Godhetsindustrin tar inte hänsyn till ekonomi

Att miljöpartiet inte står högt i kurs på denna blogg, har nog flertalet läsare förstått.

En hulkande Åsa Romson bredvid en förvånad Löfven får betraktas som signifikant för Miljöpartiet, när Sverige skulle strama åt invandringen under 2015. Uttalanden som ”men de är ju barn” om vuxna män har florerat länge. Andra floskler från denna dam var att jämföra migrantstömmarna över Medelhavet med förintelselägret Auschwitz.

Bildresultat för migrantströmmar
Bildkälla: Nya dagbladet.se

Därför var det befriande att höra Peter Eriksson konstatera i söndagens ”Min sanning” i Svt 2 att ”Miljöpartister ser sig som bättre än andra, de lever inte i samklang med verkligheten.” Men den befriande känslan varade inte länge, för därefter praktiserade karln denna besserwisser moral med råge, när han förbannade väljarna för att inte rösta på just MP, för deras kamp för klimatet.

Samma tema om självpåtagen moralism inom den statsfinansierade godhetsindustrin skriver K-O Arnstberg på sin blogg den 14 februari med utgångspunkt från en träffande samtidsanalys, som skrevs av Arnt Folgerø, en norsk skribent under 2015. Även han utgår från Norges ”Miljöpartiet, De Gröna”

”…..Den som för in samhällets kostnader i form av migrationsströmmens sociala, ekonomiska och kulturella konsekvenser, blir bryskt tystad med ett ”Hur kan man tala om pengar, när det handlar om människoliv!…..”

Vidare återger Arnstberg den förhärskande sanningen inom vänstern om global solidaritet, som utgår från känslor i stället för konsekvenser av att öppna gränserna för migranter från dysfunktionella kulturer.

 ”Det är en märklig tanke att vi (här i Norge) skulle ha större rätt än andra människor till att ha det materiellt gott ställt”. Citat från Sosialistisk Venstreparti: s dagstidning.

Tyvärr är denna uppfattning allmänt gods i hela västvärlden hos postmoderna vänsterliberaler som tävlar i godhetspositionering, eftersom de tillhör den skattefinansierade klassen som befinner sig långt ifrån vanligt kneg.

”…..ute i världen växer de grupper som menar att människor har rätt att bo i Väst och rätt till samma ekonomiska och sociala välfärd som dessa länders medborgare, samtidigt som andra människorättighetsföreträdare ger dem rätt att behålla sina livsmönster, seder och religioner…”

Källa: https://morklaggning.wordpress.com/2021/02/14/den-politiskt-korrekta-godhetsmetafysiken/