En riktigt God Jul önskar jag Er alla!

Julen är kristenhetens främsta högtid, som vi firar till minne av Jesu födelse. Nu vill de korrekta med DN i täten att vi skall nöja oss med God Helg som julhälsning för att inte såra de som har en annan religion.

Sedan urminnes tider har det svenska folket firat jul och låt oss bevara våra traditioner, våra julsånger, psalmer i vördnad för våra far- morföräldrar och deras föräldrar i generationer tillbaka.

Bildresultat för hasselfors kyrka
Hasselfors kyrka, är min barndoms kyrka
Psalmens notbild

Troligtvis har psalmen sitt ursprung i Trier där en munk på julafton skall sett en blommande ros på en promenad i skogen. Denna tog han sedan med sig till kyrkan och placerade i en vas på altaret bredvid jungfru Maria.

Medeltiden

4 tankar kring ”En riktigt God Jul önskar jag Er alla!

    1. Tack för påpekande, hinner ibland inte ta bort allt. Tänk om internetjättarna vore lika effektiva att spärra spam, som kritiska åsikter.

  1. Varför skulle vi önska någon som inte firar jul en god helg?
    Kan lika gärna önska en god måndag, de firar ju inte vår högtid…?
    Nej, God Jul heter det och hör sen!

  2. Från min syster:

    Så fint att få se Hasselfors kyrka och min vackraste julpsalm. Minnen dyker upp av farmor som vi hämtade på sparken, dockskåpet som mamma och pappa tillverkade, nya Lovika vantar att ha på julottan och pappa på bänken längst ner i kyrkan, fina och roliga minnen att ha med sig. God Jul på dig och flickorna.

Kommentarer är stängda.