.svd.se/polis-avlossade-skott-vid-gripande–en-skadad

När skall Löfvens väljare vakna och inse hans förödande migrationspolitik?

Historien upprepar sig alltid, västvärldens eftergivenhet för nazismen under 30-talet påminner starkt om dagens eftergivenhet för islamister och belyser hur lätt värdegrunden kan skifta.

9 tankar kring ”Värdegrunden; ett farligt styrmedel

 1. Jag är medlem i två rasistiska organisationer. En hembygdsförening och en släktforskarförening. En illvillig statsmakt kommer förstås att förbjuda sådana föreningar.

  1. Den som inte är rasist, ljuger eller utgör en evolutionär anomali. Om man med rasist menar att man har olika preferens för olika raser. Raser som förvisso inte sägs finnas, enligt de politiskt korrekta… Rasism utan raser…? Det är alltid den minst rasistiske – den vite mannen – som anklagas för ’rasism’. Helt enkelt ett smutsigt retoriskt grepp, som leder till politik och falskt ressentiment, som kostar vitas liv.

 2. Från min syster:
  ”Jag kan bara hålla med dig, det är hårresande hur denna regering agerar och allt vad de säger. Konsekvenser av ”samhällets samlade kraft” , vad är det?
  Det är väl det vi fick uppleva i Vetlanda i går.”

 3. Ang. Vetlanda nu kommer säpo att intensifiera jakten på högerextrema.

  1. Självklart, när det var en afghan, då måste fokus snabbt ändras! På twitter stormar det kring Annie Lööfs beklagande av detta terrordåd, som är ett resultat av hennes gymnasieamnesti som bottnar i global lydnad till världselitens medel för söndring av nationalstaten. Ett exempel av många förbittrade landsmän.

   Annie Lööf
   @annieloof
   ”Det som hänt i Vetlanda är fruktansvärt. Ett avskyvärt attentat, mitt på öppen gata. Just nu är mycket oklart, men jag följer utvecklingen noga. Mina tankar går till de drabbade och anhöriga.”

   Jonas Hjelmgren
   @HjelmgrenJonas
   ”Resultatet av en ansvarslös migrations- och integrationspolitik. Blir det mer naiv symbolpolitik a la gymnasielagen eller konkreta åtgärder för att ta i tu med terrorister och gängkriminalitet? Det vi ser är resultatet av din och Centerpartiets politik!!!”

  2. Och ”högerextrema” är väl alla till höger om Miljöpartiet? Allt till höger om Mp är ju ’Adolf’… som var socialist, nationalsocialist. Jag ser ingen framför mig när MSM gaggas om ”högerextrema”. Jo förresten, jag ser vänsteraktivisterna som spyr ur sig standardinvektiven och hetsar mot halmgubbar.

Kommentarer är stängda.