Godhets-signalering från ”Dagen” med svar från Dahlman

Egentligen skulle jag skriva något fint och upplyftande så här dan före dopparedagen. Men eftersom få numera doppar i grytan, så följer jag min vana trogen med ett bitskt inlägg.

Förklaring till odoppade läsare: Man doppar ner julbröd i varmt skinkspad och som äts som tillbehör till annan mat. Rätten är en gammal tradition i vårt julfirandet, vilket har lett till att den 24 december kallas för ”dopparedagen”.

Bildresultat för doppa i grytan

Carolin Hanna Dahlman ger replik på ett inlägg i ”Dagen”- en tidning på kristen grund.

Ska vi hemsökas? Himmel vilka överord.

Citat ur texten: ”Det är inte i huvudsak fattiga som påstår att vårt land hotas av flyktingar. Som alltid är det de giriga, de som väljer att bygga sina rikedomar på fattigas axlar och samtidigt beklagar att deras skatt höjs från behagliga nivåer till aningen mindre behagliga nivåer.”

Svar:MEN, Vi som vill ha mindre migration är inte giriga, och de flesta har jobbat sig till sina inkomster – inte snott av några fattiga. Vem är det som är girig om inte den som vill tvinga att andra människor ska betala för migranters liv, som inte är solidariska från egen börs utan gräver girigt i andras? Vem är han att bedöma skatter ut behaglighetsgrad? Grr”

https://www.dagen.se/debatt/2020/12/16/kanske-hemsoks-vi-en-dag-av-de-fattiga-vi-utvisat/

Bildresultat för ensamkommande barn
Bildkälla: World Press Com.

Landets befolkning hemsöks/straffas redan av Den humanitära stormakten. Jag tror inte att alla våldtagna, förnedringsrånade, bedragna, trakasserade, skjutna, mördade och alla som fått sina bilar uppbrända och sina hem sprängda håller med den godhetspositionerande skribenten. Inte heller alla fattiga, främst kvinnor och barn i undermåliga flyktingläger, för de hör inte till de utvisades mycket ringa skara.